Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 13., szerda

6.745 - 18 ország felajánlása Magyarországnak!

www.nemzetihirhalo.hu *************
18 ország felajánlása Magyarországnak!
Köszönet 2010. október 8. péntek - 17:50 Kategória: Kormányzati intézkedések

A Magyar Köztársaság Kormánya köszönetet mond mindazon országoknak, magyar és külföldi karitatív és szakmai szervezeteknek, tudományos intézményeknek, gazdasági társaságoknak, magánszemélyeknek, akik felajánlották segítségüket a vörösiszap-katasztrófa elhárításához, a kármentesítéshez, a lakosság ellátásához.

Felajánlotta segítségét hazánknak az Amerikai Egyesült Államok, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Franciaország, India, Japán, Kanada, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Spanyolország, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Románia. Az országok többek között ásványvizet, katonai segítséget, kármentesítési eszközöket és eljárásokat, kutató- és mentőcsapatokat valamint környezetvédelmi, toxikológiai szakértőket ajánlottak fel.

Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére egyeztetés indult George Patakival, New York állam volt kormányzójával egy olyan alap létrehozásáról, ahová a külföldön élő, tehetősebb magyarok küldhetik felajánlásaikat a katasztrófában érintettek megsegítésére.

Köszönjük mindenkinek.
(Forrás: Magyarország kormányának hivatalos weblapja)