Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 11., vasárnap

15.930 - Magyarország Kormánya > Új ösztöndíj az orvosjelöltek számára (+videó)


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. november 10. 16:03
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-11-10
Sikerült a magyar gazdaság pénzügyi konszolidációja

A miniszterelnök szerint sikerült a magyar gazdaság pénzügyi konszolidációja, az új magyar gazdasági modell működőképes. Orbán Viktor ezt az Európai Bizottság szerdai országjelentésében foglaltakra és a Daimlerrel pénteken kötött stratégiai partnerségi megállapodásra alapozva jelentette ki az MTI-nek adott interjúban.

Új ösztöndíj az orvosjelöltek számára (+videó)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) idén új ösztöndíjat hirdet meg a gyermekorvos-jelöltek számára a tavaly első alkalommal, a szakorvos- és szakgyógyszerész-jelölteknek kiírt ösztöndíjak ismételt kiírása mellett. Összesen 624 millió forint pályázható a ma közzétett ösztöndíj-programokban, melyek célja, hogy a fiatal orvostanhallgatók és gyógyszerész-hallgatók anyagi körülményeit javítsa, ezzel motiválva őket az itthon és a pályán maradásra. A rendelkezésre álló forrás 500 fiatal támogatását teszi lehetővé.

Növelik az utcai járőrök számát Budapesten

A rendőrség átszervezése után több rendőr lesz Budapest utcáin, emellett január 1-jétől a fővárosban is bevezetik az úgynevezett gördülő akciót, ami a korábbi statikus szolgálatszervezéshez képest "kiszámíthatatlan" rendőri jelenlétet jelent – mondta Pintér Sándor belügyminiszter XVII. kerületben tartott sajtótájékoztatóján.

A nap képe

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) sportpolitikáért felelős államtitkára új iskolai sportpályákat adott át az újbudai Szent Benedek Iskolaközpontban.Fotó: Árvai Károly