Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 21., hétfő

17.934 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium: A szegénység elleni küzdelem nem lehet tüneti kezelés

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2013. október 21. 17:01
Tárgy: Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 42. heti hí rlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 42. heti hírlevele 2013-10-21
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 42. hírlevele
A kormány létrehozza a reformáció emlékbizottságát

A kormány az egyházakkal egyetértésben létrehozza a reformáció emlékbizottságát, amely 2013. október 31-től 2017. december 31-ig működik, elnöke Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor lesz - jelentette be Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a reformáció emlékhónapja keretében tartott gálaesten vasárnap Budapesten.

Az egészségügyi változtatásoknak látható eredményei vannak

Szócska Miklós szerint látható eredményei vannak az egészségügyi intézményrendszer racionalizációjának, a népegészségügyi szabályozásban tett intézkedéseknek, és jó lépés volt a várólisták központosítása is. Az egészségügyi államtitkár erről pénteken a Figyelő hetilap XXVII. Medicina konferenciáján tartott nyitóelőadásában beszélt Budapesten.

Felavatták a bicskei katolikus iskola új épületszárnyát

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár és Spányi Antal püspök avatta fel pénteken a bicskei Szent László Általános Iskola új épületszárnyát, amelyet a fenntartó, a Székesfehérvári Egyházmegye mintegy 300 millió forintos támogatásából valósítottak meg.

A tudás érték

Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár 2013. október 17-én a „Megújul a Mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium” című program keretében, az új modern természettudományos oktató-laboratórium átadása alkalmából köszöntötte a gimnázium tanárait, a diákokat, valamint a program keretében a gimnáziumhoz csatlakozott oktatási intézmények képviselőit.

A szegénység elleni küzdelem nem lehet tüneti kezelés

A szegénység elleni küzdelem egyik legfontosabb alapelve az kell, hogy legyen, hogy nem tüneti kezelést alkalmaz, hanem rendszerszinten nyúl hozzá azokhoz a folyamatokhoz és helyzetekhez, amelyekben a szegénység mindig újratermelődik - mondta Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára csütörtökön a Nógrád megyei Bátonyterenyén.

Hölvényi György a nemzetiségpolitikáról tartott előadást

A magyarországi német nemzetiséget érintő kérdésekről szervezett konferenciát a Konrad-Adenauer-Stiftung a Német Kultúra Kelet-Európában Alapítvánnyal (OKR) és a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával közösen.

Negyedmilliónál több család kap több támogatást jövőre

Mintegy 260-270 ezer háztartás kap több családtámogatást jövőre, mint az idén. Ez összesen mintegy 53 milliárd forintot jelent - mondta az Emberi Erőforrások Minisztérium család-, és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára egy csütörtöki budapesti konferencia megnyitóján.

Aláírták a támogatási szerződéseket kilenc kiemelt sportág vezetőjével

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, valamint Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke szerdán aláírta a kilenc kiemelt sportág közép- és hosszú távú fejlesztési programját elindító támogatási szerződéseket az érintett sportszövetségek vezetőivel.

November 7-én, Erkel Ferenc születésnapján hivatalosan is megnyílik az Erkel Színház

Az Erkel Színház egyik legfőbb küldetése, hogy a felnövő generációk magas művészi színvonalú előadások által ismerkedjenek meg az opera- és balettkultúrával. Kiemelt fontosságú programja, az OperaKaland, amely már 2013 tavaszán megindulhatott. A hivatalos megnyitó előtt egy hónappal, október 6-án elindulhatott az OperaKaland őszi sorozata, amelynek keretében ismét több mint 20 ezer diák látogat el a dalszínházba - hangzott el az október 14-i épületbejáráson.