Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 8., szombat

22.005 -​ ​Kínai elektromos busz-gyár Komáromban > 2017.04.07.


Feladó:
​​
Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. április 7. 15:17
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.04.07.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Munkáspárt

​>​
 2017.04.07.


Véget ért a Görög KP 20. kongresszusa

Befejezte munkáját a Görög Kommunista Párt 20. Kongresszusa. A párt főtitkára ismét Dimitris Koutsoumpas lett. (http://www.902.gr)

Bővebben...


Szerbia: a nyugat nyert egy elnököt

Bejelentette győzelmét Aleksandar Vucic a szerbiai elnökválasztáson vasárnap. A jelenlegi miniszterelnök Vucic, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője és a kormánykoalíció jelöltje a pártközpontban tartott sajtótájékoztatóján kijelentette: fontos nap volt ez Szerbia életében, mert megmutatkozott, hogy az ország tovább akar haladni az európai integráció útján, ugyanakkor fenntartani a jó viszonyt Oroszországgal, és folytatni akarja a megkezdett reformokat is. (http://mti.hu)

Bővebben...


CEU: az amerikai tőke szellemi fegyvere

Tüntetés a CEU mellett. Este öt után indult el a több ezres tömeg a Fővám térről, hogy a CEU érintésével a Parlement elé vonuljon, ahol végül néhány felszólalás zárta a demonstrációt. Helyszíni tudósítók 10 ezerre becsülték a demonstrálók számát, a szervezők 15 ezerről írnak a közleményükben. (http://index.hu)

Bővebben...


Amerika lerohanja Észak-Koreát?

Az Egyesült Államok önállóan, Kína segítsége nélkül, egyoldalú lépésekkel is hajlandó és képes "felszámolni" az észak-koreai atomfegyver-fejlesztési program jelentette fenyegetést - mondta a Financial Timesnak Donald Trump amerikai elnök. (https://www.ft.com)

Bővebben...


A US-tankok 700 kilométerre vannak Moszkvától

Oroszország stratégiai versenytársunk akar lenni, így alig van olyan terület, ahol együtt tudnánk működni. – jelentette ki Trump amerikai elnök. Jó vicc! Az amerikai tankok egy napi járásra, 700 kilométerre vannak Moszkvától. Mi lenne, ha orosz tankok lennének 700 kilométerre Washingtontól? (http://russia-insider.com)

Bővebben...


Fülesd: szavazzunk a Munkáspártra!

Lemondás miatt időközi polgármester-választást tartanak vasárnap a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fülesden. A településvezetői tisztségért hárman indulnak: Sipos László és Varga Tibor függetlenként, Nagy István Béla pedig a Magyar Munkáspárt színeiben méretteti meg magát. A község lakói közül körülbelül 370-en adhatják le a szavazatukat vasárnap Fülesd egyetlen szavazókörében. (http://mti.hu)

Bővebben...


Közös európai ügyészség: vigyázz, életveszélyes ötlet!

Európai uniós tagországok egy csoportja arról értesítette hétfőn az EU központi intézményeit, hogy konszenzus hiányában, úgynevezett megerősített együttműködési eljárással is létre akarják hozni az európai ügyészséget - tudatta hétfőn a tagállamok kormányait tömörítő tanács sajtószolgálata. A tájékoztatás szerint a levelet tizenhat ország írta alá: Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Finnország, Franciaország, Görögország, Horvátország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szlovákia és Szlovénia.  Trócsányi László igazságügyi miniszter nemrégiben arról számolt be, hogy Magyarország mellett Svédország, Hollandia és Lengyelország is jelezte, hogy a jelenlegi formájában nem támogatja az európai ügyészség létrehozásáról szóló tervezetet. Mint mondta, több ország még nem döntött arról, hogy részt venne-e a megerősített együttműködésben, Nagy-Britannia, Dánia és Írország pedig jelenleg sem vesz részt a bel- és igazságügyi együttműködésnek ezen a területén. (http://mti.hu)

Bővebben...


Szíria: Elég az EU buta, korlátolt politikájából!

Nem lehet tartós békét kötni Szíriában a Bassár el-Aszad államfő vezette rezsim hatalmon maradása mellett - hangsúlyozta az európai uniós külügyminiszterek hétfői luxembourgi tanácskozásán elfogadott nyilatkozat. Kiemelték, hogy fontolóra fogják venni az újabb korlátozó intézkedéseket, amennyiben nem javul a helyzet, azonban úgy vélik, a konfliktusra nincs katonai megoldás- Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kijelentette, "teljességgel irreális" azt gondolni, hogy Szíriában a politikai helyzet újra olyan lehet, mint a háborút megelőzően volt. (http://mti.hu)

Bővebben...


