Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 21., csütörtök

15.016 - Független Újságírók Szövetsége > Legfrissebb cikkek az oldalon > Budapest, szerda, 2012. június 21.

Független Újságírók Szövetsége

 

Legfrissebb cikkek az oldalon  > Budapest, szerda 2012. június 21.

Miért hallgat a falu?

A mezőgazdaság népe volt történelmünk minden katasztrófája után (Muhi, Mohács, trianoni feldarabolás) a nemzet megtartó és termelést újraindító ereje.

Varga Csaba végakarata - nekrológ

„Mintha szétszaladt volna a ménes.” Legutolsó szavai ezek Varga Csaba napokban megjelent utolsó könyvének.

Csodát építenek

Mocorgó Abaúj I. – A hernádszentandrási példa

A falu egyetlen esélye a mezőgazdaság – vallja államférfiakat megszégyenítő bölcsességgel az ország egyik leghátrányosabb helyzetű településének polgármestere. A harminckét éves helyi politikus tapasztalata szerint van az a pont, ahonnan már nincs hová hátrálni, s kendőzetlenül hozzáteszi: - Mi elértük ezt a pontot.

Mi lesz a munkaszerződésekkel az új Mt. hatályba lépése után?

 2012. június 19. Forrás: D. I

Érvénytelenné válnak? Újat kell majd készíteni, vagy maradhat a régi is?

A szülőföldön maradás joga, mint emberi jog -

Morvai Krisztina EP képviselő sajtóközleménye
 
Egyre több magyar ember hagyja el hazáját szinte gazdasági menekültként, mivel Magyarországon nem talál munkalehetőséget, illetve tisztességes munkából nem tud megélni.

A BANK és a nyilvánosság

     Szerdán lesz Kásler Árpád kontra Merkantil Bank – talán zárt körben lefolytatott -tárgyalása a Markó utcában. A perben autohitelről van szó, melynek során harmadik alkalommal vonulnak tárgyalóterembe a felek.

Megmenthető-e még kék bolygónk? – a felelős szív és ész ökológiája felé…

KERESZTYÉN GONDOLATOK A RIO+20 ÖKOCSÚCS ELÉ

Brazíliában, Rio de Janeiróban június 20-22. között tartja ülését az ENSZ fenntartható fejlődésről tárgyaló konferenciája. 20 évvel ezelőtt is itt tartották az első „Föld-csúcstalálkozót”.

Akiknek újabb százezrekkel növelné a fizetését a kormány

Tovább növekedhet jövőre a szakadék az átlag alatti, illetve az átlag fölötti jövedelműek között. Megszűnne a bruttó havi 202 ezer forint fölötti jövedelemrészre vonatkozó 1,27-szeres adóalap-kiegészítés - derül ki a jövő évi költségvetési törvényjavaslatból. Ez azt jelenti, hogy a bruttó 202 ezer forint fölötti jövedelemrésznek a 4,32 százalékát tehetnék zsebre a jöbb módúak, minél többet keresnek, annál nagyobb összegű lenne a nyereségük.

Havi egymillió forintos fizetésnél éves szinten több mint 400 ezer forinttal többet tehetnének zsebre, mint az idén.

Michelangelo NADDEO előadása

Tízévnyi folyamatos munkát követően örömmel hívom meg Önt eddigi írásaim sorát lezáró könyvem bemutatójára, amelyben kutatásaim eredményét összegezve olvashatja. A könyv összefoglalóját (angol nyelven) az alábbi képre (a könyv borítója) kattintva olvashatja el. A könyv (magyar és angol nyelven) a hónap végére jelenik meg.

Lemond magyar állami kitüntetéséről a Nobel-díjas író

Most kell sírva fakadnunk?!  Talán mielőtt  Mádl Ferenc  a Magyar Köztársaság Érdemrend nagykeresztjét adományozta 2004-ben annak a személynek, aki Elie Wiesel nevű személynek, utána kellett volna nézni, ki is ő valójában?

Lehet, hogy könnyű a világ egyes  országaiban nevet változtatni, de másnak a nevét elvenni csalás, és bűncselekmény! Vajon ez a személy, aki Elie Wieselnek adja ki magát, miért nem bizonyítja be, hogy ő tényleg az?! Pedig elég lenne csak a karján az inget felhúznia... 

