Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 16., szombat

18.071 - Ideiglenes határellenőrzésre kell számítani a Lengyelországba utazóknak


Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. november 15. 15:49
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-11-15
Falah Mustafa Bakir, az iraki Kurdisztáni Regionális Kormány minisztere látogatásáról a Külügyminisztériumban

November 15-én látogatást tett a Külügyminisztériumban Falah Mustafa Bakir, az iraki Kurdisztáni Regionális Kormány minisztere, a kormány Külügyi Hivatalának vezetője. Közlemény.

Ódor Bálint megállapodott a bővítés erőteljesebb támogatásában V4-es partnereivel

Ódor Bálint meghívására 2013. november 12-én Budapesten tárgyaltak a V4 országok és a Benelux országok EU ügyekkel foglalkozó szakmai vezetői. Közlemény.

A görög EU-elnökség prioritásairól egyeztetett Athénban Győri Enikő

A közelgő görög EU-elnökség fő célkitűzéseiről, mindenekelőtt a foglalkoztatás, a migráció és az európai bankszabályozás kérdéseiről egyeztetett 2013. november 14-én Athénban Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára.

Wintermantel Péter látogatást tett a DENSO székesfehérvári gyárában

Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára látogatást tett a DENSO székesfehérvári gyárában. Magyarország a DENSO Gyártó Magyarország Kft.-vel 2013. június 12-én kötött stratégiai partnerségi megállapodást. Közlemény.

Takács Szabolcs a madridi "Keleti Partnerség" konferencián

Takács Szabolcs politikai igazgató konzultációi Madridban, felszólalás a madridi "Keleti Partnerség" konferencián.

Konzultáció Tóásó Előd ügyében

Takács Szabolcs politikai igazgató 2013. november 13-án a spanyol külügyminisztériumban és a madridi székhelyű Iberoamerikai Főtitkárság (SEGIB) központjában folytatott konzultációkat spanyol és latin-amerikai vezető diplomatákkal Tóásó Előd Bolíviában fogvatartott magyar állampolgár ügyében.

Martonyi János külügyminiszter felszólalása az újdelhi ASEM Külügyminiszteri Találkozó zárónapján

A 49 európai és ázsiai ország, valamint az EU és a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) Titkársága részvételével megtartott 11. ASEM (Ázsia-Európa Párbeszéd) Külügyminiszteri Találkozó második, befejező napján az aktuális nemzetközi és regionális kérdésekről folytattak eszmecserét a résztvevők. Közlemény.

Pozitívan értékelték a magyar–szlovák viszony fejlődését a külügyi vegyes bizottság vezetői

Pozitívan értékelték a magyar–szlovák viszony fejlődését a külügyi vegyes bizottság társelnökei, Németh Zsolt és Peter Javorcik 2013. november 12-én Budapesten, a bizottság ülését követő sajtótájékoztatón.

Martonyi János külügyminiszter részt vett és felszólalt Újdelhiben az ASEM Külügyminiszteri Találkozón

Indiai látogatásának második napján Martonyi János külügyminiszter részt vett és felszólalt az ASEM (Ázsia-Európa Dialógus) 11. Külügyminiszteri Találkozóján. A találkozó margóján sor került a visegrádi országok (V4) és Japán külügyminisztereinek eszmecseréjére. Martonyi János emellett kétoldalú megbeszélést folytatott a Fülöp-szigeteki, vietnami és mongóliai küldöttségek vezetőivel. Közlemény.

Takács Szabolcs politikai igazgató megbeszélése a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) főigazgatójával

Takács Szabolcs helyettes államtitkár, politikai igazgató 2013. november 11-én hivatalában fogadta William Lacy Swing urat, az IOM főigazgatóját, aki budapesti látogatása során mutatja be a Szervezet 2013. évi globális migrációs jelentését („World Migration Report” – WMR) a Belügyminisztériumban. Közlemény.

Martonyi János indiai látogatása, részvétele az ASEM Külügyminiszteri Találkozón

Martonyi János kétoldalú megbeszélést folytatott 2013. november 10-én az Asia-Europe Meeting (ASEM) Külügyminiszteri Találkozó házigazdájával, Salman Khurshid indiai külügyminiszterrel, aki 2013 júliusában tett látogatást Magyarországon a magyar misszióvezetők éves konferenciájának díszvendégeként.

Felavatták a magyar főiskola felújított épületét Beregszászon

Győzelemmel ér fel az, hogy 11 évig tartó munka után befejeződött a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola impozáns épületének a felújítása - jelentette ki péntek este Beregszászon Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a főiskola megújult épületének átadási ünnepségén.

Németh Zsolt külügyi államtitkár Kárpátalja megye vezetőivel találkozott Ungváron

Folytatódni fog az együttműködés Kárpátaljával a Keleti Partnerség Programja keretében, mivel sikerrel zárult a magyarországi támogatással megvalósított fejlesztések első szakasza – jelentette ki 2013. november 8-án Ungváron Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki kétnapos hivatalos látogatást kezdett Kárpátalján.

Ideiglenes határellenőrzésre kell számítani a Lengyelországba utazóknak

A Külügyminisztérium tájékoztatja a Lengyelországba utazó magyar állampolgárokat, hogy a 2013. november 11. és 2013. november 22. között Varsóban megrendezésre kerülő 19. ENSZ Klímakonferencia miatt Lengyelország 2013. november 8. és 2013. november 23. között visszaállítja a határellenőrzést az európai uniós belső határain. Közlemény.

A Külügyminisztérium közleménye

2013. november 6-7- én Ankarába látogatott Ódor Bálint, európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár, ahol konzultációt folytatott partnerével, Haluk Ilicak nagykövettel, a török Európa-ügyi Minisztérium államtitkárával, valamint Volkan Bozkirrel, a Török Nagy Nemzetgyűlés külügyi bizottságának kormánypárti elnökével.

Elismerés Magyarországnak a frankofónia területén

Novák Katalin, a külügyminisztérium frankofón ügyekért felelős miniszteri biztosa részt vett a Frankofónia Nemzetközi Szervezetének (OIF) 2013. november 7-8-án Párizsban megrendezett miniszteri értekezletén. Közlemény.