Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 13., szerda

6.724 - Devecser, öt nappal a katasztrófa után [+videó] > írta: gabeebee

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2010. október 12.
Subject: "Nem hal meg az, ki milliókra költi dús élet kincsét, ámbár napja múl” Arany János
To: jozsef@kutasi.eu


Devecser, öt nappal a katasztrófa után [+videó]

írta: gabeebee | Címkék:

Szombaton, mielőtt még lezárták volna az idegenek előtt a települést, sikerült bejutnom Devecserre. A látvány, ami öt nappal a katasztrófa után fogadott még mindig leírhatatlan. A tévében bemutatott képek, a sajtóban megjelenő fotók tragikusak, de messze nem tükrözik vissza a valóságot, mert az sokkal, de sokkal szörnyűbb…

Mindent beborít az iszap. Mindent. Amerre néz az ember szemmagasságig minden vörös, minden szennyezett. A helyiek és a mentésben részvevők ugyan próbálnak tenni valamit, megy a takarítás, megy a házakból való ingóságok mentése, de talán ők is tudják: igazából ez lehetetlen feladat. Olyan mennyiségű vörösiszap van mindenhol, hogy azt képtelenség lesz maradéktalanul valaha is eltüntetni, a házfalakról, az utcáról, és a növényekről lemosni…

A levegő fullasztó. Ahogy szárad ki az iszap, egyre jobban porzik fel. Maszk nélkül lehetetlen hosszabb időt ott tölteni, az utcákat mossák, locsolják, hogy minél kevesebb por szálljon fel, de az ennek ellenére ott van mindenhol… a nehézfémek mérgező elegye beleül mindenbe…

Akármerre néztem mindenhol csak a pusztítás, a pusztulás nyomai…

http://www.youtube.com/watch?v=iSAtzchjNZ4&feature=player_embedded

Hazafelé jövet, hogy ne hordjam szét a fél világba a kocsira rakódott vörös szennyeződést, beálltam Ajkán a MOL-kúthoz lemosatni az autót. Miközben vártam, hogy végezzen a gép odajött hozzám egy ember. Kezdetben az automata kezelése felől érdeklődött, aztán a kocsira nézve megkérdezte, hogy hol jártam.

Beszélgetni kezdtünk. Kiderült, hogy az ő édesanyja volt az az idős néni, akit úgy elsodort az iszapömlés, hogy csak három nappal ezelőtt találtak rá. Mesélt az elmúlt napokról, a történésekről.

Döbbenetes volt…

Lényegében mindenki tudott arról, hogy szivárog a gát, hogy abban jóval több iszap van, mint amennyi lehetne. Mégsem történt semmi sem. A tároló egy időzített bomba volt, ahol nem az volt a kérdés, hogy felrobban-e, hanem az, hogy mikor.

Elmondta még, hogy megkereste őket a MAL, és kegyesen felajánlották, hogy akkor ők állják a temetés költségeit. Elküldte őket. „A gyilkosok pénzére nincs szükségünk…”
 
Vélemény:  HOPPÁ!!! (S. Gy.)
 
2010. október 11. 9:31  
permetlé írta... 
Van amire senki nem figyel, s folyamtosan rossz kérdéseket tesznek fel. Miért kell ennyire védeni azt a gyárat, a 3000 munkahelyet, a felelősőket pedig meg fogják keresni! Komolyan elhiszi mindenki, h mindennap ott van a miniszterelnök s az ott Lakókat védi?? Mostmár ez a nemzeti összefogás fingot sem ér az iszapbili kiborult. soros gyuri bá, államtitkár, pintér, hadsereg, repülők, rendőrség, katasztrófavédelem, volt newyorki körmányzó, eu biztosok, wwf, bbc, cnn helló - Mit gyártanak ott amit a katonasággal kell védeni? Talán többen lettünk 10millánál és több alufóliára van szükségünk s ez egy nélkülözhetetlen termék? Mi az a megrendelői igény, amely túltermelésre ösztökél egy gyárat és meg kell miatta szegnie minden szabályt? Szörnyű egy visszahatás, de mindez csak járulékos és látható hozadéka a a gyár tevékenységének, kormányengedéllyel. Ha kiderülne mit is gyártanak ott valószínű nagyobb baj lenne, mert akkor borulna csak aztán az iszapbili, de akkor rendesen. Oknyomozó riporterek nálunk ugyebár nem nagyon vannak... Egykor a vas és acél országa voltunk, mára kiderült, inkább alamínium nagyhatommá váltunk, csak senki nem tudta eddig.

