Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 9., péntek

10.508 - VI. Pálos Napforduló Ünnep Zsámbékon

* www.nemzetihirhalo.hu *************
VI. Pálos Napforduló Ünnep Zsámbékon

2011. szeptember 18-án, vasárnap tartját Zsámbékon, a VI. PÁLOS NAPFORDULÓ ÜNNEP Emléknap és Forgatag című rendezvényt. A helyszín a Művelődési ház és környéke lesz. 6 óra 23 perckor: Napkeltét köszöntő ima az Öregtemplomnál, 6 órától 13 óráig a Pátyi bevezető útnál állatvásárt tartanak.
11 órától programok a művelődési házban. Horváth Ildikó textiltervező iparművész kiállítása, és a "A pálosok" c. film vetítése -rendező: a Zsámbékon élő Császár Tamás. A művelődési ház udvarán Boldogasszony Kemencéjében kenyérlángost sütnek a baráti kör tagjai, a kemence körül egész nap népi gyermekjátékok kicsiknek és nagyoknak.


Programok a Cserepeskertben: solymász-bemutató, a HUN-MAGYAR Lovasíjász Egyesület bemutatója. A bemutatók között íjásztechnikák gyakorlása MÁTYÁS ÍJÁSZAI segítségével. A baráti kör kondérjában ZSÁMBÉKI BOJTÁRLEVES fő!
A Töki Lovas Sport Egyesület tagjai fogatokkal kocsikáztatják a kedves érdeklődőket. Egész nap kézműves kirakodóvásár lesz.
Programok a szabadtéri színpadon: Néptáncbemutató - Vizeli Judit és tanítványai, Zsámbéki Keszkenő Népdalkör és a Zsámbéki Senior Tánccsoport bemutatója,
Róka Szabolcs, népi mesemondó műsora kicsinek-nagyoknak, "Kimegyek a doberdói harctérre..." -bakanóták Vitéz Somogyváry Gyula nyomában - Koncz Balázs és ifj. Simó József műsora.
Tombolasorsolás, a hűséggyűrű átadása, a Zsámbékum cím odaítélése. A baráti kör díszvendégei Papp Lajos szívsebész.
Ingyenes programok az egész családnak. Mindenkit szeretettel várnak.