Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. november 19., kedd

18.100 - Ángyán József és Schiffer András szerint nem véletlen, hogy sem az MSZP, sem a Fidesz nem akarja átvizsgálni a NAV-ot.



Ángyán: A maffia irányítja a magyar politikát 
2013. 11. 18. 14:17 MTI - Origo 

Ángyán József és Schiffer András szerint nem véletlen, hogy sem az MSZP, sem a Fidesz nem akarja átvizsgálni a NAV-ot. 

Ángyán József szerint a Fidesz és az MSZP azzal, hogy nem támogatja az adóhatósággal kapcsolatos vizsgálóbizottság felállítását, azt bizonyítja, hogy "egységes maffiahálózat irányítja a háttérből a politikát" évtizedek óta. 
A volt fideszes, jelenleg független képviselő Schiffer Andrással, az LMP frakcióvezetőjével közösen a múlt héten kezdeményezte egy olyan parlamenti bizottság felállítását, amelyik a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról (NAV) megjelent hírek miatt folytatna vizsgálatot. Egy korábbi sajtótájékoztatón ugyanis Horváth András, a NAV munkatársa - aki már benyújtotta lemondását - arról beszélt: nagyobb hazai cégek és multik évente több mint ezer milliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. 
A hétfői sajtótájékoztatón Schiffer András ismertette: a kezdeményezésüket mindössze 50 képviselő írta alá, az LMP mellett a Jobbik frakciójának tagjai, valamint a független képviselők egy része. Az LMP-s politikus szerint sem a Fidesznek, sem az MSZP-nek nem érdeke az, hogy "az ország kiszabaduljon a maffiahálózatok szorításából". 
Schiffer András bejelentette, hogy közérdekű adatkéréssel fordulnak a nemzetgazdasági miniszterhez, hogy 15 napon belül megkapják az ügyben egy hétvége alatt lefolytatott minisztériumi vizsgálati jelentést és megismerhessék annak főbb megállapításait. 
Ángyán József úgy értékelte, a Fidesz-KNDP és az MSZP magatartása azt bizonyítja, hogy egy "néhány tucat gazdasági szereplő által irányított maffiahálózat kisajátította a politikát", és a két politikai oldal csak ennek a maffiahálózatnak a "délelőttös és délutános műszakjai". "Mi más indokolhatná, hogy egyik oldal sem támogatja ezt a vizsgálóbizottságot?" - tette fel a kérdést. 

Kapcsolódó: 
   Nagykoalícióban tussolják el az áfacsalásbotrányt 
   Volner János vs Puskás Imre: "Igazságtalan az adórendszer" - Az Este (2013-11-18)