Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 9., péntek

10.517 - Petőfi Sándor eltűnésének 162. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége Petíciót juttatott el a Magyar Tudományos Akadémiához,

From: MVSZ Sajtószolgálat

Date: 2011. szeptembr 9.
Subject: Petőfiért! - Az Akadémia "válasza"
To: Kutasi József

Petőfi Sándor eltűnésének 162. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége Petíciót juttatott el a Magyar Tudományos Akadémiához, annak elnökéhez, Pálinkás Józsefhez címezve.

 

Tisztelettel kérjük, hogy a Magyar Tudományos Akadémia működjék együtt a Barguzinban feltárt lelet azonosításában, és adja ki a megőrzésében levő Petőfi-hajtincs 3 szálát a Magyarok Világszövetségének.”

A Magyarok Világszövetsége vállalta, „hogy a rábízott ereklyét gondosan megőrzi, és a genetikai vizsgálatot a világ három, arra illetékes laboratóriumában, egymástól függetlenül, egyidejűleg elvégezteti.”

 

Miután a rendezvény 2011. július 31-én, vasárnap zajlott, és a munkaszünetre való hivatkozással az MTA részéről a Petíciót nem vette át senki, futárral juttatták el a címzetthez.

 

Az MTA augusztus 10-én reagált egy protokolláris, udvariasságszámba menő levéllel, amelyet az MTA elnöki titkárságának vezetője, Kindert Judit írt alá. Az MVSZ elnökének címzett levélről megállapítható, hogy sem az MTA elnöke, sem pedig maga az MTA nem vállal felelősséget érte, hiszen amennyiben úgy tenne, akkor annak aláírója az Akadémia elnöke, Pálinkás József, akadályoztatása esetén pedig valamely helyettese lenne. Ami a levél tartalmát és egyben az MTA-nak a Petícióban megfogalmazott egyértelmű kérelemhez való viszonyulását illeti, arról maga az olvasó mondhat véleményt.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7283/110909