Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 25., hétfő

15.074 - Tájékoztatás a diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg

1

 

 

hirlevelfejlec_20120626.jpg


Tisztelt Kutasi József !

nevnap_12.jpgSok szeretettel köszöntjük: Vilmos, Pál, János, László, Irén, Levente, Péter nevű olvasóinkat.            
     
          Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

 


Kiemelt fontos hír a Fordított adózás egyes agrártermékek esetében!

A fordított adózás mezőgazdasági szektorra történő kiterjesztésével kapcsolatban egyes törvények módosításáról szóló 2012. évi XLIX. törvény alapján az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Áfa tv.) 142. §-ában szabályozott, belföldi fordított adózás alá eső ügyletek köre 2012. július elsejével kiegészül egyes mezőgazdasági termékek értékesítésével, és az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 31/A. §-a alapján a fordított adózás hatálya alá tartozó mezőgazdasági termék értékesítőjének, valamint az ilyen termék beszerzőjének a fordított adózás hatálya alá tartozó ügyletekről az áfa-bevallásában adatot kell szolgáltatnia. Bővebben


Tájékoztatás a diákok foglalkoztatásának alapvető adózási szabályairól

Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidőt – vagy annak egy részét – munkával tölti, ezért ismét aktuális a diákok foglalkoztatási szabályainak áttekintése. Sok tanuló a nyári időszakon túl rendszeresen is végez munkát, így az alábbiakban a diákok munkavállalásával összefüggő legfontosabb adózási szabályokat mutatjuk be.

Ha úgy döntöttetek, hogy a szünetben dolgozni fogtok, vagy a felvételi nem sikerült és nem csak a nyáron, hanem később is dolgozni kell, akkor érdemes elolvasnotok e rövid tájékoztatót, hogy tisztában legyetek a fontos adózási kérdésekkel. Bővebben


Kirívó hiányosságok a szolgáltató szektorban

Minden második cégnél hiányosságot állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága májusi ellenőrzéssorozatában. A  tapasztalatok és a kiszabott több mint 15 milliós bírság alapján úgy tűnik: hiába figyelmeztetett előre a Főigazgatóság a várható vizsgálatokra, a szépségipari vállalkozásokat „felkészületlenül” érte a NAV ellenőrzése.
Mint ismeretes, a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága április 25-én tartott Vállalkozói Fórumon hívta fel a fővárosi és Pest megyei vállalkozók figyelmét, hogy májusban a szolgáltató szektor, azon belül is kiemelten a szépészettel foglalkozó vállalkozások számíthatnak fokozott ellenőrzésre. Bővebben

A VOSZ KMRSZ pont azért tartott a NAV-val közös tájékoztatót, még az ellenőrzések megkezdése előtt, hogy az ismertetett hibák ne forduljanak elő. A NAV elmondta hol, mit ellenőriz, reméljük akik eljöttek a rendezvényünkre nem akadtak fent a NAV hálóján. 
 
Javasoljuk, hogy partnereink figyeljék a VOSZ KMRSZ rendezvényeit, mert hasonlóakat fogunk tartani a következő időszakban is. Lépjenek be tagjaink sorába és első kézből értesülhetnek az aktuális adójogi, ellenőrzési aktualitásokról.
 


A VOSZ KMRSZ Média- és Kommunikáció ajánlásával

Zöld Energetika ZEM médiaajánló

VOSZ-BESZ a júniusi ZEM-ben 
Együtt olcsóbban! 
Az összes vállalásunkat tartani tudjuk, és ez így lesz a jövőben is. Ha azt állítjuk, hogy ennyivel olcsóbb lesz az áram kilowattóránként, vagy az üzemanyag, vagy a telefonoknál a percdíj, az állításért szavatolunk – szögezte le a ZEM-nek adott interjúban Szűcs Péter, a VOSZ-BESZ vezérigazgatója. A VOSZ-on belül alakult Beszerzési és Szolgáltató Zrt. szolgáltatásait kizárólag a VOSZ-tagok és a Széchenyi-kártyások vehetik igénybe, a globális szolgáltatások árából máris 10-30 százalékos kedvezményt érhetnek el. Bővebben:

