Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 9., szombat

19.176 - Lezárhatja az Európai Unió a légteret az orosz légitársaságok számára, ha Moszkva betiltja az európai légitársaságok gépeinek berepülését az orosz légtérbe.



Az Európai Unió lezárja a légteret az orosz gépek előtt 
2014.08.07 14:04 Hídfő.net 

Lezárhatja az Európai Unió a légteret az orosz légitársaságok számára, ha Moszkva betiltja az európai légitársaságok gépeinek berepülését az orosz légtérbe. 
Richard Kühnel európai biztos a Deutsche Welle napilapnak nyilatkozva jelentette be az újabb európai ellen-ellenszankciókat, amivel egy új gazdasági háború kezdetét tette hivatalossá. 



Kühnel szerint az EU már korábban is fontolgatta a légtér lezárását, amit az orosz légtérzár miatt a közeljövőben életbe léptetnek. A légifolyosók használatát egy sor nemzetközi egyezmény valamint a WTO szervezete is szabályozza, amit eddig mind az Európai Unió, mind pedig Oroszország is elfogadott. Kühnel egyben azzal vádolja Oroszországot, hogy nemzetközi megállapodásokat rúg fel. Eközben jogosnak tartja az Európai Unió intézkedéseit, mert "a nemzetközi jog lehetővé teszi az egyenlő mértékű ellenlépéseket". Kühnel szerint az Európai Unió "szemet szemért, fogat fogért" alapon fog válaszolni minden intézkedésre, ami az európai gazdaság egy-egy ágazatát visszavetheti. 
Ennek jelentősége ugyan nem mérhető az orosz légtérzárhoz - az Európai Unió légtere relatíve kis terület, miközben az európai légitársaságok sorban mehetnek csődbe, ha meg kell kerülniük az orosz légteret. 

Kapcsolódó: 
   Kijevnek 3-4 nap fűtésre elég földgáztartaléka van 
   Kitört a pánik Görögországban - zuhan a gyümölcs ára 
   Görögország ellenzéki pártjai követelik az oroszellenes szankciók leállítását 
   A húsimport betiltásának hatásai 
   Európa teljesen elvesztheti az orosz piacot 
   Ostoba magyar külpolitika - Ennyi gáz kapnak tőlünk az ukránok 
   Zaporizzsja-régióban is kezdődik a fegyveres ellenállás?!