Mivel ez csak egy blogkomment úgy is lesz kezelve, de azért érdemes megjegyezni még, az időjárás manipuláló chemtrail anyaga: az aluminium

írta: gabeebee | Címkék:

Erste-vezér a kormánynak: "nem tehettek meg mindent velünk"
Ismét kemény kritikával illette a magyarországi bankadót Andreas Treichl, az Erste Group vezérigazgatója a Financial Times-nak adott interjújában. "Mérgesek vagyunk a túlzott bankadó miatt, szükségtelen lépés" - mondta Andreas Treichl az interjúban. Bár kiemelte, nem lát semmilyen körülményt, amely mellett kivonulnának Magyarországról - hisz Magyarország az Erste "hazai piaca", úgy fogalmazott: "többféle módon is meg fogjuk mutatni, hogy nem tehettek meg mindent velünk. Vannak más országaink is, ahol többet tudunk befektetni" - mondta.
Portfolio.hu
2010. október 11. – 11:49
[Az eredeti hírért katt a linkre]
Az iszap áldozatai: hitelüket vesztik, állásukból kirúgják
Több lakos arról panaszkodott, hogy mivel megsemmisült a háza, a bank arra figyelmeztette: jelzálog-hitelét felmondja, mivel a fedezetérték megsemmisült, így egy összegben kell majd kifizetnie tartozását.

Gazdasági Rádió
2010. október 10. - 23:03
[Az eredeti hírért katt a linkre]
A két fenti hír alig félnapos eltéréssel látott napvilágot a különböző hírportálokon. Két hír, melyben benne van minden, ami a honi bankszektorra manapság olyannyira jellemző. Pofátlanság, gátlástalanság, pökhendiség, érzéketlenség. Határtalanul. Minden mennyiségben.

„Nem tehettek meg mindent velünk”- ajvékol a bankvezér a jogos bankadó kapcsán, miközben a másik oldalon a fajtársai a leggusztustalanabb módon járnak el a mindenüket elvesztőkkel szemben. A szerencsétlenül jártak közül még senki nem tudja, hogy mi lesz holnap, még senki nem tudja, hogy hogy fog majd tovább folytatódni az élet, még el sem temették a halottakat, de a bankok már a pénzükért toporzékolnak, már fenyegetik a károsultakat.

Milyen világ ez? Ma már tényleg semmi nem számít? Hol van az együttérzés, a szolidaritás? Vagy ezek a szavak ma már csak a szótárban léteznek? Milyen ember lehet az, aki kiküld és aláír egy ilyen felszólító levelet?

Ma már látható, hogy a MAL nem fog tudni kibújni a felelősség alól. Ma már látható, hogy az összes felmerülő költséget ki fogják fizettetni velük, ami egyes számítások szerint a 20 milliárd forintot is elérheti. Ebben biztosan benne vannak azok a kártérítések is, ami a katasztrófát elszenvedetteknek jár majd. Ha azt még pontosan nem is lehet tudni, hogy ki, mikor jut pénzhez, de az bizton kijelenthető, hogy lesz fedezete a fizetési kötelezettségeknek.

Ezt pedig úgy, ahogy az átlagember látja, úgy láthatják a bankok vezetői is. Akkor meg mire volt jó ez? Miért volt jó beletaposni azokba, akik amúgy is a padlón vannak? Milyen épeszű indok lehet erre? Vagy az kötelező érvényű magatartás, hogy aki bankárnak áll, abból ki kell vesznie minden emberinek, minden értéknek és érzésnek?

Arról már nem is beszélve, hogy egy ilyen helyzetben miért csak az adóstól várják el, hogy viselje a következményeket? A bankok miért nem vállalnak kockázatot? Milyen alapon terhelik rá az összes kárt, a hitelt felvevőkre? Jelen esetben nem arról van szó, hogy valaki a saját hibájából nem tud törleszteni. Egy katasztrófa helyzet állt elő, melyről a károsultak nem tehetnek, mégis mindent rájuk akarnak verni. Mégis hol itt a tisztességes üzlet?

Arról egyelőre nem szólnak a hírek, hogy mely bank, vagy bankok lépték meg ezt a semmilyen módon nem indokolható lépést, de gondolom ez is hamarosan kiderül, meg talán az is, hogy ki volt az, aki aláírta ezeket a leveleket, vagy ki volt az, aki kiadta az utasításokat erre a patkány lépésre.

Figyeljük a híreket, és az illetékes vezető, valamint a bank nevét jegyezzük meg majd jól... Hogy tudjuk mi is, hová érdemes menni… mondjuk úgy, "befektetni"…

Rohadékok.

http://radicalpuzzle.blogspot.com/2010/10/gatlastalanok-rohadekok.html