Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 6., szerda

9.121 - A 80 éves Tempfli József köszöntése > Budapest, 2011. április 3.

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. április 6.
Subject: A 80 éves Tempfli József köszöntése
To: Kutaasi József

Vasárnap, április 3-án a budapesti Gazdagréti Szent Angyalok-plébániatemplomban nagyszabású koncerttel köszöntötték a 80 éves Tempfli József nyugalmazott nagyváradi megyéspüspököt.

A gazdagréti templom plébánosa, Dr. Szederkényi Károly c. prépost, esperes alapította Jóreménység Társulat ének- és zenekarának koncertjét Kovács János, az Állami Operaház első karmestere vezényelte. Műsoron: Donizetti: Miserere 1. tétele és Rossini: Stabat Mater című műve szerepelt. Ez utóbbit Kolonits Klára (szoprán), Megyesi Schwartz Lúcia (mezzoszoprán), Fekete Attila (tenor) és Juraj Peter (basszus) énekelte.

A belépődíjas előadás alkalmával a templomot teljesen megtöltő közönség szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a világszínvonalú előadást. A szerénységéről ismert nagyváradi püspök meghatottan mondott köszönetet. A köszöntők között ott voltak az est díszvendégei: Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Hende Csaba honvédelmi miniszter, Mádl Dalma asszony és özv. Antall Józsefné.

A koncert végén a templom előtt minden résztvevő egy koccintással köszönthette az ünnepeltet. A születésnapi ünnepség zártkörű vacsorával ért véget.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7196/110406