Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 20., szerda

15.004 - Judit M Tormasi > Meg kell tanulnunk örülni a napsugárnak és minden szépségnek, ami körülvesz bennünket.

Forrás: Facebook
Nos, amit senki nem vehet el tőlünk, az a reggeli kávé illata. A jókedvű ébredés melengető érzése az egész napunkra kihat. Hiszek abban, hogy az élet kihivásaira a pozitiv hozzáállás a válasz. Meg kell tanulnunk örülni a napsugárnak és minden szépségnek, ami körülvesz bennünket. Most jönnek a békétlenek, akik úgy reagálnak erre, hogy a Tormássi beletörődésre tanit. NEM IGY VAN. Jókedvönkkel javul a helyzetmegitélő képességünk és ezzel az ellenállásunk is. Igy működik az emberi immunrendszer is, mondja ezt egy valamikori mezei biológus is.
  • Dir, Cserhalmi Adél und 3 anderen gefällt das.
  • 1 Mal geteilt
    • M.m. Závodszky Negativ örömök korszakát éljük. Annak kell örülni amilyen bajunk még nincs. Ezt a nagyamamámtól idéztem, aki a világon a legpozitivabb, legbizakodóbb, soha sem lemondó vagy bármit feladó asszony volt. Átélt 2 világháborút 2 forradalmat mindent elszedtek tőle a kommunisták, kétszer is, és ezzel az életfilozófiával maradt meg midnig bizakodónak és örök ifjúnak.

    • Judit M Tormasi 
      Teljesen egyetértek a nagymamáddal. Nekem is mindkét nagyim alapvetően optimista és bizakodó volt. Átéltek 2 világháborút, egy német, majd egy szovjet megszállást. Túlélték a kommunizmust börtön élményekkel ) a nagyapámat kétszer itélték letöltendő börtönbűntetésre, nem tyúklopásért. Túléltek deklasszálást, mivel a katonatiszt nagyapámat nem vette át a népi hadsereg. Túléltek fizikai munkát, és még sztahanovista kitűntetást is kapott jó munkavégzésért az a nagyanyám, aki először ötven éves kora után állt munkába a Népi Demokráciában, ahogyan azt akkor nevezte Rákosi Mátyás diktatúrája. A másik oldalon kulák lista, beszolgáltatások, eladósodás, szovjet megerőszakolás, falusi bilincsbeverés, elitélés, a föld konfiszkálása, a család porig alázása. Majd 56 ban nem mentek sehová. A Horthysta tiszt nagyapám azt mondta, hogy Ő annak ellenére marad, hogy a főnökét felakasztották az oroszok 1948 ban a várban. Tudod mit Magdi Ezek az emberek, az igazi hősök. Mi csak kullogunk utánuk, de sosem fogjuk Őket utolérni. Mert valóban hazafiak voltak.