Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 15., kedd

17.902 - VOSZ KMRSZ Hírlevél 2013/10/41 > A Cégfejlesztő Kft (dr Eszik Zoltán, ActionCOACH) üzleti ötletei a VOSZ-KMRSZ tagjai számára



Feladó: VOSZ KMRSZ Hírlevél
Dátum: 2013. október 13. 23:41
Tárgy: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2013/10/41
Címzett: jozsef@kutasi.eu

T
isztelt Kutasi József !        

nevnap_02.jpgSok szeretettel köszöntjük: Helén, Teréz, Gál, Hedvig, Lukács, Nándor, Vendel nevű olvasóinkat.

            
        Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!
 


Tartalomjegyzék      

1. Magyar-Belorusz gazdasági fórum beszámoló
2. Tájékoztató a 2013. évi Regionális Pima Díj átadó ünnepségről 
3. A NAV és a VOSZ KMRSZ  együttműködési megállapodás alapján nyújtott tájékoztatásai - Az adóellenőrök nem véletlenül akadtak a mulasztókra
4. Szakmai új info az on-line pénztárgépekkel kapcsolatban - Partnerünktől a Minőségi Könyvelők Klubja Egyesület állásfoglalást kért a Nemzeti Gazdasági Minisztériumtól 
5. A Cégfejlesztő Kft (dr Eszik Zoltán, ActionCOACH) üzleti ötletei a VOSZ-KMRSZ tagjai számára 
6. Pátria Takarék Számlabetét / AKCIÓ 2013. október 21. - november 8. 
7. KKV-s pályázat a Közép-magyarországi Régió vállalkozói számára is 
8. Budapest / Pest megye komplex vállalkozásfejlesztési pályázat indul újra 
9. A HALAL minősítésű termékek – új piaci területek a húsipar számára - Meghívó
10.[kistermeloi] EU állásfoglalás a gyógynövényekről 
11. Ön is hivatalos a Kiváló Vállalkozások Meetingjére! 
12.  Adó- és munkaügyi ellenőrzésre várva- A KKV-AKADÉMIA ötödik őszi rendezvénye 
13. Ukrajnai Közbeszerzési Értesítő  41. száma 
14. Zöldtech hirlevél * 2013. 10. 09. - Megújuló energiaforrásokról mindenkinek
15. Széchenyi Kártya regisztráció               
16. A Festal Étterem és Hennessy Club Szilveszteri ajánlata

Magyar-Belorusz gazdasági fórum beszámoló

Október 7.-én tartott Magyar Belorusz Gazdasági Fórumot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, amelyen többek között előadást tartott Szíjjártó Péter államtitkár, valamint Kupcsina Alena külügyminiszter helyettes. 

A fórumon részt vettek a belorusz vállalkozói delegáció tagjai és a Belorusz Kereskedelmi Kamara vezetői. Elhangzott, hogy Magyarország Keleti Nyitás stratégiájában jelentős szerepet szánnak Belorusziának, folytatva az eddigi jó gazdasági kapcsolatokat. A külkereskedelmi forgalom dinamikusan növekszik, jelentős magyar többletet mutatva, -ebben az évben eléri a 250 millió $ nagyságot- amelyben benne van a hazai kis és középvállalkozások növekvő szerepvállalása. Kitűnő lehetőségek adódnak további befektetések, már csak azért is, mert Belorusz, Oroszország és Kazahsztán Vámuniója révén mintegy 170 milliós piacra nyílik belépési lehetőség a magyar vállalkozások számára.
Biztatóan alakul a Rába és az MTZ közötti együttműködés, várhatóan újra megindulhat a magyar vágómarha export. 

További lehetőségek látszanak a mezőgazdasági, élelmiszeripari, gyógyszeripari, építőipari ágazatokban. A kapcsolatokat segítheti a szeptemberben beindított Minszk-Budapest-Belgrád heti 2 repülőjárat.A hazai vállalkozásoknak rendelkezésre áll az Eximbank, amely kedvező feltételekkel biztosít exporttámogató hiteleket. Jelenleg CIRR 1,7% $, illetve 1,47%€ kamat mellett lehet hitelhez jutni.  A Belorusz Fejlesztési Bank hasonlóan kedvező 1,5% $ hitelt ad a legalább 1 millió $ értéket elérő projektek megvalósításához.A kapcsolatok felvételéhez segítséget nyújt az MKIK az érdeklődő hazai vállalkozásoknak.  

Inzsel Ottó
VOSZ KMRSZ 
ügyvezető elnökségi tag

Tájékoztató a 2013. évi Regionális Pima Díj átadó ünnepségről   

regionalais_prima.jpgA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének Elnöksége hetedszer hirdeti meg 2013-ban a Regionális PRIMA Díjat, amellyel a régió kiválóságait kívánjuk elismerni.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között, 2013. november 29-én, 18 órakor kerül sor a  BEST WESTERN Hotel Hungáriában. /1074 Budapest, Rákóczi út 90./  
                              
A rendezvény: díjátadóval, gálaműsorral, ünnepi vacsorával, ismerkedési esttel, valamint jótékonysági célú tombolával kellemes időtöltést nyújt a kedves vendégeknek.

