Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. február 16., csütörtök

12.006 - Szentgyörgyi József, polgármester, Halásztelek: Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni ha Orbán hozzá nyúl az öregségi Nyugdijakhoz!

From: Baliné Tóth Ágnes
Date: 2012. február 15. 
Subject: Nyugdij!
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>,


Tiltakozom és hajlandó leszek tüntetni ha Orbán hozzá nyúl az öregségi Nyugdijakhoz!  Nem hagyjuk!!!!!!!!!! Kűld tovább ismerőseidnek!!
i pillanatnyilag, de valmikor az lesz..Egyébként a ma már öregségi nyugdíjban levők nyugdíját jogtalanul csökkentené orbán, mint ahogy a magánnyugdíjak lenyúlása is törvénytelen volt.Ne hagyjuk, mert már most nyomor van akkor mi lesz ha orbán megint álmodik egy nagyot.

 Kedves Olvasó!

 Az elmúlt napokban komoly, indulatoktól sem mentes vita bontakozott ki azellenzék és a Fidesz között arról, hogy ki milyen nyugdíjrendszert szeretne. A vitában sok mindenki sok mindent állított, a tisztánlátás érdekében lássuk a tényeket!

 Jelenleg Magyarországon 3 millió 753ezer nyugdíjas van.

 Bajnai Gordon kormánya 2009-ben 2835 milliárd forintot fordított nyugdíjak kifizetésére, ebből mintegy 590 milliárd forint volt az, amit az adóbevételekből csoportosított át, hogy a nyugdíjkassza hiányát fedezze. Tehát a befolyó nyugdíjjárulék 590 milliárddal (21%-al) volt kevesebb a kifizetett nyugdíjnál.

 Varga Mihály, Orbán Viktor pénzügyminisztere a következőt nyilatkozta január 7-én:
 "Évente 500 milliárd forintot teszünk át a nyugdíjkasszába adófizetői pénzekből...Ezt a gyakorlatot meg kell szüntetni."

 A cikkben a következő is szerepel:

 "Az úgynevezett svéd modell elvben roppant igazságos, de korántsem humánus: a mainál 15-20 százalékkal kisebb nyugdíjat fizetne, és akár 70 éves korig dolgoztatná a munkavállalókat."

 Még 2001. júniusában a svéd-modellt taglaló előterjesztést készített az Orbán-kormány pénzügyminisztere, mely azzal zárult, hogy a részletek kidolgozását haladéktalanul meg kell kezdeni. Az Orbán-kormány a svéd-modellre épülő rendszer bevezetésének előkészítése mellett döntött. A bevezetést akkor vélhetően a kormányváltás akadályozta meg.

 A fentiekből világosan látszik, hogy mit tett volna már akkora Fidesz, ha tovább kormányoz.

 Még két adat:
 ma Pest megyében 312 677 nyugdíjas van, az átlagos nyugdíjuk 82 419 Forint.
 Ha Varga Mihály és Orbán Viktor a Nyugdíjalapból elvesz majdnem 600 milliárdot csupán 67 583 Ft kifizetésére lesz lehetőség. Ez havi 15ezer, évi 180ezer forint csökkenés!
 Nyugdíjak Pest megyében
 az MSZP kormány alatt
 a Fidesz svéd-modellje alapján
 82 419 Ft
 67 583 Ft

 havi csökkenés
 14 836 Ft
 éves csökkenés
 178 032 Ft

 Ezek a száraz tények.
 Ha Ön sem szeretné, hogy a jelenlegi vagy majdani nyugdíja radikálisan lecsökkenjen, esetleg idős szülei nyugdíja zsugorodjon össze tegyen érte! Átlagosan több mint 20 évet élünk nyugdíjban! Ne nyomorban tegyük!

 Az első lépés amit tehet, hogy továbbküldi ezt a levelet ismerőseinek!

 Köszönöm.

 Szentgyörgyi József
 ELTE Társadalomtudományi Kar
 polgármester, Halásztelek