Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 24., szombat

15.993 - Magyarország Kormánya > Garantált a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők eddigi bére (+ videó)

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!


Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. november 23. 16:20
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-11-23
Orbán Viktor tárgyalt az Európai Tanács elnökével

A miniszterelnök lefolytatta Brüsszelben a költségvetési tárgyalások első fordulóját, Herman Van Rompuy-jal, az Európai Tanács elnökével.

Semjén: szolidárisak vagyunk Szlovákiával a "kéteurós ügyben"

Megdöbbenéssel fogadtuk a hírt, hogy az Európai Bizottság és az EU több tagállama a vallási semlegesség jegyében Európa társvédőszentjeit, a Cirillt és Metódot ábrázoló szlovák kéteurósról a vallási jelképek eltávolítását javasolta. Közlemény.

Ismét életbe lép a kilakoltatási moratórium

A kabinet döntése értelmében Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője koordinálja majd a téli időszak társadalmi problémáival, így például a szociális, közegészségügyi, lakhatási és közbiztonsági feladatokkal kapcsolatos kormányzati intézkedéseket - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Választani kell a szigorú költségvetési politika és a növekedés között

Közép-Európában választani kell a szigorú költségvetési politika és a gazdasági növekedés között - mondta Navracsics Tibor csütörtökön Veszprémben, a megye gazdaságának alakulásáról szóló TOP 100 című kiadvány bemutatóján.

Több terhet kell viselniük az utóbbi 20-25 év nyerteseinek

Az elmúlt 20-25 év nyerteseinek Európában és Magyarországon is több terhet kell viselniük - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár pénteken a Budapesten tartott nemzetközi vezetői konferencián.

Garantált a járási hivatalokhoz kerülő köztisztviselők eddigi bére (+ videó)

Minden, a polgármesteri hivataloktól a járási hivatalokhoz átkerülő tisztségviselőnek garantálja a kormány az eddigi bérét. Az érintett közszolgálati tisztviselők illetménye főszabály szerint nem változik. A járási hivatalok működéséhez szükséges utolsó simításokat tartalmazó törvénycsomag hamarosan az Országgyűlés elé kerül.

Új monitoring-rendszer a társadalmi felzárkózás területén - Ülésezett a Roma Koordinációs Tanács

A társadalmi felzárkózás szempontjából mérföldkőnek számító új monitoring rendszert mutatták be, valamint az egyházi szerepvállalás lehetőségeit vizsgálták meg a Roma Koordinációs Tanács (ROK-T) mai budapesti ülésén. A kormány szervezeti változásait követően ez volt az első alkalom, hogy a ROK-T elnöki feladatait Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere látta el.

A nap képe

Magyar gyártású tűzoltójárműveket adott át Pintér Sándor

Új, magyar gyártású vízszállító járműveket adott át kilenc megye tűzoltó-parancsnokságának Pintér Sándor belügyminiszter Budapesten.

(Fotó: Pelsőczy Csaba)