Agrárium médiaajánló
Hogyan értékesítsen többet,még hatékonyabban?
Közel 13 000 fizetőképes és fejlesztésre törekvő agrárvállalkozó – aki akár az Ön vevője is lehet – olvassa havonta az AGRÁRIUM című, nagy múltú agrárgazdasági szaklapot.
Hogyan próbálta eddig vásárlásra bírni ezt a kört?
Biztosan Ön is látja, hogy nehéz, időrabló és költséges közvetlen címlistát kiépíteni a döntéshozókhoz, hiszen százezernyi gazdálkodó érintett ebben a körben, de közülük csak jóval kevesebben rendelkeznek igazán fejlesztésre fordítható forrásokkal, csak jóval kevesebb közöttük a releváns döntéshozó, a meghatározott piaci vásárló.
Bővebben  

Kulinárium médiaajánló
Hogyan értékesítsen többet, még hatékonyabban?
Közel 10.000 fizetőképes és fejlesztésre törekvő étteremvezető és szállodadirektor – aki akár az Ön vevője is lehet – olvassa a 2 havonta megjelenő Kulinárium című, szálloda- és vendéglátóipari szaklapot.
 
Bővebben


A ZEM már PC-re, iPadre és androidos okostelefonra is megrendelhető, a nyomtatott lapnál olcsóbban és kevesebb fáradtsággal:www.dimag.hu/magazin/ZEM_Magazin 


 joker__internetcimes.jpgSikeres vállalkozók a júniusi Joker Magazinban
Varga Margit az Európai Bizottság magyarországi képviseletét hagyta ott, hogy az álmát valóra váltsa. Két barátnőjével nyitotta meg a ma már sikeres cukrászdát Solymáron. A júniusi Joker Magazinban azt is elárulja, mi a sikere titka. Erről mesél a magazinban Baráth László buyer is, aki többek között az Armani kínálatáért is felel egy fővárosi elegáns divatüzletben. A japán Seiko óramárka diadalmenete is érdekes olvasmány. A világbajnok motorversenyző Talmácsi Gábor pedig most a raliban próbálja ki magát. De olvashatnak a lapban a Barátok közt Kingájáról, Balogh Edináról, a világ szárazföldi sebességrekorder járműveiről, legdrágább esküvőiről, misztikus építményeiről, fociról, megdöbbentő bűnügyről, maffiáról, zsarnokról is.
A Joker Magazin már PC-re, iPadre és androidos okostelefonra is megrendelhető, a nyomtatott lapnál olcsóbban és kevesebb fáradtsággal: 
www.dimag.hu/magazin/Joker_Magazin


Keresse  a magazinokat az újságárusoknál, vagy olvassa a digitális változatát. 

VOSZ KMRSZ-MKSZ Közgyűlés cikkajánló

Bevételnövelési lehetőségek
A tagok bevételnövelési lehetőségeinek két területét vette górcső alá legutóbbi, június 14-én tartott közgyűlésén a VOSZ KMRSZ Média és Kommunikáció Szekciója. A nyomtatott kiadványok mozgóárusításáról és a zenei, video- és filmfelvételek internetes megjelenéséből nyerhető bevételek lehetőségéről osztották meg egymással tapasztalataikat a tagok.
A kiadványok rikkancsszerű mozgóárusításának jogi akadálya ugyan nincs, ám a szükséges közterület-használati engedély megadására sem kötelezi semmi az illetékes hatóságot, és Budapesten többnyire a gyalogosforgalom akadályozására hivatkozva utasítják el az engedélykérelmet.
 Bővebben


Bajban az adóhatóság? Lavinát indíthat el az Európai Bírósági döntés

Az áfa-levonást az adóhatóság a számlakibocsátó által elkövetett szabálytalanságok miatt is csak akkor tagadhatja meg, ha az adóalany tudta vagy tudnia kellett volna, hogy a levonási jogot megalapozó ügylettel adócsalásban vesz részt – hozott ítéletet csütörtökön az Európai Bíróság, miután több magyar ügyet is vizsgált. Az RSM DTM szerint az ítélet lavinát indíthat el. Bővebben


Meghívó 

 a XXVI. Nemesfém Szolgáltatások Szakmai Osztálya előadásra
"Fény az alagút végén?" címmel.



