Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 8., péntek

19.159 - Szalma József: ​Eli​télem Izrael emberi jogokat sértő támadását.


Feladó: Szalma Jozsef
Dátum: 2014. augusztus 8. 0:04
Tárgy:
​ ​
19.144 - ​Morvai Krisztina nyílt levele dr. Polt Péter legfőbb ügyész részére! > ​ Anyaország :: 2014-08-06. 11:08
Címzett: Kutasi Jozsef Antal <jozsef@kutasi.eu>

​​
Eli​télem Izrael emberi jogokat sértő támadását.


Nem lehet az, hogy Izraelnek éppenséggel minden meg van engedve, olyan is, ami sérti az emberi jogokat, beleértve a civil emberek életének és épségének megsértését. Minthogy elítélem Újvidék bombázását is, anno. Nemcsak azért ezen  a környéken  

​5​
​0.000​
magyar él, hanem azért, mert azt kellett volna bombázni aki a szerbiai nacionálészocializmust bevezette, melynek ma is következményei és szószolói vannak Szerbiában. Vagyis akik (Szerbiában) báránybőrben díszelegnek mint farkasok.


Izrael Magyarországi Képviselői és Társai anno nem támogatták a magyar kettős állampolgárságot. Mint anno a vajdasági magyar pártok egyetértő támogatásával, a magyar-magyar szakmai tanácskozáson, kb. 2oo3-ban a kettős állampolgárságot támogató tárgyaló elnök, úgy vélem, hogy sajnos éppen az „izraeliek" voltak ennek ellenében. Bocsánat, hogy így fogalmazok, de a  tárgyalás során,mely szakmai volt, ilyen (péitikai) jelzésű magyarországi emberek voltak jelen. Ezen rendkívül meglepődtem. A tárgyaláson kiemeltem, hogy komoly kutatásokat végeztünk, és Európában (Európai Állampolgárság Charta) nincs akadálya a kettős állampolgárságnak. Ugyanakkor kiemeltem, hogy több állam vonatkozásában akár bilaterális egyezmény útján van kettős állampolgárság. Beleértve Izrael számos bilaterális egyezményét. Sajnálom, hogy ez feledésbe merült.

 

Azt is helyesnek tartanám, ha Izrael figyelembe venné azokat a megtorlásokat, amelyek a délvidéki magyarságot érték. Egyetlenegy jelzés nincs ebben a tekintetben. Ártatlan embereket végeztek ki. Ezért persze, nem Izrael a felelős, de jó lenne, ha ebben a tekintetben,  valaki azt mondaná, hogy ez nem volt rendjén.

 

Én mérsékelt ember vagyok, egyszer kétszer jócskán nyakon vágott a nagy szerb nacionalizmus. De hát, ez Izraelt nem érdekli.

 

Prof. Dr. Dr. Hc. DSC MTA Szalma József, Újvidék- Budapest    ​