Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 2., szerda

540 - Szőnyi Bartalos Mária: Nagy játszma, tele trükkel! A NÉP már nem akarja nézni és tudni az önök számára szórakoztató emberi játszmáikat! A NÉP már nem veszi be a politikai trükköket, amivel meg akarja etetni az eszdéesz és az emeszpé.

 

Von: Kutasi József [mailto:antal@jozsef-kutasi.de]
Gesendet: Mittwoch, 2. April 2008 13:31
An: www.kutasi-jozsef.hirfutár.de.vu
Betreff: 540 - Szőnyi Bartalos Mária: Nagy játszma, tele trükkel! A NÉP már nem akarja nézni és tudni az önök számára szórakoztató emberi játszmáikat! A NÉP már nem veszi be a politikai trükköket, amivel meg akarja etetni az eszdéesz
és az emeszpé.

 

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: Mittwoch, 2. April 2008 12:04
An: Kutasi József
Betreff: A Nemzeti Hirhalo Gyujtott Hirei 2008.04.02.

 

Cáfolja a rendőrség a gyerekrablások legendáját
2008-04-01 07:38 hírTV

Vizsgálat után városi legendának minősítette a rendőrség az interneten terjedő, gyermekrablásokról szóló történeteket. Az elmúlt hetekben körlevelekben terjedt el, hogy egy újbudai iskola előtt román rendszámú autóval egy gyereket akartak elrabolni.

A történet szerint egy XI. kerületi iskola előtt a gyermekét váró anyukától kért útbaigazítást egy román rendszámú autó sofőrje. A közben odaérő kisfiút édességgel a kocsijához csalta és be akarta rántani az autóba. Az anyuka megakadályozta és az autós elmenekült. A levél szerzője szerint az elmúlt két hónapban 17 gyereket raboltak el így.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az internetes levél miatt az iskolában és annak környékén is vizsgálódtak a rendőrök. A XI. kerületi nyomozók megkeresték a többi fővárosi kerületi kapitányságot is. A vizsgálat eredményeként megállapították, hogy még csak hasonló eset sem történt a városban. A rendőrség közleményében kijelentette, hogy mindent megtesznek a gyermekek elleni bűncselekmények megelőzésére és hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő. Az interneten keringő történetet a vizsgálat után városi legendának minősítették.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Navracsics: Gyurcsány nem lát kiutat
2008. április 1. 10:18 MNO

"Világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc szóvirágai ellenére semmilyen kiutat nem tud és nem lát abból a helyzetből, amelybe pártját, koalícióját és az országot kormányozta" - írta Navracsics Tibor a jobbklikk.hu portálon kedd reggel megjelent blogbejegyzésében. A Fidesz frakcióvezetője szerint a koalíció csődje nemcsak a kormányzati politika, de "a baloldal vezérének erkölcsi és hitelességi csődje is".

A szocialista-szabad demokrata koalíció hat évének kudarca testesül meg a szombat délelőtt óta egyre jobban kiteljesedő veszekedésben - írta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a jobbklikk.hu portálon kedd reggel megjelent blogbejegyzésében. "Miközben a gazdasági növekedés, a munkanélküliség és az infláció előrejelzéseit egyre rosszabbra kell módosítani, világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc szóvirágai ellenére semmilyen kiutat nem tud és nem lát abból a helyzetből, amelybe pártját, koalícióját és az országot kormányozta" - fogalmazott. Az ellenzéki politikus szerint mára világossá vált, hogy Gyurcsány Ferenc és kormánya nem képes a gazdasági növekedéshez és a piac biztonságos működéséhez szükséges stabilitást és hitelességet megteremteni.

A koalíció csődje nemcsak a kormányzati politika, de "a baloldal vezérének erkölcsi és hitelességi csődje is" - írta Navracsics Tibor. Mint fogalmazott, "Gyurcsány Ferenc személyes karrierérdekeire már eddig is ráment az ország jó híre és jóléte, most rámehet a gazdaság stabilitása is". A piacnak, a gazdaságnak stabilitásra, kiszámíthatóságra és hiteles kormányzati politikára van szüksége. Gyurcsány Ferenc és baloldali kormánya ezt nem tudja biztosítani - fejtette ki blogjában a politikus.
(MTI)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horváth Ágnes egy gigakórház élére került
2008. április 1., 11:19 fidesz.hu

Gyorsan követték egymást az események hétfőn. Reggel negyed nyolcra dolgozószobájába rendelte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Horváth Ágnes egészségügyi minisztert, és április 30-ai hatállyal felmentette tisztségéből.

Mindezt a szabad demokraták a koalíció és a koalíciós szerződés felrúgásának értékelték, ezért Kóka János elnök javaslatára visszahívták a kormányból a liberális minisztereket és államtitkárokat. Ezzel párhuzamosan a Békés megyei fenntartók - a kormányfővel egyetértésben - döntöttek a gyulai, a békéscsabai és az orosházi kórházak összevonásáról, amelynek csúcsigazgatójául a reggel menesztett Horváth Ágnest nyerték meg. A május már vele indul az új gigakórházban.

Hír6.hu: Csókolom, (Horváth) Ági van?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Képek: barátian nevetgélt egymásra a műcirkusz alatt Kóka és Fletó
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-kuruc-k.gif2008-04-01. 17:16 Kuruc.info

Szebb jövőt, kedves barátaim!

Ma láttam ezt a három képet, melyek arról árulkodnak, milyen álszent, hazug kormány van a nyakunkon.

Az embereket úgy hülyítik, ahogyan akarják. De nem minket, mert mi nem dőlünk be nekik, ismerjük már ezeket a hazug, cionista, bolsevik, kommunista, liberális, zsidó sz@rokat.