Ezúton tisztelettel felkérjük Önöket a csatlakozásra illetve kérjük szponzorálási, támogatási felajánlásukat.

Szponzorálás, Támogatás
A díjak, a gálaműsor szervezésének költségeihez – amennyiben lehetőségük engedi – a közép-magyarországi régió vállalkozóinak, önkormányzatainak támogatását kérjük. A támogatás mértéke korlátlan.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy-egy cég , baráti társaság üzleti vacsorára hívja partnereit, barátait,  melyhez 10 fős asztalok állnak rendelkezésre 19 000 Ft/fő bruttó értékben. ( Lehetőség van 10-nél kevesebb belépő megrendelésére is!)  

A támogatásokat Gyémánt (1 millió Ft), Arany (700 ezer Ft), Ezüst (500 ezer Ft), Bronz ( 250 ezer Ft), mint kiemelt fokozatokban határoztuk meg. Valamennyi támogatót a rendezvény helyszínén, az előkészítő marketingben, a meghívóban feltüntetünk.

Jótékonysági tombolára is várjuk a felajánlásokat. 

További részletes tájékoztatással is állunk rendelkezésre: 06 1 222 6234 faxon, telefonon:06-70/436-5253 illetve a   
titkarsag@vosz-kmrsz.hu  e-mail címen.  

 A NAV és a VOSZ KMRSZ  együttműködési megállapodás alapján nyújtott tájékoztatásai

 Összesítve több milliós bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azokra a kereskedőkre, akik még nem rendelték meg az online pénztárgépet. Az adóellenőrök nem véletlenül akadtak a mulasztókra: hetek óta ellenőrzik azokat a budapesti vállalkozásokat, amelyek nagy valószínűséggel nem teljesítették az online pénztárgép rendszerbe történő bejelentkezés feltételeit.

A revizorok a jogszabályban előírtak betartását ellenőrzik azt vizsgálva, hogy az érintetteknek van-e üzembe helyezési kódjuk és rendelkeznek-e pénztárgép beszerzésére vonatkozó szerződéssel vagy a forgalmazó által visszaigazolt megrendeléssel. Mindezeken túlmenően az ellenőrök figyelme arra is kiterjed, hogy a szerződés illetve a megrendelés tartalmazza-e a teljesítési határidőt.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága azokat az online pénztárgéppel nyugtaadásra kötelezett vállalkozásokat bírságolja, akik nem rendelkeznek sem szerződéssel, sem visszaigazolt megrendeléssel. Súlyosbító körülményként értékelik az ellenőrzések során – és így magasabb összegű bírságot szabnak ki – azokra, akik még üzembe helyezési kódot sem kértek, azaz nem regisztráltatták magukat a NAV-nál.

Az egyéni vállalkozók mulasztását 500 ezer forintig, a gazdasági társaságokét 1 millió forintig terjedő bírsággal szankcionálja a NAV.

Szakmai új info az on-line pénztárgépekkel kapcsolatban

Partnerünktől a Minőségi Könyvelők Klubja Egyesület állásfoglalást kért a Nemzeti Gazdasági Minisztériumtól

Azok a vállalkozások, akik több telephellyel is rendelkeznek, viszont nem egyidőben történik az értékesítés (tipikusan ilyen lehet egy piacos árus, aki péntek itt, szombat ott, vasárnap amott árul), és nem minősül mozgóárusnak, mert mondjuk fix pavilonja van, vajon köteles-e minden helyre pénztárgépet vásárolni.

NGM állásfoglalása letőlthető itt

A Cégfejlesztő Kft (dr Eszik Zoltán, ActionCOACH) üzleti ötletei a VOSZ-KMRSZ tagjai számára

Tulajdonolni/Vezetni
A vállalkozóvá válás fokozatai 2.  
Gyakran halljuk X-szel vagy Z-vel kapcsolatban, hogy az „Isten is vállalkozónak teremtette!” Vállalkozóvá válunk, és ahogy növekszenek tapasztalataink, alakul a gondolkodásmódunk, leszünk ösztönösből egyre tudatosabb vállalakozók. Ennek a növekedésnek, fejlődésnek öt jellegzetes lépcsőfokát lehet elkülöníteni. A következő hetekben ezeket vesszük sorra. Az előző fokozatról itt olvashat: 
Csak azért, mert valaki kiállíthatja a számlákat, még nem jelenti azt, hogy ő cég vezetője. A tulajdonos és vezetető nem föltétlenül egymás szinonimái. A közöttük meglévő szinergia akkor jelenik meg, ha a cégépítésre fókuszálunk. Miért lényeges az attitűd megváltoztatása? 
Tovább olvasom>>>

Pátria Takarék Számlabetét / AKCIÓ 2013. október 21. - november 8.

