Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 18., hétfő

14.995 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Cél, hogy Magyarország vonzóbb legyen a fiatalok számra

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. június 18. 14:38
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-06-18
Összességében demokratikusnak és a jogállamiságot szolgálónak találta a Velencei Bizottság az általa most vizsgált magyar törvényeket, azaz a választójogi, a nemzetiségek jogairól és az ügyészségről szóló jogszabályokat – nyilatkozta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár a testület pénteki plenáris ülését követően. A KIM heti hírleveléből kiderül az is, hogy az Európai Bizottság elfogadta az Államreform és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program módosítását, melynek értelmében az Európai Uniós források hatékonyabb elosztása valósulhat meg.
Zöld a lámpa a közigazgatási reform keretében megvalósuló fejlesztéseknek

Tovább egyszerűsödnek a hatósági eljárások, bővülhet az elektronikai ügyintézések, az elektronikai fejlesztések, a költséghatékony közigazgatási eljárások köre. További fejlesztési források nyílnak meg többek között a kormányhivatalok fejlesztése, valamint az e-közigazgatás és a közigazgatási antikorrupciós program megvalósítása előtt. Az Európai Bizottság elfogadta az Államreform és az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program módosítását, melynek értelmében az Európai Uniós források hatékonyabb elosztása valósulhat meg.

Rétvári Bence: a korrupció az egész társadalmat károsítja

A Kormány Korrupció-megelőzési Programjának részleteiről és az integritás alapú megközelítés bevezetéséről beszélt Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára kedden, Budapesten.

Vita az Országgyűlésben a Fratanolo-ügy bírósági ítéletének végrehajtásáról

Hétfőn megkezdődött az Emberi Jogok Európai Bíróságának a Fratanoló kontra Magyarország ügyben hozott ítéletének végrehajtásáról szóló beszámoló tárgyalása az Országgyűlésben.

A romániai helyhatósági választásokról tartott konferenciát a Nemzetpolitikai Kutatóintézet

Kormányváltás. Helyhatósági választások Romániában címmel rendezett konferenciát a Nemzetpolitikai Kutatóintézet a Magyar Külügyi Intézet társszervezésével június 12-én.

Újabb egyeztetés volt a Kormány és a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevői között

Újabb egyeztetést tartott szerdán a Kormány részéről dr. Gál András Levente a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos a Zsidó Közösségi Kerekasztal tárgyalásain résztvevő hazai és nemzetközi zsidó vallási közösségek képviselőivel.

H4 – HunOR: hatékony érdekképviselet már Brüsszelben is

Pénteken tartották a H4 – HunOR Brüsszeli Képviseleti Iroda nyitóünnepségét a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban. Az eseményen Szabó Erika, a KIM területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, Skultéty Tamás, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Deutsch Tamás EP-képviselő és Hutiray Gyula főpolgármester-helyettes vettek részt.

2012 a külhoni magyar óvodák éve – kitolódott a pályázati határidő

A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbították a jelentkezési határidejét a 2012 a külhoni magyar óvodák éve programhoz kapcsolódó továbbképzésről szóló pályázatnak. Új határidő: 2012. június 20. 12.00 óra.

Demokratikusnak találta a vizsgált magyar törvényeket a Velencei Bizottság

Összességében demokratikusnak és a jogállamiságot szolgálónak találta a Velencei Bizottság az általa most vizsgált magyar törvényeket, azaz a választójogi, a nemzetiségek jogairól és az ügyészségről szóló jogszabályokat – nyilatkozta Répássy Róbert igazságügyi államtitkár a testület pénteki plenáris ülését követően.

Cél, hogy Magyarország vonzóbb legyen a fiatalok számra

Van remény, hogy Magyarország 2014-re vonzóbb legyen a fiatalok számra, mint 2010-ben volt; a kormány megtette a kezdő lépéseket, de még nyitottabbá kell válnia a fiatalok számára – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Fidelitas országos választmányi ülésén szombaton Zánkán.