Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. október 20., vasárnap

17.931 - VOSZ KMRSZ Hírlevél 2013/10/42 > Energiatakarékossági támogatások 2014-ben!


Feladó: VOSZ KMRSZ Hírlevél
Dátum: 2013. október 20. 22:41
Tárgy: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2013/10/42
Címzett: jozsef@kutasi.eu


vosz-kmrsz_hirlevel.jpg

Tisztelt Kutasi József !        

nevnap_02.jpgSok szeretettel köszöntjük: Orsolya, Előd, Gyöngyi, Salamon, Bianka, Blanka, Dömötör, Szabina nevű olvasóinkat.

            
        Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!
 


Tartalomjegyzék       
1. Tájékoztató a 2013. évi Regionális Pima Díj átadó ünnepségről 
2. Jó hír az érdi vállalkozóknak is!- pályázati lehetőség
3. KIVÁLÓ VÁLLALKOZÁSOK MEETING-Ön képes 4 órát szánni
4. A Cégfejlesztő Kft. üzleti ötletei a VOSZ-KMRSZ tagjai számára - A vállalkozóvá válás fokozatai 4.  
5. Adó- és munkaügyi ellenőrzésre várva
   A KKV-AKADÉMIA ötödik őszi rendezvénye - Hogyan készüljünk fel az adóellenőrzésekre? Milyen adóellenőrzésekre lehet számítani?
6. Energiatakarékossági támogatások 2014-ben! 
7. Telephelyfejlesztés pályázat - 2 hét múlva nyit négy régióban!
8. VI. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó
9. Pátria Takarék Számlabetét / AKCIÓ 2013. október 21. - november 8. 
10. Zöldtech hirlevél * 2013. 10. 16.- Megújuló energiaforrásokról mindenkinek 
11. Széchenyi Kártya regisztráció               
12. Újabb két dal  a Gubcsi Lajos-Benkő László: Ismét Vereckénél című videofilmjéből, a Rákóczi ballada ungvári előadásáról
13. A Festal Étterem és Hennessy Club Szilveszteri ajánlata
 
 



Tájékoztató a 2013. évi Regionális Pima Díj átadó ünnepségről   

regionalais_prima.jpgA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezetének Elnöksége hetedszer hirdeti meg 2013-ban a Regionális PRIMA Díjat, amellyel a régió kiválóságait kívánjuk elismerni.

A díjak átadására ünnepélyes keretek között, 2013. november 29-én, 18 órakorkerül sor a  BEST WESTERN Hotel Hungáriában. /1074 Budapest, Rákóczi út 90./  
                              
A rendezvény: díjátadóval, gálaműsorral, ünnepi vacsorával, ismerkedési esttel, valamint jótékonysági célú tombolával kellemes időtöltést nyújt a kedves vendégeknek.

Ezúton tisztelettel felkérjük Önöket a csatlakozásra illetve kérjük szponzorálási, támogatási felajánlásukat.

Szponzorálás, Támogatás
A díjak, a gálaműsor szervezésének költségeihez – amennyiben lehetőségük engedi – a közép-magyarországi régió vállalkozóinak, önkormányzatainak támogatását kérjük. A támogatás mértéke korlátlan.

Lehetőséget biztosítunk arra, hogy egy-egy cég , baráti társaság üzleti vacsorára hívja partnereit, barátait,  melyhez 10 fős asztalok állnak rendelkezésre 19 000 Ft/fő bruttó értékben. ( Lehetőség van 10-nél kevesebb belépő megrendelésére is!)

A támogatásokat Gyémánt (1 millió Ft), Arany (700 ezer Ft), Ezüst (500 ezer Ft), Bronz ( 250 ezer Ft), mint kiemelt fokozatokban határoztuk meg. Valamennyi támogatót a rendezvény helyszínén, az előkészítő marketingben, a meghívóban feltüntetünk.

Jótékonysági tombolára is várjuk a felajánlásokat. 