Tanyafejlesztési Program

Elfogadta a kormány a 2012. évi Tanyafejlesztési Program fejezeti kezelésű előirányzat 2012. évi felhasználásának szabályairól szóló kormányrendeletet. A Tanyafejlesztési Program a – szintén a kormány által elfogadott – Nemzeti Vidékstratégia egyik kiemelt térségi komplex vidékfejlesztési nemzeti programja

Dr.Léhmann György- gyorsulnak az események - PETÍCIÓ

www.civilkontroll.com

Gyorsulnak az események, gyorsítsunk hát mi is!

Kérjük, hogy aki még nem írta alá, - de tervezi - a dr. Léhmann György által, Vivien Reding EU biztosnak írt magyarországi "devizahitelezéssel" kapcsolatos levelének támogató petícióját, az tegye meg minél előbb, illetve a lehetőségről értesítse ismerőseit is.

 

Szabolcstól Rióig, átvágva a gordiuszi csomót

Hogyan terjeszthetjük ki a gazdasági és társadalmi fejlődésünk ütemét az emberiség minél szélesebb rétegeire úgy, hogy közben csökkenjen a szegénység, a környezeti terhelés, és megmaradjanak a természeti erőforrásaink? A kérdést egyszerűbb megválaszolni, mint megfogalmazni. Sehogy!

Negyvennégyezren adták vissza a SIM kártyájukat

Közel 44 ezerrel 11,552 millióra csökkent a három hazai mobiltelefon-szolgáltató teljes előfizető-száma májusban. A forgalmat generáló ügyfeleké az előző hónaphoz képest 17 ezerrel lett kevesebb, így ez az érték közel 10,956 millió volt a vizsgált hónapban. A hónap vesztese a Telenor.

Almaecet házilag

Egy 5 literes befőttes üvegbe bedobáljuk az almahéjat, csutkákat, és indításképp egy-két darab almát felaprítva. Ehhez megy egy maréknyi cukor (vagy másfél maréknyi méz) és langyos víz. Ezt szobameleg helyen kell tartani, pakolni bele az almát míg harmada víz, harmada alma nem lesz. Nyáron jó kint is, meleg napos helyen.

Döbrentei Kornél: Ha majd értem szól

Isten messzehordó szavú ingája lengj, röppenj,
súlyanincs, törékeny lepkekönnyen,
zengéssel bélelt bronzköpeny,
mely ideghúrozta test  is: minden sajdító ütésre
    ezüstömleny
rajt a fény; bimbam-dudoros nyelveddel forrón,
    érdesen amint
a jászollangy tehén nyalint,
horzsold tündöklővé fáradtvérben fürdetett,
feketére pácolt vasdarab szívemet,

Magas láz csillapítása

Régi erdélyi módszer, ami tényleg remekül működik.

Tömegbefolyásolás

   Úgy gondoljuk, demokráciában élünk, olyanféle társadalomban, mely az emberekért van, és mindenki szabadon élhet. A vezetőinkről azt hisszük, minket szolgálnak, egyetlen céljuk a rájuk bízott tömegek igényeinek  kielégítése, döntéseik valamennyiünk javát szolgálják.  Természetesen, az emberek érdekében, hatalmukat felelősségteljesen és bölcsen gyakorolják, ehhez pontos képre van szükségük, mi folyik a világban, hogy megérthessék e nagyléptékű folyamatokat, hogy aztán a rájuk bízott társadalmakat a legjobb irányba vezethessék.

A betegségipar csodái

Az emberek nem gondolták, hogy a betegségeikre alkalmazott gyógymódok tömkelegének eredményeképpen, az egész társadalom egyetlen nagy kórházzá vált. A jó egészség ma már nem az, ami volt. A élet normál folyamatának rítusait – a születést, a hangulati ingadozásokat, a szexualitást, az öregedés folyamatát és így tovább – egyre növekvő mértékben minősíti át patológiásnak a gyógyszeripar és szövetségese, az orvostudomány.

Hol szorít a spanyolcsizma?

Azokon lehet spórolni, akiknek sokba kerül a gyógyszerük - ezt számolta ki a társadalombiztosító. A szolidaritás elve a Széll Kálmán-terv darálójába került. Nem is választhatott volna találóbb helyszínt Szócska Miklós egészségügyi államtitkár időseket is megmozgató sportprogramjához, mint egy patikát. "Mozdulj, mama!" - adta ki a múlt héten a jelszót.