Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 31., csütörtök

17.978 - Több milliárd forinttal csökkent a lakossági gyógyszerkiadás


Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2013. október 28. 17:10
Tárgy: Az EMMI 43. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 43. heti hírlevele 2013-10-28
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 43. heti hírlevele.
Bemutatták a kedden újra megnyíló Zeneakadémia épületét

A magyar zene méltó körülmények közé került - hangsúlyozta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere a felújított és kedden ünnepi hangversennyel megnyíló Liszt Ferenc téri épület hétfői sajtóbejárásán.

A kormány - ígéretéhez híven - megvédi a nyugdíjakat

A kormány - ígéretéhez híven - megvédi a nyugdíjakat Jövőre – az értékmegőrzésre koncentrálva - a költségvetési törvényben elfogadásra kerülő infláció tervezett mértékével, vagyis 2,4 százalékkal fognak emelkedni a nyugdíjak.

Megújult a Kazinczy Ferenc Múzeum Sátoraljaújhelyen

Kilencvenöt millió forint uniós és hazai forrásból felújították a Kazinczy Ferenc Múzeumot Sátoraljaújhelyen, a január óta a Petőfi Irodalmi Múzeum égisze alatt működő intézményt Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára adta át szombaton.

Több milliárd forinttal csökkent a lakossági gyógyszerkiadás

A 2011-es szinthez képest mostanra 7,5 milliárd forinttal csökkentek a magyar lakosság gyógyszerkiadásai - jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár szombaton Budapesten sajtótájékoztatón. Úgy vélte, ennél még nagyobb megtakarítást is el lehet érni.

Elkezdődött a felkészülés a téli időszakra a hajléktalanellátásban

Több mint 370 millió forinttal támogatja pályázati úton a kormány a közterületeken élők étkeztetését, egészségügyi ellátását, a krízisautó szolgálatok működtetését, a hajléktalanellátó intézmények infrastrukturális fejlesztését és a regionális diszpécser szolgálatokat.

Óvodák újultak meg Szerencsen

Európai színvonalúnak nevezte a magyar óvodákat és az óvodapedagógusok munkáját Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Szerencsen, ahol óvodaépületek átadásán vett részt.

Hölvényi György beszédet mondott a Magyarországi Kolping Szövetség ünnepén

„Múltunkkal a jövőnkért” címmel tartott ünnepi emlékülést a Magyarországi Kolping Szövetség, melyen beszédet mondott Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az elkövetkező években tovább emelkedik a pedagógusok fizetése

A jövő évi költségvetésben a kormány több mint 150 milliárd forintot különít el a pedagógusok béremelésére - mondta Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár ózdi sajtótájékoztatóján.

Kovács Zoltán: az ellenzéknek nem drága felhasználni a cigányságot

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken részt vett a Republikon Intézet konferenciájának kerekasztal-beszélgetésén.

Leleplezték Puskás Ferenc szobrát Madridban

Florentino Perez, a Real Madrid elnöke és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár leplezte le csütörtökön Puskás Ferenc, az Aranycsapat kapitányának bronzból készült mellszobrát a labdarúgóklub edzőközpontjában.