Időpont: 2012. június 27-e szerda 11.00-12.00 óra között 
Helyszín: BKIK, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., VII. em. Széchenyi terem
Előadó: Dr. Varga Zoltán, az Arteus Capital Holding Zrt. vezérigazgatója

Elemzők egyöntetű véleménye, hogy az eurózóna válsága várhatóan támogatja az arany árát, így az év elejei visszaesést követően a tavalyi év rekord magasságú árát várják az év végére az aranypiacon. Az elmúlt hetekben aggasztó hírek érkeztek az euró háza tájáról, Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója szerint az euró megmentésére kevesebb, mint 3 hónap maradt. Jelenleg is a görög választások tartják lázban a befektetőket, mindenki csak találgat, milyen kihatással lesz ez a piacokra. Miben bízhatunk az euró haláltusájának az idején? Tekinthetünk-e az aranyra, mint hosszú távon megbízható befektetési eszközre? Mennyire biztonságos a fizikai nemesfém (arany, ezüst) befektetés?   

A Nemesfém Szolgáltatások Szakmai Osztály előadásán többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak. Az előadást beszélgetés követi, melyen a résztvevők az aktuális gyakorlati kérdéseket beszélik meg.

Kérjük, részvételi szándékát 2012. június 22-ig e-mailban: badics.bernadette@bkik.hu  visszajelezni szíveskedjen.


Meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt  a XXIII. Osztály bemutató előadásra

Időpont: 2012. június 27-e szerda 14.00-16.00 óra között 
Helyszín: BKIK, 1016 Budapest, Krisztina krt. 99., VII. em. Széchenyi terem
A rendezvény célja: bemutatni a klímabarát és energia-hatékony települési célú földgáz/biometán Zöld igény vezérelt Beruházási Rendszer (ZiBR) platformjának programját, amely tulajdonképpen egy energiahatékonysági ügy hatékony képviseletét jelenti.
 Ez az ingatlan iparágnak, az energetikusoknak munkát jelenthet, ugyanis a felújítások, vagy új építések révén pl.: a korábban tervezett szinten 2020-ig 700 db biogáz üzem biometán zöldgáz termeléséből 700 MW zöldáram teljesítményt adhatna 50 ezer db átlag 14 kW zöldáramú és 30 kW zöldhő teljesítményű épületi biometán zöldgáz mikro-erőmű. A Zöld Kereszt biometán földgáz/zöldgáz platformhoz csatlakozó középületekhez és társasház épületekhez még zöldáram elektromos autó és zöldgáz autó alternatív jármű töltőkút is kapcsolódh at.
Másrészt az öko-innovatív, biometán zöldgáz pedig a 2010/31/EU új épületenergetikai irányelvnek megfelelően épületi 50 kW alatti zöldáram teljesítményű (de fűtési és használati meleg vizet, végül is hőt is termelő) épületi mikro erőművekkel 90% kogenerációs hatásfokkal hasznosítható.
2012 évi pályázat kapcsán a BKIK IHV és a biometán zöldgáz mikro erőműves iskola és Ökoflotta Zöld Kereszt platformot támogató szervezetekkel való találkozó, a pályázaton való részvétel tárgyában szerveződik. Az előadást beszélgetés követi, melyen a résztvevők az aktuális gyakorlati kérdéseket beszélik meg.

Kérjük, részvételi szándékát 2012. június 25-ig 
badics.bernadette@bkik.hu e-mail címen
visszajelezni szíveskedjen.


Üzleti etika

Menedzsment és HR Kutató Központ, Szent István Egyetem, GTK TTI

Tisztelt Hölgyem, Uram!

A Szent István Egyetem Menedzsment és HR Kutató Központja felmérést végez külföldi partner egyetemekkel közösen, és a Budapesti Kereskedelmi és Ipari Kamara támogatásával az üzleti etikával kapcsolatos területen.Arra kérjük Önöket, hogy osszák meg a jelzett témával kapcsolatos szakmai észrevételeiket és tapasztalataikat a következőkben olvasható kérdőív kitöltésével. A felmérésben való részvétel önkéntes és díjmentes, az adatokat bizalmasan kezeljük. Kérjük, szakítson időt (kb. 10 percet) a kérdések végigolvasására és megválaszolására, és 2012. július 20-ig juttassa őket vissza hozzánk.

