Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 12., kedd

6.715 - Dabasi Tamás: Fehér Kéményseprők is tagja a szakmai csoportnak

From: Dabasi Tamás

Date: 2010. október 10.
Subject: Fehér Kéményseprők is tagja a szakmai csoportnak
To: Kutasi József


Fogyasztóvédelmi civil szervezetekkel találkozott a PSZÁF

 

A PSZÁF közel egy hónapja mutatta be a nyilvánosság előtt új fogyasztóvédelmi koncepcióját, amelyet 2010. október 7-én a legfontosabb hazai civil fogyasztóvédelmi szervezetekkel is megvitatott.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete közel egy hónapja mutatta be a nyilvánosság előtt új fogyasztóvédelmi koncepcióját, amelyet 2010. október 7-én a legfontosabb hazai civil fogyasztóvédelmi szervezetekkel is megvitatott. A tárgyalásra Balogh László, a Felügyelet fogyasztóvédelemért felelős alelnöke hívta meg a fogyasztóvédelmi érdekvédőket.

A Felügyelet fogyasztóvédelmi koncepciója több pontban is szoros együttműködést irányoz elő a civil szervezetekkel, pontosan elválasztva a hatósági és a civil, társadalmi feladatokat. A Felügyelet céljainak, új szervezeti felépítésének ismertetése után a jelenlévő 9 szervezet vezető képviselői mondták el véleményüket az elhangzottakról és fogalmaztak meg javaslatokat a Felügyelet számára.

A tanácskozás fontos részeként egyeztettek arról, hogy a civil szervezetek mit várnak el a Felügyelettől, s pontosan milyen friss, esetleg akut tapasztalataik vannak a pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatosan. A Felügyelet beszámolt a fogyasztóvédelmi vizsgálatok során szerzett tapasztalatairól, segítséget kérve a civilektől az információszolgáltatás, vagy a felügyeleti tapasztalatok megerősítése érdekében.

A résztvevők megállapodása szerint a Felügyelet és a civil szervezetek közötti hasonló dialógusra rendszeresen sor fog kerülni a hazai pénzügyi fogyasztóvédelem erősítése, annak hatékonyabbá tétele és a civil szervezetek szervesebb bekapcsolása érdekében. A következő egyeztetésre még 2010 vége előtt sor fog kerülni.

 

Az ülésen részt vett civil szervezetek:


Banki Hiteltanácsadók és Kihelyezők Egyesülete
Fehér Kéményseprők – Országos Társadalmi Szervezetek Szövetsége
Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége
Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete
Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete
Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület
Széchenyi Hitelszövetség
Társadalmi Unió
Tudatos Vásárlók Egyesülete

 

Budapest, 2010. október 8.

 

Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete

További információ a sajtónak:
Binder István sajtószóvivő
T: 489-9235
E-posta: binder.istvan@pszaf.hu
www.pszaf.hu