További részletes tájékoztatással is állunk rendelkezésre: 06 1 222 6234 faxon, telefonon:06-70/436-5253 illetve a   
titkarsag@vosz-kmrsz.hu  e-mail címen.  


 Jó hír az érdi vállalkozóknak is!- pályázati lehetőség
5,52 Mrd Ft értékű komplex vállalkozásfejlesztési pályázati program indul novembertől a Közép Magyarországi régió részére!
Eszközbeszerzés, ingatlanfelújítás, bővítés, informatikai beruházások, minőségirányítási rendszerek bevezetésének és vállalati tanácsadás támogatás is megvalósulhat ezen pályázati keretekből!
Ezen pályázattal egyidejűleg, külön telephely fejlesztési program is megjelentetésre került! Mely kifejezetten a termelő és szolgáltató kapacitások kialakításához kapcsolódó ingatlanfejlesztések és telephely beruházások fejlesztését segítik elő. Éljen Ön is a Közép Magyarországi régió új lehetőségeinek kiaknázásával!
2013 október 28-án, 15.00-kor tájékoztató az Érd és Környéke Ipartestület Tanácstermében (2030 Érd, Alispán utca 8. T: 23/520-175)!

Érdi konferencia itt letetölthető


Ön képes 4 órát szánni
- sorsfordító üzleti információkra,
- olyan ötletekre, jó példákra, amelyek jobbá teszik értékesítését,
- új üzleti partneri kapcsolatok kiépítésére?

Ha igen, akkor szeretettel várjuk a KIVÁLÓ VÁLLALKOZÁSOK MEETINGJÉRE, október 29-én, Budapesten!
Mi kell ahhoz, hogy az Ön cége kiválóbb legyen, egyre jobb és jobb eredményeket érjen el? 
3 kiváló szakember osztja meg tapasztalatait Önnel, melyekből rengeteget tanulhat, nézze meg a programot itt >>


 A Cégfejlesztő Kft (dr Eszik Zoltán, ActionCOACH) üzleti ötletei a VOSZ-KMRSZ tagjai számára

A befektető vállalkozó 
A vállalkozóvá válás fokozatai 4.
  
Gyakran halljuk X-szel vagy Z-vel kapcsolatban, hogy az „Isten is vállalkozónak teremtette!” Vállalkozóvá válunk, és ahogy növekszenek tapasztalataink, alakul a gondolkodásmódunk, leszünk ösztönösből egyre tudatosabb vállalakozók. Ennek a növekedésnek, fejlődésnek öt jellegzetes lépcsőfokát lehet elkülöníteni. A következő hetekben ezeket vesszük sorra. Az előző fokozatról itt olvashat: 
Azok számára, akik sikeresek a vállalkozásukban hamarosan egy újabb kihívással kell szembesülniük: hogyan figyeljenek a jövedelmükre olyan módon, hogy az még több jövedelmet termeljen. 
A maximális hozadék érdekében történő befektetés a meglévő erőforrásokkal való okos gazdálkodásra alapozódik. Az esetek nagy többségében olyan módon kerül sor a siker megismétlésére, hogy a teljesítőképes modellre építve létrejön a második, majd a harmadik (és így tovább), a következő vállalkozás. Bővebben>>>


Adó- és munkaügyi ellenőrzésre várva
A KKV-AKADÉMIA ötödik őszi rendezvénye

Hogyan készüljünk fel az adóellenőrzésekre? Milyen adóellenőrzésekre lehet számítani? Melyek azok az adminisztrációs kötelezettségek, melyeket folyamatosan végre kell hajtanunk, mert adóellenőrzésekkor kérhetik? Milyen jogai vannak az adóellenőrzést végrehajtóknak? Milyen jogai és kötelezettségei vannak az ellenőrzötteknek? Hogyan tanácsos viselkedni, kommunikálni az adóhatóság képviselőivel? Az iratok, az adminisztráció rendben tartásának fontossága, a gyors, készséges iratátadás jelentősége az ellenőrzés folyamán.

Mit ellenőriz a munkaügyi ellenőr? Az ellenőrzési elvárásoknak megfelelő munkaügyi adminisztráció elmaradhatatlan elemei. A munkavégzés helyszínének, a munkavégzés körülményeinek, a munkaszerződések és a gyakorlat összhangjának fontossága. Bővebben>>>

időpont: 2013. október 22.

helyszín: Budapest, BKIK Székház (Krisztina körút 99.)


 Energiatakarékossági támogatások 2014-ben!

Jövőre ismét támogatáshoz juthatnak az energiatakarékossági beruházásokat fontolgató háztartások Horváth Attila Imre, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) klímapolitikáért felelős államtitkár nyilatkozata szerint.Átszervezik az energetikai beruházásokhoz kötődő pályázatokat az egyeztetés alatt álló Nemzeti épületenergetikai stratégia alapján, így várhatóan a jövő év elején juthatnak ismét támogatáshoz a háztartások. A program még ősszel elkészülhet, és tartalmazza majd, hogy a kormányzat milyen ütemezéssel és mértékben járul hozzá az energiahatékonyságot növelő felújításokhoz a lakóépületek és középületek esetében. "Idén a szén-dioxid-kvótákból körülbelül hétmillió, jövőre pedig tizenötmillió egység értékesítését tervezi Magyarország, és a bevétel az energetikai beruházások forrása lehet" - mondta az államtitkár.
A 2014. március 12-13. között megrendezésre kerülő 
8. RENEXPO® Central Europe, mint Magyarország vezető energetikai szakmai rendezvénye nemcsak a különböző pályázati lehetőségekről tájékoztatja az érdeklődőket, hanem több hazai és nemzetközi példát, terméket és szolgáltatást is bemutat a témában.
Ön is ezekben a témákban tevékenykedik és szeretne részt venni egy nagyszabású nemzetközi szakmai rendezvényen? Kérje kiállítóinknak szóló kötelezettségektől mentes ajánlatunkat! A jelentkezések már zajlanak, biztosítsa helyét Ön is mielőbb!
Tervezett szakmai konferenciák:


Telephelyfejlesztés pályázat - 2 hét múlva nyit négy régióban!

A pályázat alappillérei:
Támogatás mértéke:
              
• Dél-Alföld, Észak-Magyarország régióban középvállalkozások:60% mikro-vagy kisvállalkozás:70%
• Közép-Magyarország, Nyugat-Dunántúl  régióban középvállalkozások:40%  mikro-vagy kisvállalkozás:50%

Küldje vissza előminősítő lapunkat, hogy szakértői minősítést készítsünk!

Támogatható tevékenységek:
Önállóan támogatható tevékenységek:
• A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása. 
• A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
Önállóan nem támogatható, kapcsolódó tevékenységek:

A kiírás keretében önállóan nem, csak fentebb felsorolt tevékenységekkel együtt támogathatók az alábbi tevékenységek:
• Alapinfrastruktúra kiépítése, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása ahol az alapinfrastruktúra hiánya, ill. nem megfelelő állapota akadálya a vállalkozás betelepülésének, működésének, illetve továbbfejlődésének.
• Eszközbeszerzés, eszköz lízing (zárt végű)
Küldje vissza csatolt előminősítő lapunkat, hogy szakértői minősítést készítsünk!
Fenntartási kötelezettség: beruházást követő 3-5 év.
Nem támogatható azon projekt:
• melynek során nem történik minimum 1 fő munkahelyteremtés.
• tartós bérbeadási céllal történő ingatlanfejlesztés.
• már megkezdődött a kivitelezés, történt bejegyzés az építési naplóba.
•  melyek 2007-2013 között meghirdetett alábbi pályázati felhívások keretében a jelen felhívásra benyújtott projekttel egyező fejlesztési helyszínen, építési projektelemet tartalmazó projekt kapcsán hatályos támogató döntéssel rendelkeznek, és projektjüket még fizikailag nem fejezték be:
„Telephelyfejlesztés” , Ipartelepítés”
„Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiafejlesztése” - GOP-2.1.1/A
„Komplex vállalati technológiafejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára” - GOP-2.1.1/B.


VI. Magyar-Orosz Nemzetközi Gazdasági Fórum és Üzletember Találkozó

VÁLLALKOZÓK KLUBJA EGYESÜLET VI. MAGYAR-OROSZ NEMZETKÖZI GAZDASÁGI FÓRUM  ÉS ÜZLETEMBER TALÁLKOZÓ
Helyszín:
 Budapest, Danubius Helia Hotel, 2013. október 24-25.
FŐVÉDNÖK: SZIJJÁRTÓ PÉTER a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára
FŐTÁMOGATÓ:SBERBANK Magyarország ZRt.
A RENDEZVÉNY DÍSZVENDÉGE:
A Baskír Köztársaság Elnöke
A rendezvény célja: Bemutatkozási lehetőséget és fórumot biztosítani azoknak a magyar- és oroszországi vállalkozásoknak, amelyek érdekeltek az egymással való gazdasági és kereskedelmi együttműködésben.
A rendezvény kiemelt témakörei: 
Oroszországi beruházások magyar finanszírozási lehetőségei, energetikai ipar, megújuló energiaforrások, mezőgazdaság, élelmiszer feldolgozás, orvosi műszerek, berendezések, felszerelések, alternatív gyógymódok, idegenforgalom, turizmus, innovációs együttműködési lehetőségek, kedvező magyarországi befektetési lehetőségek
A rendezvény várható résztvevői: 
kb. 300 fő magyar, orosz és harmadik országbeli vállalkozások képviseletében
Részvételi feltételek: A rendezvényen részt vehet minden olyan bejegyzett vállalkozás, a bejegyzés helyétől függetlenül, aki a részvételi díjat megfizette, és a részvételi feltételeket elfogadta.
További információ és jelentkezés: Jelentkezni a rendezvényre elektronikus formában lehet  a 
www.vallalkozokklubja.hu oldalon történő regisztrációval.


Pátria Takarék Számlabetét / AKCIÓ 2013. október 21. - november 8.

Takarékossági Világnap (2013. október 31.) kapcsán takarékszövetkezetünk betétakciókat hirdet. Az akcióban részt vesz az október 21 - november 8. között nyitott Takarék Számlabetét (új forrás elhelyezése esetén) és az október 21 - december 31. között nyitott Tartós Megtakarítási Számla.Bővebben>>>


Zöldtech hirlevél * 2013. 10. 16.  

Megújuló energiaforrásokról mindenkinek


Széchenyi Kártya regisztráció              

Tájékoztatjuk, hogy a Vállalkozók és Munkáltatók Országos  Szövetségének  területi Információs  és  Szolgáltató  irodájában  lehetőség van a Széchenyi Kártya program  termékeinek igénylésére.
Az irodában előzetes telefoni megbeszélés, információnyújtás után fogadjuk a Vállalkozások ügyvezetőjét/képviselőjét.
       

Elérhetőségek:
   telefon:  414-0660; telefax:  414-0661
   e-mail:   
v.agi@szkvoszbp.t-online.hu
   cím:      1158 Budapest, Késmárk u. 7/b.
             

Irodavezető: Varga Ágnes, Munkatárs: Érdi Katalin


Újabb két dal

Újabb két dal  a Gubcsi Lajos-Benkő László: Ismét Vereckénél című videofilmjéből, a Rákóczi ballada ungvári előadásáról:

 -Esze Tamás-Majsai Gábor az  ungvári várban

-Bercsényi-Tanka Balázs az ungvári várban


 A Festal Étterem és Hennessy Club Szilveszteri ajánlata