Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 31., csütörtök

17.979 - Mintegy négyszáz család megélhetése válik könnyebbé Rákosmentén


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. október 31. 12:21
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-10-31
Több száz munkahelyet teremthet az új reptéri logisztikai központ

A magyar kormány kiemelt célja a munkahelyteremtés, a munka alapú társadalom meggyökereztetése, és ez az alkalom újabb lépést jelent céljaink elérése felé – jelentette ki Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. október 30-án a Budapest Airport Business Park reptéri logisztikai bázisának ünnepélyes megnyitóján, Budapesten.

Módosul a „Technológiai start-up ökoszisztéma építés” című pályázati felhívás

Módosul az Új Széchenyi Terv keretében megjelent „Technológiai start-up ökoszisztéma építés” című (Start-up_13 kódszámú) pályázati felhívás.

Indul a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia tervezetéről készült környezeti vizsgálati jelentés társadalmi egyeztetése

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából elkészült a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia tervezetéről szóló környezeti vizsgálati jelentés, amelynek társadalmi egyeztetése 2013. október 30-án kezdődik.

Magyar javaslatra létrejött fórum segíti a régiós földgázpiacok összekapcsolását

Megtartotta első ülését a visegrádi négyek Gázpiaci Integrációs Fóruma (V4 Gas Forum) 2013. október 29-én, Budapesten. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban megrendezett találkozón Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár köszöntötte a V4 tagállamok szakminisztériumai, a szabályozó hatóságok, a szállítási rendszerüzemeltetők és az Európai Bizottság képviselőit.

Megkezdődnek az útfelújítási munkálatok a 33 milliárdos országos programban

A kivitelezői szerződések aláírása után napokon belül megindulnak a munkaterület átadások a nyomvályúk és felületi egyenetlenségek megszüntetését célzó programban. A 33 milliárd forintos keretösszegű beavatkozások első ütemében minden megyében még idén megjelennek a munkagépek – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár 2013. október 27-én, Leányfalun.

Mintegy négyszáz család megélhetése válik könnyebbé Rákosmentén

Németh Lászlóné fejlesztési miniszter és Riz Levente polgármester adta át a tizenhetedik kerületi Fő tér mellett álló tízemeletes társasházak energetikai korszerűsítését 2013. október 25-én, Budapesten. Az Új Széchenyi Terv támogatásával hat, összesen közel 400 lakásos lakótelepi panelépületen cserélték ki a nyílászárókat, szigetelték, festették újra a homlokzatokat, akadálymentesítették a bejáratokat összesen 531 millió forintból.

Közel 19 kilométeren újult meg a Tát-Tarjány-Tatabánya összekötő út

Összesen több mint 1200 kilométeren végeznek el idén és a jövő év első felében az útállapotok tartós javulását eredményező beavatkozásokat az országos közúthálózaton. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai és uniós forrásokból 122 milliárd forintot fordít a legrosszabb állapotú, legforgalmasabb szakaszok rendbetételére – mondta el Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár a Tát-Tarján-Tatabánya összekötő út felújított szakaszának átadásán. A 2,45 milliárd forintos beruházás a térség 5 ezer lakosa életében hoz közvetlenül érzékelhető változást.