Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 20., szerda

15.006 - Magyarország Kormánya > Felére csökkentették a felsőoktatási intézmények eladósodottságát

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. június 20. 16:32
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-06-20
Csütörtökön kerülhet a Ház elé az új jegybanktörvény-módosítás

Várhatóan csütörtökön nyújtja be a kormány a parlamentnek a Magyar Nemzeti Bankról (MNB) szóló törvény új módosítását, amelyet két héten belül fogadhat el az Országgyűlés - jelentette be Varga Mihály szerdán.

Felére csökkentették a felsőoktatási intézmények eladósodottságát

Alig egy év alatt felére csökkentette a kormányzat a felsőoktatási intézmények eladósodottságát - közölte Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter szerdán, egy képviselői kérdésre válaszul. Kitért arra is, hogy előkészületben van a felsőoktatás teljesítmény- és minőségelvű finanszírozását lehetővé tévő rendelet.

Tobin-ügy: a KIM sajnálattal veszi tudomásul az ír Legfelsőbb Bíróság végső döntését

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium mai kérésére az ír Igazságügyi és Egyenlőség Minisztérium hivatalosan megerősítette azt az eddig sajtóhírekből ismert információt, miszerint az ír Legfelsőbb Bíróság döntése értelmében Francis Ciaran Tobin nem adható át Magyarországnak, a 2000. április 9-én Leányfalun két gyerek halálával végződő balesetet okozó férfi fogvatartását pedig megszüntették.

Magyarország Európa legjobbja a közlekedésbiztonság javításában

A halálos közúti balesetek számának csökkentésében elért kimagasló eredményével Magyarország érdemelte ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) 2012. évi Közúti közlekedésbiztonsági PIN-díját. Az elismerést dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára vették át 2012. június 20-án, Brüsszelben.

Év közepétől él a belföldi fordított áfa a mezőgazdaságban

A mezőgazdasági áfacsalások visszaszorítása érdekében 2012. július 1-jétől meghatározott gabonafélék, olajos magvak és fehérjenövények (kukorica, búza, árpa, rozs, zab, tritikálé, napraforgómag, repce- és olajrepcemag, szójabab) belföldi áfa alanyok közötti értékesítésekor a fordított adózás szabályait kell alkalmazni.