A résztvevők e-mailben megkapják a felmérés eredményéről készített jelentésünket. Tekintettel arra, hogy az eredmények Önök számára éppoly fontosak, mint számunkra, kérjük a rövid határidők betartását. 

A kérdőív elérhető online formában és letölthető PDF formátumban is.

Ha a kutatásunkkal kapcsolatban bármilyen kérdése lenne, kérjük, keresse Mészáros Arankát vagy Kovács Ildikó Évát a 06-30-919-5970 telefonszámon, vagy aKovacs.Ildiko.Eva@gtk.szie.hu mail címen.


MagNet Bank

kap_logo.jpgA MagNet Bank a társadalmi szerepvállalás terén is közösséget épít! A Közösségi Adományozási Program (KAP) keretein belül a részvényesek minden évben lemondanak az éves nyereség 10%-áról, és az ügyfeleknek ajánlják fel a lehetőséget, hogy ezen összegről maguk rendelkezzenek a programban résztvevő közhasznú társadalmi szervezetek részére.
Az idén is sikerrel zárult a MagNet Magyar Közösségi Bank 2012-es Közösségi Adományozási Programja: közel 11 millió forintot osztottak szét az ügyfelek a banki nyereségből 78 civil szervezet között, a rendelkezésre álló összeg 69%-át elköltve.Bővebben


Természetgyógyászat -  Alaszkai vad áfonya!

Hazánkban is elérhető már az „alaszkai csoda”! Hatásos, jólétet elősegítő, megkapta a SZUPER ÉLELMISZER minősítést!

„Mit jelent egészségesnek lenni? Erre talán az a válasz, hogy ha valaki nem beteg, akkor egészséges. Csakhogy az egészség ennél sokkal több! Ha csak rendben vagy „sehogyan sem” érzed magad, nem vagy egészséges!”
 

afonya.jpg

Az alaszkai vad áfonya a Sunrise legfőbb összetevője, mely az egyik legerősebb antioxidáns a világon!
Ebben a termékben minden benne van, ami a szervezetnek kell. Erősíti az immunrendszert, javítja a látást, hallást, szép bőrt eredményez. 
Csökkenti a cukorszintet, asztmás, allergiás, reumás panaszokra kiváló!  A Sunrise egyéb alkotóelemei: gránátalma, noni, piros málna, tőzegáfonya, virágpor, concord szőlő, aloe vera, szőlőmag, szőlőhéj, farkasbogyó, B vitaminok, C és D vitamin, nyomelemek.
Bővebb infó:  Szelei Klára VOSZ KMRSZ elnökségi tag: 06 30 901 4840


Szentendrei Teátrum és Nyár 2012
Június 29. – augusztus 26. 

Szentendre nyári fesztiválja idén 53. alkalommal kerül megrendezésre a  megújult belváros különleges atmoszférájú szabadtéri helyszínein. A színházi előadások s barokk városháza belső udvarán kerülnek színre, a felolvasó színházi estek és gyerekelőadások helyszíne a Dunaparti Művelődési Ház udvara, a szombat esti jazz és folk  koncertsorozatnak  az új szárnnyal bővült MűvészetMalom  udvara ad otthont. A fesztivált a többszörösen díjazott Szentendre Táncegyüttes  táncjátékának előadása nyitja meg június 29-én.  Bővebben

Szervezés és információ
Szentendrei Kulturális központ 
2000 Szentendre, Dunakorzó 18. 
Telefon: 26/312-657  fax: 26/312-647
E-mail: 
dmh@dunakanyar.net

Részletes program: www.szentendreprogram.hu

Jegyek kaphatók: 
Teátrum Jegyiroda 
(Dunaparti Művelődési Ház, Szentendre, Duna-korzó 11/a, 
26/301-088 
Tourinform Szentendre (26/317-965  26/317-966 A jegymester országos hálózatában,
www.jegymester.hu  



Kék Duna Wellness Hotel nyári ajánlata 

medence.jpgItt a Nyár! – Családi üdülés a természet lágy ölén, megújult környezetben a Kék Duna Wellness Hotelben**** 2012. június 14. és szeptember 19.-e között!

2012. nyarán is várjuk a természetet kedvelő Vendégeinket szabadtéri wellness részlegünkkel, amellyel a tengerpart világát varázsoltuk a Duna partjára! Bővebben


Zöldtech hirlevél * 2012.06.20.

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek