Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 13., szerda

18.047 - Több százezer embert veszített el az ország 1956-ban


Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2013. november 11. 14:51
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-11-11
A nemzet történelmében a talpra állás mindig új szellemiséget követelt, mert "ez szükséges volt ahhoz, hogy megmaradhassunk magyarnak" - hangoztatta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium pénteki jubileumi ünnepségén. A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 57. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésről, a magyar-ukrán kapcsolatokról, valamint az ügyfelek mindennapi ügyintézésének egyszerűsítését célzó törvénymódosító csomagról.
Több százezer embert veszített el az ország 1956-ban

Több százezer embert veszített el az ország 1956-ban, nemcsak azokat, akik életüket adták a forradalomban, hanem azokat is, akik elhagyták a hazájukat – mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes az 1956-os veszprémi deportáltak emléktáblájának avató ünnepségén csütörtökön.

A nemzet történelmében a talpra állás mindig új szellemiséget követelt

A nemzet történelmében a talpra állás mindig új szellemiséget követelt, mert "ez szükséges volt ahhoz, hogy megmaradhassunk magyarnak" - hangoztatta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium pénteki jubileumi ünnepségén.

Húsz éve most a legjobbak a magyar–ukrán kapcsolatok

Az utóbbi húsz évben most a legjobbak, problémamentesek a magyar–ukrán kapcsolatok – állapította meg Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter kijevi látogatása alatt folytatott megbeszélései alapján szerdán az MTI-nek nyilatkozva.

Átfogó tudománypolitikai koncepcióra van szükség

Egy több évtizedre szóló, átgondolt tudománypolitikai koncepció kidolgozásának szükségességére hívta fel a figyelmet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat hétfői megnyitóján a veszprémi Pannon Egyetemen.

November 4. - Tőkés László: szakítani kell az intézményes felejtés és hazugság gyakorlatával

Egyszer és mindenkorra szakítani kell az intézményes felejtés és hazugság gyakorlatával - mondta Tőkés László európai parlamenti (EP) képviselő az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 57. évfordulója alkalmából tartott, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága által szervezett megemlékezésen hétfőn a fővárosban, a XVIII. kerületi Hargita téren.

November 4. - Navracsics Tibor: a nemzet kiválóan vizsgázott bátorságból

1956. november 4-én és az azt követő bő egy hónapban a nemzet kiválóan vizsgázott bátorságból - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes hétfőn Veszprémben.

A Benes-dekrétumok ellentétesek az EU jogával

Rétvári Bence szerint a felvidéki magyarság második világháború utáni jogfosztását eredményező 1945-ös Benes-dekrétumok ellentétesek az unió jogával, Szlovákia és Csehország mégis fenntartja azokat. A kereszténydemokrata politikus előadása a KDNP és a Konrad Adenauer Alapítvány közös rendezvényén hangzott el Budapesten, szerdán.

Szigorodik a végrehajtás és gyorsabbá válnak az eljárások a büntető jogszabályok módosításával

Gyorsabbá válnak az eljárások és szigorodik a végrehajtás a büntető jogszabályok módosításával - mondta Rétvári Bence keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Ingyenesség, gyorsaság és hatékonyság: újabb lépések az ügyfélbarát közigazgatásért

Benyújtotta a közigazgatási tárca a parlamentnek azt a törvénymódosító csomagot, amely számos ponton tovább egyszerűsíti az ügyfelek mindennapi ügyintézését a kormányhivatalok működésének tapasztalatai alapján, valamint segíti a bűncselekmények áldozatait is avval, hogy az okmányok pótlásának költségeit a jövőben az állam átvállalja.

Egyszerűbbé vált a jogszabály-előkészítés folyamata

Lezárult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) „A jogszabály-előkészítési folyamat racionalizálása című (ÁROP 1.1.10.) kiemelt projektje.

Kiállítás nyílt 1988. október 23. emlékére

A rendszerváltás negyedszázados évfordulójához kapcsolódva Horváth Ernő fotós képeiből nyílt kiállítás 1988. október 23. emlékére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban (KIM) pénteken Budapesten.