CEU: az MSZP a liberális gazdagokat védi

Élőláncos tiltakozás volt kedden a CEU (Central European University) budapesti épülete előtt az Oktatási Szabadságot elnevezésű független diákszervezet szervezésében. (http://www.blikk.hu)

Bővebben...


​​
Kínai elektromos busz-gyár Komáromban

A kínai BYD a komáromi ipari parkban kedden megnyitotta első európai termelő üzemét. Az elektromos buszokat készítő üzemben évente négyszáz jármű előállítását tervezik. A BYD a világ legjelentősebb elektromos buszokat gyártó vállalata, Komáromban 300 embernek adnak majd munkát. A 6,2 milliárd forint értékű beruházáshoz a kormány 925 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott. (http://mti.hu)

Bővebben...


US óriás gépek: gyakorolják a háborút

Azonnal szükség van az amerikai hadsereg szállítógép-parkjának növelésére. – jelentette ki Carlton D. Everhart II tábornok, az US légi szállítási erők parancsnoka. (http://www.military.com)

Bővebben...


Tardona: a Munkáspárt új választás, a Munkáspárt jó választás.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardonán a képviselő-testület januárban feloszlatta magát, ezért írtak ki időközi választást. A polgármesteri posztért hárman indulnak: Balla György és Czakó Tivadar függetlenként, Kónya Béla pedig a Magyar Munkáspárt képviseletében. A választási névjegyzékben 885 helybéli szerepel, a hatfős képviselő-testületbe tizenheten szeretnének bejutni: tizenhat jelölt függetlenként, egy pedig a Magyar Munkáspárt színeiben méretteti meg magát. (http://mti.hu)

Bővebben...


Húsvéti ajándék gyerekeknek: Adolf Hitler kifestőkönyvben

Egy amszterdami papír-írószerboltban napokon át árusítottak egy kifestőkönyvet. A megfelelő színek megválasztása és helyek kitöltése után Adolf Hitler képe vált láthatóvá. A kereskedő azóta kivonta a forgalomból. (http://derstandard.at)

Bővebben...


Hajrá, BKV-dolgozók!

Még nem látjuk jeleit a főváros és a kormány közötti megállapodásnak, ezért mi készülünk az április 18-ra bejelentett sztrájkra. Szerdán ismertettük a munkáltatóval a sztrájkforgatókönyvet, jelenleg vizsgálják, hogy az megfelel-e a személyszállítási törvény előírásainak. Lehet esély rá, hogy elmarad a sztrájk, mi továbbra is készek vagyunk a tárgyalásra, de ha a BKV dolgozóinak nem tudják megadni az állami cégek alkalmazottainak juttatott összeggel azonos mértékű béremelést, akkor biztosan nem lesz megállapodás. – jelentette ki Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnöke. (http://magyarhirlap.hu)

Bővebben...


Eldől a világ sorsa?

Két napos találkozóra került sor az USA-ban Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai elnök között. Megoldják-e közösen a koreai atomproblémát, vagy az USA megtámadja a KNDK-t? Marad-e az "egy Kína" politika, vagy az USA Tajvan felé fordul? Lesz-e kereskedelmi háború? Beruházhat-e Kína az USA-ban? (https://www.ft.com)

Bővebben...


Belgrád-Budapest-vasút: zavarja a liberálisokat

Tavaly Kína és tizenhat közép- és kelet-európai ország vezetői csúcstalálkozóján a magyar és a szerb miniszterelnök aláírta a Budapest–Belgrád vasútvonal Magyarországi szakaszának rekonstrukciójáról és a pénzügyi együttműködésről szóló dokumentumot. Ezzel hivatalosan kezdetét vette a Kínát a közép- és kelet-európai régióval összekapcsoló első infrastrukturális program. A felek tehát elkötelezettek a beruházást illetően, s bízom benne, hogy a Budapest–Belgrád vasútvonal hozzákapcsolódik majd a Görögországban található Pireusz kikötőhöz is. Ez sokat javítana a Kína és Kelet-Közép-Európa közötti gazdasági kapcsolatok kiépítésén. A beruházásokat támogatására létrejött az Ázsiai Infrastrukturális és Fejlesztési Bank, ami elsősorban a közlekedés, az energia és a vidékfejlesztés területén nyújt hitelt. A kínai kormány pedig létrehozta a Selyemút Alapot, ezzel is biztosítva a beruházások anyagi hátterét.  Jelentette ki Tuan Csie-lung (Duan Jielong), Kína budapesti nagykövete. ( http://mno.hu)

Bővebben...


Pekingre figyeljünk!

Kína május 14-15-én Pekingben megrendezi az „Egy övezet- egy út Fórumot". A találkozón várhatóan több, mint 20 állam-és kormányfő vesz részt. 1200 kínai és külföldi politikus és üzletember lesz jelen. – jelentette ki Hua Chunying, a kínai külügyminisztérium szóvivője. (http://www.fmprc.gov.cn)

Bővebben...