Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 8., péntek

6.682 - Szíki Károly > UTOLSÓT PÖFÉKELT A SZOCIALISTÁK TOHONYA HAJÓJA HEVESBEN

From: Kovács Endre
Date: 2010. október 7.
Subject: Fwd: SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ ŐRSÉGVÁLTÁSRÓL
To: jozsef@kutasi.eu,


Sajtótályékoztatót   tartott   Horvát   László,  a  2-es   válastókerület  Országgyülési  Képviselöje,  minden  bitonnyal,.  az  új  Megyei  Közgyülés   élnöke,  Heves  Megye  !!  Kovács  Endre  :
 
Feladó: Károly Szíki 
Címzett:  Kovács Endre
Elküldve: 2010. október 7. 16:3
Tárgy : SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ AZ ŐRSÉGVÁLTÁSRÓL

UTOLSÓT PÖFÉKELT A SZOCIALISTÁK TOHONYA HAJÓJA HEVESBEN

- sajtótájékoztató itt-ott-

 

Október 7-én 11 órakor- minden valószínűség szerint- a közgyűlés új megyei elnöke, Horváth László,  a Megyeház udvarán tartotta meg sajtótájékoztatóját, mely az átadás-átvétel ceremóniáját jelölte meg, mint első és legfontosabb feladatot. Ugyanis erre épül minden, többek között: elszámolás, elszámoltatás, kötelességvállalások felmérése, túlköltekezés, ki nem fizetett számlák összesítése.

Az önkormányzati választás során a FIDESZ-KDNP abszolút többséget szerzett a Heves Megyei Közgyűlésben, nincs tehát akadálya az azonnali munka megkezdésének, az önkormányzatok átvilágításának, a jogsértések feltárásának.


Horváth László átfogó vizsgálatokat ígért az önkormányzati intézmények, így a Gárdonyi Géza Színház és a Bábszínház esetében is, ahol ki nem fizetett számlákról és jelentős túlköltekezésekről szólnak a hírek. A szerződések és szerződés-tervezetek átvilágítására is sor kerül.

A Sós Tamás által közölt tőke-hiány 3 milliárddal kevesebb annál, mint amit Horváth László adatai tartalmaznak. 12 éve nem volt valós leltárkészítés, tehát ezeket is el kell végezni, hogy pontos képet kapjanak a tényleges önkormányzati vagyonról.


A kórház-kérdésre is kitért Horváth László. Sérelmezi, hogy a jelenlegi vezetés nem partner az új megyei vezetéssel, ezért alapinformációkat nem kapnak meg, melyek a működés feltételeit nehezítik. Innen, a sajtótájékoztatóról szólította fel a kórház vezetőségét, akiknek mandátuma hamarosan lejár, hogy ne kössenek olyan feladatvállalásra szerződést, amely megnehezítené a kórház új vezetőinek helyzetét.

A Hivatal alapos átalakítását ígérte Horváth László: kevesebb bizottsággal és az ezzel járó létszámcsökkenéssel kell számolni.


Október 15-én megalakul az új közgyűlés- fejezte be tájékoztatóját a kijelölt új elnök, aki Benkár Józsefhez sietett és átadta a 14 pontba foglalt átadási-átvételi eljárásra vonatkozó kérését. A 14 pont érinti többek között az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos részletes, átfogó és valós képet nyújtó tájékoztatást, a hitelállomány valós képét. Az önkormányzat vagyonmérlegét, a Sós Tamás által aláírt szerződéseket. Az önkormányzati társulásokra vonatkozó megállapodásokat, a folyamatban lévő peres ügyeket. A Sós Tamás birtokában lévő minősített iratokat és a szocialista elnök használatában lévő eszközöket és azok iratainak felsorolását: telefonokat, gépkocsit, számológépet, számítógépet.


A sajtótájékoztatón és a Benkár József főjegyzőnél mondottak és cselekedetek alapján elmondható: Horváth László tudja, mit akar és azt gyorsan végre fogja hajtani. Határozott és következetes munkát és eljárást ígért, amiben aligha lehet kétsége, aki az utóbbi hetek nyilatkozataira odafigyelt.

13 óra. Sajtótájékoztatót tartott Sós Tamás is. Az újságíróknak a fele még ide is eljött. Jól érzékelhetően Sós Tamás elsősorban reagálni akart Horváth Lászlónak ott elhangzott mondataira. Már az sem okozott meglepetést, hogy Horváth László első mondatainak egyikével nyitotta másfél óra múlva Sós Tamás a Sajtóanyagot: Nem kell berúgni a nyitott ajtót! Sós Tamás úgy vélekedett, hogy a Fidesz visszaélt a hivatali dolgozók kiszolgáltatott helyzetével, amikor az összes dolgozó gépéről letöltötték az adatokat. Erődemonstrációnak vélte és aggódását fejezte ki, hogy ezek az adatok jogtalan kezekbe kerülnek.

Hang Szóró

 

"Szentencia". Látható és a megsűrűsödött levegőben érezhető volt, hogy az őrségváltás megkezdődött. Kíméletlenül és visszavonhatatlanul. Kétségtelen, hogy Sós Tamás udvari rendtartásába tartozó emberek sokasága most nyugtalanul alszik. Minden okuk megvan rá. A kórházért vívott harcban is a rossz helyen kardoskodtak, a kettős állampolgárságban is többnyire Sós Tamás és Gyurcsánnyal együtt a nemzetárulásra szavaztak. De óriási hibát követtek el akkor is, amikor Ambrus kivásárlása pillanatában az illegitim elnök mögé sorakoztak fel. A szorongás tehát természetes. A rosszul épített zagytározóból kiömlik a veres iszap. És a rosszul épített ház most azok nyakára omlik egyszer, akik magasra tartott kézzel próbálják megtartani a ropogó tartógerendák helyett a mennyezetet. Ez most leszakad. Friss levegőre hát, emberek!


Én még emlékszem azokra az idegtépő hónapokra, amikor Sós elvtárs igazgatói szerződésem lejárta előtt fél évvel rám szabadította udvartartásának új igazgatóját: Lengyel Pált, aki azonnal szimatolni kezdett, szerződéseket bogozni, embereim pedig megfélemlített állapotban az alkotóképesség határára léptek. Akkor nem volt olyan finnyás Sós Tamás! Azután, még 5 hónappal színházi szerződésem lejárta előtt a teljes udvartartását beküldte a Bábszínházba, hogy mindenhova nézzenek be, vizsgáljanak át, ki! És tette mindezt úgy, hogy a vezetőket azonnali hatállyal kizárta az intézmény területéről, hogy az udvari művészt, akit Budapestről hoztak ide, ne zavarja a jelenlétem. Érdekes, hogy akkor nem zavarta Sós Tamást, hogy Budapestről jöttek rám és az intézményre. Most meg finnyásan arról szól, hogy meg vannak fenyegetve a hivatali dolgozók. Én tudom, milyen az, ha ártatlanul éli végig az ember. Ezért nem rettegtem, csak mélységesen megalázónak tartottam. Azt mondom, aki retteg, annak van miért! A többi meg legyen nyugodt, hisz az emberevés ideje lejárt. Aki pedig egy politikai testület mögé áll, annak arra is számítania kell, hogy mint  a Római és a Szovjet Birodalom is összeomlott, semmi sem örök. Ez a szentencia mára.

Szíki Károly