Takarékossági Világnap (2013. október 31.) kapcsán takarékszövetkezetünk betétakciókat hirdet. Az akcióban részt vesz az október 21 - november 8. között nyitott Takarék Számlabetét (új forrás elhelyezése esetén) és az október 21 - december 31. között nyitott Tartós Megtakarítási Számla. Bővebben>>>

KKV-s pályázat a Közép-magyarországi Régió vállalkozói számára is

Végre ismét megnyílt egy KKV-s pályázat a Közép-magyarországi Régió vállalkozói számára is a múlt hétenPályázati útmutató >>>

Budapest / Pest megye komplex vállalkozásfejlesztési pályázat indul újra

A program 5,5 Mrd Ft –os kerettel startol, november 15-től lehet benyújtani december 2-ig!Legalább 2 teljes lezárt évvel kell rendelkezni és 5.000 Fő feletti településen lehet indulni KKV-knak.Támogatás mértéke: 15-200 millió Ft; aránya: 10-50% -os intenzitás! Pályázati felhívás

A HALAL minősítésű termékek – új piaci területek a húsipar számára

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Közel-Keleti és a MAGHREB Szakmai Osztályok elnöksége Tisztelettel meghívja Önt a „A HALAL minősítésű termékek – új piaci területek a húsipar számára” című fórumra, melynek témája

A HALAL minősítés megszerzésének előnyei, alapelvei, a minősítő cég feladatai, tények és adatok a HALAL piacról.

Helyszín: BKIK Székház,(1016 Budapest, Krisztina krt. 99.), VII. emelet Széchenyi terem
Időpont: 2013. október 21. 09.30-13.00 óra

A rendezvény moderátora: Mr. Abdalla Sharief – IIDZ magyarországi képviselet igazgatója

Program>>>

 [kistermeloi] EU állásfoglalás a gyógynövényekről

Sikertörténet lehet a GYÓGYNÖVÉNY Hazánkban! KEDVEZŐ EU Bizottsági állásfoglalás a kézműves gyógynövénytermékek értékesítéséről!
Az Érdekképviselet nevében levelet fogalmaztunk meg az Európai Bizottság számára, melyben arra kértünk választ, hogy a piacon, gazdaboltban, háztól történő értékesítés során maradhat-e a gyógyhatású vagy népi hagyományos gyógyászati kézműves termék megnevezés és forgalomba hozatal? Szükséges-e ezen termékeket laborvizsgálatokkal igazolt, aránytalan költséget jelentő hatóanyag vizsgálatoknak alávetni?A megkeresésre az Európai Bizottság Egészség és Fogyasztóügyi Főigazgatósága adott a magyar kézművesek számára kedvező választ: „A gyógyászati termékek melyek nem ipari vagy kézműves feldolgozási eljárással készülnek a 2001/83/ek irányelv szerint nem tartoznak az irányelv hatálya alá.” Bővebben>>>


 Ön is hivatalos a Kiváló Vállalkozások Meetingjére!

Júniusban tartottuk a Kiváló Vállalkozások első rendezvényét, a Kiváló Vállalkozások Meetinget. Öröm volt látni, ahogyan közel 60 cégvezető megismerkedett egymással, kellemes beszélgetéseket folytattak, keresték a közös kapcsolódási pontokat. Most ezt a jó hangulatot szeretnénk újra megismételni, amit mindenféleképpen ki kell próbálnia.
Ön is hivatalos a Kiváló Vállalkozások Fóruma második, országos eseményére, a KIVÁLÓ VÁLLALKOZÁSOK MEETINGJÉRE, október 29-én, Budapesten! 
Nézze meg, mi minden vár Önre a Meetingen: 

 Adó- és munkaügyi ellenőrzésre várva
A KKV-AKADÉMIA ötödik őszi rendezvénye

időpont: 2013. október 22. 
helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)

Hogyan készüljünk fel az adóellenőrzésekre? Milyen adóellenőrzésekre lehet számítani? Melyek azok az adminisztrációs kötelezettségek, melyeket folyamatosan végre kell hajtanunk, mert adóellenőrzésekkor kérhetik? Milyen jogai vannak az adóellenőrzést végrehajtóknak? Milyen jogai és kötelezettségei vannak az ellenőrzötteknek? Hogyan tanácsos viselkedni, kommunikálni az adóhatóság képviselőivel? Az iratok, az adminisztráció rendben tartásának fontossága, a gyors, készséges iratátadás jelentősége az ellenőrzés folyamán.

Mit ellenőriz a munkaügyi ellenőr? Az ellenőrzési elvárásoknak megfelelő munkaügyi adminisztráció elmaradhatatlan elemei. A munkavégzés helyszínének, a munkavégzés körülményeinek, a munkaszerződések és a gyakorlat összhangjának fontossága. Bővebben>>>

Ukrajnai Közbeszerzési Értesítő 

ukrajnai Közbeszerzési Értesítő  41. száma

Zöldtech hirlevél * 2013. 10. 09.  

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek

Széchenyi Kártya regisztráció              

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetségének  területi Információs  és  Szolgáltató  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére.

Az irodában előzetes telefoni megbeszélés, információnyújtás után fogadjuk a Vállalkozások ügyvezetőjét/képviselőjét.
       

Elérhetőségek:
   
   telefon:  414-0660; telefax:  414-0661
   e-mail:   
v.agi@szkvoszbp.t-online.hu
   cím:      1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.
             

Irodavezető: Varga Ágnes, Munkatárs: Érdi Katalin