Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 18., vasárnap

15.982 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Hazánk versenyképes tudással rendelkezik az információbiztonság terén


-
Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. november 12. 15:26
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-11-12
Nemzetstratégiai célokat tölt be a Balassi Intézet, ezért fontos, hogy minden közép-európai országban legyen egy-egy magyar intézet – jelentette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter a Balassi Intézet vezetői találkozójának megnyitóján. A KIM heti hírlevelében szó esik arról: a közigazgatás átalakításának egyik célja, hogy megváltoztassa az állam és a polgárok viszonyát.
Hazánk versenyképes tudással rendelkezik az információbiztonság terén

Biztonságos informatikai rendszer nincs, a világ összes rendszere feltörhető, ez csak idő kérdése, ezért az adatvédelemnek lépést kell tartani a fejlesztésekkel – hangsúlyozza a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) elnöke, aki az MTI-nek adott interjújában arról is beszélt, hogy az információbiztonság területén ma Magyarországon olyan versenyképes tudás van, amellyel Európában élen járhat.

Százezrek informatikai és nyelvi képzését támogatják (+VIDEÓ)

Százezer felnőtt kaphat támogatást informatikai és idegen nyelvi képzésekhez: a kiemelt uniós projekt elindítását kedden jelentette be Hidas János, a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) elnöke.

Magyar-szlovák egyeztetés a révkomáromi Selye János Egyetemről

Éjszakába nyúló ülést tartott szerdán Budapesten a Magyar –Szlovák Kisebbségi Vegyes Bizottság. A tanácskozás résztvevői a magyar, illetve a szlovák kisebbség életét érintő kérdések megtárgyalása során megállapodtak, hogy a két állam mindent megtesz azért, hogy a révkomáromi Selye János Egyetem továbbra is megőrizze egyetemi szintű besorolását.

Módszertani csomagok külhoni magyar pedagógusoknak

A 2012 a külhoni magyar óvodák éve program keretei közt a külhoni magyar szakemberek, pedagógusok, óvónők által felvetett igényeket kielégítve módszertani csomagot állítottunk össze. A csomag írott, oktató DVD és CD formájában foglalja magában az eddig hiányzó, a külhoni magyar óvónők számára könnyen elsajátítható és hasznosítható módszereket.

Minden közép-európai országban legyen Balassi Intézet

Nemzetstratégiai célokat tölt be a Balassi Intézet, ezért fontos, hogy minden közép-európai országban legyen egy-egy magyar intézet – jelentette ki a közigazgatási és igazságügyi miniszter a Balassi Intézet vezetői találkozójának megnyitóján szerdán.

Rétvári Bence: hónapokig tarthat a kommunista nyugdíjak felülvizsgálata

Hónapokig elhúzódhat a kommunista nyugdíjprivilégiumokat vizsgáló szakértői bizottság munkája, mivel több ezer aktát kell áttekinteni – közölte Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) parlamenti államtitkára a tárca Facebook-oldalán.

A közigazgatás átalakításának célja az állam és a polgárok viszonyának megváltoztatása

Az állam és a polgárok viszonyrendszerének megváltoztatását nevezte a közigazgatási átalakítás végső céljának a közigazgatási és igazságügyi miniszter csütörtökön, a balatonfüredi Infotér konferencián.

Együttműködés a korrupció ellen Magyarország és Kína között

A Magyarország és Kína közötti korrupció ellenes együttműködés előmozdítása érdekében Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára és Cui Hairong a Kínai Népköztársaság Nemzeti Korrupció-megelőzési Hivatalának vezető-helyettese együttműködési és egyetértési nyilatkozatot írt alá.

Maradéktalan siker a közjegyzőségek újjászületése

Maradéktalan sikernek tartja a közigazgatási és igazságügyi miniszter a közjegyzőségek két évtizeddel ezelőtti újjászületését. Navracsics Tibor a 24. Közép-Európai Közjegyzői Kollokviumon, pénteken, Sopronban beszélt erről.

Megnyitotta kapuit az Új Nemzedék Ház Budapesten

Új Nemzedék Ház elnevezéssel ifjúsági központot nyitott a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) szombaton Budapesten a nemzetközi ifjúsági világnap alkalmából. Navracsics Tibor, a tárca vezetője az átadáson arról beszélt, hogy az államreformhoz kötődően szeretnének egy intézményi kultúraváltást is megalapozni, a jövő Magyarországát kinyitni és barátságosabbá tenni.