Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 10., vasárnap

9.176 - Tétényi Éva, Esztergom polgármestere, átadta a petíciót!

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2011. április 9.
Subject:
Esztergom, Esztergom!
To: Kutasi József

Tétényi átadta a petíciót
2011, április 9  
 
A Parlamenttől visszatérő polgármestert a Bazilika előtti téren váró tömeg vastapssal és Esztergom, Esztergom! kiáltással fogadta.

Kőbányáról, a XI. kerületből, sőt még Felcsútról is csatlakoztak emberek ahhoz a körülbelül 200 fős csoporthoz, amely Tétényi Évával, Esztergom polgármesterével jött Budapestre szombaton, hogy átadjon a miniszterelnöknek egy petíciót. A 7 ezer ember által aláírt nyílt levelet, amely az esztergomi képviselő-testület feloszlatását kéri, Tétényi Éva délelőtt a Parlamentnél átadta a Miniszterelnökség munkatársának, aki közölte, az ügyben a nemzeti együttműködési nyilatkozat szellemében járnak majd el. Tétényi Éva a Független Hírügynökség kérdésre azt mondta, hogy amíg rajta múlik, kitart a város érdekében.


A zarándoklat egyik résztvevője elmondta, a 45 kilométeres éjszakai út során szinte minden faluban kiálltak az emberek és tapssal köszöntötték őket, még éjfélkor is. Pogácsát, teát kaptak útjuk során. Egy másik zarándok azt mondta, hogy azért kísérte el a polgármestert Budapestre, mert a város teljesen ellehetetlenült és sokan érzik már úgy, hogy ez nem mehet így tovább. Egy volt esztergomi képviselő, aki civilben csatlakozott, azt mondta, hogy évek óta félelemben él a város, de most már az elkeseredés nagyobb, mint a félelem.


A demonstráció végén 250 postagalambot eresztettek el, mint szállítóik elmondták, a madarak is Esztergomból érkeztek, egy helyi postagalamb egyesülettől.


hir24.huhttp://www.barikad.hu/t%C3%A9t%C3%A9nyi_%C3%A1tadta_pet%C3%ADci%C3%B3t-20110409