Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 18., hétfő

14.996 - Magyarország Kormánya > A kormány döntött a bortörvény módosításáról

Feladó: Magyarország Kormánya

Dátum: 2012. június 18. 17:09
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-06-18
A bátor vállalkozásé és az értékteremtésé a jövő

Magyarország akkor fog boldogulni, ha elérjük, hogy legalább ötmillióan dolgozzanak, és egyre többen fizessenek adót - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Nagykátai Gyógyfürdő átadási ünnepségén, hétfőn.

Egészséges kompromisszum a jegybanktörvény új módosító csomagja

Varga Mihály tárca nélküli miniszter egészséges kompromisszumnak nevezte azt a jegybank-törvényt módosító javaslatcsomagot, amelyet ezen héten nyújtanak be a parlamentnek, és amelynek elfogadása után elkezdődhetnek a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) egy elővigyázatossági megállapodásról.

Balog Zoltán videóüzenete

Közel 1500 képzett közmunkás – így összegezhető számokban az ezen a héten lezárult Mezőgazdasági közfoglalkoztatási kísérleti mintaprogram. A szarvasi ünnepélyes bizonyítványosztást Balog Zoltán miniszter videó-üzenetben köszöntötte.

A kormány döntött a bortörvény módosításáról

Az Országgyűlés elé kerül a bortörvény módosítása, amely többek között lehetővé teszi, hogy a hegybírók dönthessenek a szőlőültetvények telepítéséről és kivágásáról. A jogszabály tervezet kimondja: a szőlőültetvények telepítési és kivágási engedélyezése, valamint az adatszolgáltatási kötelezettség a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól a hegybírókhoz kerül, akik közvetlen kapcsolatban állnak a szőlőművelő gazdákkal.

Réthelyi Miklós lett a Magyar UNESCO Bizottság elnöke

Még a legjobb kormányoknak is szükségük van tanácsokra - fogalmazott Balog Zoltán az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának alakuló ülésén, hozzátéve: a bizottság a nevelésügy, kultúra és tudomány területén olyan segítséget nyújtott eddig is, mely a kormányzat számára nélkülözhetetlen.

A nap képe

Orbán Viktor miniszterelnök a Nagykátai Gyógyfürdő átadási ünnepségén. (Fotó: Pelsőczy Csaba)