Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 13., szerda

18.048 - Utalják az emelt összegű finanszírozást az egészségügyi alapellátásban


Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2013. november 11. 17:43
Tárgy: Az EMMI 45. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az EMMI 45. heti hírlevele 2013-11-11
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 45. heti hírlevele
A kormány erélyesen fellép a civil pénzekkel visszaélőkkel szemben

A kormány erélyesen fel fog lépni a civil szervezeteknek felajánlott 1 százalékokkal visszaélőkkel szemben, hiszen ezek a szervezetek a felajánlókat tévesztik meg, miközben egy jó célt és egy rendkívül fontos társadalmi küldetést hirdetnek - jelentette be sajtótájékoztatóján Latorcai Csaba vasárnap Budapesten.

A tehetségek felismerése és gondozása közös felelősségünk

A tehetség a mai rohanó világban is örök érvényű érték, amely óriási adomány, de ahhoz, hogy jó célra használjuk, szükség van bölcsességre is – fogalmazott Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár a Magyar Tudomány Napja alkalmából rendezett tudományos konferencián a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolán.

„Baranyai cigányságért” díjátadás Komlón

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, és Garai Péter, a tárca helyettes államtitkára is részt vett szombaton a „Baranyai Cigányságért” című szakmai napon és díjátadón. Az előadásokat követően a megye cigány lakosságának érdekében tevékenykedő személyek részesültek elismerésben, immáron a hatodik alkalommal.

Nő az igény a délutáni iskolai foglalkozásokra

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár szerint országszerte nő az igény az általános iskolákban szervezett délutáni foglalkozásokra.

A magyar nyelv napja – négy város közös ünneplése

Debrecen Balatonfüreddel, Kecskeméttel és Nagyszalontával közösen ünnepli november 13-án a magyar nyelv napját.

Balog Zoltán: Magyarország együttműködésre törekszik az UNESCO-val a romaoktatás terén

Magyarország együttműködésre törekszik az UNESCO-val a romaoktatás terén, ami szorosan kapcsolódik társadalom-átalakító programjához – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Párizsban az UNESCO-közgyűlés 37. ülésszakán elhangzott beszédében.

Erős EMMI-s jelenlét az Infotér Konferencián

„Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál összpontosul az egész kormányzás kiindulópontja és értelme: az emberi életminőség. Politikánk célja és egyben a sikeres ország alapja is a jól-lét, aminek egyik fontos eszköze az informatikai fejlesztés is” - mondta Doncsev András, az EMMI parlamenti államtitkára csütörtökön az Infotér Konferencián, Balatonfüreden. Az államtitkár nyitó beszédében az oktatási és kulturális területet érintő informatikai fejlesztéseket ismertette.

Balog Zoltán pápai audiencián vett részt Rómában

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a magyar romák zarándoklatának fővédnökeként ma délelőtt zarándokok, valamint Erdő Péter bíboros, illetve Székely János, Keresztes Szilárd és Orosz Atanáz püspökök társaságában pápai audiencián vett részt. A római Szent Péter téren lezajlott esemény résztvevői énekkel és ajándékkal köszöntötték a Szentatyát.

Utalják az emelt összegű finanszírozást az egészségügyi alapellátásban

A napokban kapják kézhez egy összegben az egészségügyi alapellátásban dolgozók az emelt szintű finanszírozást, a visszamenőleg tíz hónapra járó összeg összesen 6,14 milliárd forint. Erről Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára beszélt szerdán Budapesten.