A három kép alatt ez volt írva:

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/kokagy1.jpg


A miniszteri szék bársonyos, és nem a reform, oktatta ki tegnap 13 óra 44 perckor Kóka János Gyurcsány Ferencet, akinek felrótta, hogy önhatalmúlag felmondta a koalíciós szerződést.

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/kokagy2.jpg


Kóka 13 óra 52 percig gorombította le a kormányfőt, leült, majd beszédesen egymásra nevettek, Gyurcsány pedig nem válaszolt a kritikára.

http://kuruc.info/galeriaN/egyeb/kokagy3.jpg


Kóka nagy vihart kiváltó beszéde előtti percekben, 13 óra 11 perckor Gyurcsány és az SZDSZ-elnök látszólag baráti légkörben intéztek valamit mobil telefonjaikon.

Remélem, majd az akasztásukon is így fognak majd vigyorogni!

Baráti üdvözlettel: Blaireau

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Gyurcsány Ferenc úr!

A kialakult társadalmi-, politikai-, gazdasági- és (ennek következtében bekövetkező) kormányválság valódi okát az a közérdekű adat teszi nyilvánvalóvá, amely megismerése a Magyar Köztársaság minden állampolgárának az Alkotmány 61 §-ában biztosított joga.

A valódi ok az, hogy Magyarország egy föderatív államszövetség (az EU) tagja. Az EU ugyanis gyakorlatilag Európai Egyesült Államok, amelyben ígért, de - az államszövetség jellegéből eredően - soha meg nem valósuló az a három alapelv (szubszidiaritás, demokrácia és szolidaritás), amely az államok és nemzetek önrendelkezési jogának gyakorlását biztosíthatná. Ennek bizonyítására szíves figyelmébe ajánlom "Az önigazgatás (szubszidiaritás) Pajzsa a Magyar Modell" c. tanulmányomat (http://eunyet.hu/hirlevel/azonigazgataspajzsa.doc), amelyet az EU Parlament Függetlenség/Demokrácia Képviselőcsoportja felkérésére írtam. Ennek a képviselőcsoportnak a bizonyítékai szerint az EU évi 6 000 milliárd eurót vesz el a tagállamoktól és csak 1 000 milliárd eurót ad vissza. Arányaiban ugyanerre a következtetésre jutottam a Külügyminisztérium, az MNB és a KSH adatainak elemzésével: 5 500 milliárd forint az évi, EU tagság következében bekövetkező veszteségünk, amiből csak 1 000 milliárdot kapunk vissza, vagyis évente 4 500 milliárd forinttal károsítja Magyarországot az a tény, hogy az EU tagjai vagyunk.

Sajnálattal tapasztalom, hogy az EU Alkotmány szerepét betöltő Lisszaboni szerződést és az EU tagságunk tényleges hatását az országgyűlési képviselők sem ismerik. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Lisszaboni Szerződést akkor (2007. december 17-én) erősítette meg a Magyar Köztársaság Országgyűlése, amikor még az egységesített szöveg nyilvánosságra sem került, vagyis a képviselők nem is ismerhették.

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Jens-Peter Bonde úr, az EU Palament Függetlenség/Demokrácia Képviselőcsoportja elnökének megkeresésére rövidesen együttműködési kapcsolatot épít ki a Képviselőcsoport a Szent Korona Szolgálatot teljesítő személyek választási pártjával, annak érdekében, hogy fokozzuk annak az európai összefogásnak az erejét, amely az Európai Unió, mint föderatív államszövetség konföderatív államszövetséggé átalakítását tűzi ki céljául.

Ennek megfelelő programmal indulunk a 2009. évi EU Parlamenti képviselőválasztáson

A március 9-i népszavazás azt bizonyította, hogy a magyar választók 83 %-a elutasítja a liberalizmust, a föderatív államszövetségben testet öltő diktatúrát, amelynek következménye a költségvetési hiány, ami a konvergencia-programot kiváltotta.

Ezért jogos és szükséges a választókat megismertetni az EU tagságunk tényleges következményeivel, vagyis lehetővé kell tenni a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó alkotmányos joguk gyakorlását.

Ezért - úgy is, mint az EU Parlament egyik Képviselőcsoportja által támogatott tevékenység magyarországi képviselője - felszólítom arra, hogy védje meg kormánya és pártja EU tagságunk fenntartását indokló álláspontját egy velem folytatott, nyilvános, érvütköztető vitán!

Abban az esetben, ha elutasítja vitakihívásomat, azt bizonyítja, hogy a magyar választókat és pártja választóit továbbra is megfosztja alkotmányos joguk gyakorlásától, és nem meri összemérni az EU Parlamentben is támogatott vélemény érveivel az Ön, kormánya és pártja által képviselt érveket.

Kelt Szegeden, 2008. április 1-én.
Tisztelettel:
Dr. Halász József
6701 Szeged, Pf. 2443.
30/6163894, info@szksz.hu

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.hu *************

Magyar feltámadás
Rozgics Mária

Virágvasárnap előtt Szegeden jártunk, ahol az Árpád-vezért megörökítő szép domborművet koszorúztuk meg, s utána a világ, s a magyarság sorsáról beszélgettünk a hallgatósággal. Ügyes-bajos dolgainkon elbúsongva ismét elhangzott az a sokszor ismételgetett megállapítás, hogy hiába minden, nincs mit tenni. Hiszen velünk mindent megtehetnek, mi meg balga mód tűrjük, vagy ha végképp meguntuk a sok megaláztatást és szenvedést, akkor egyet tehetünk; fogjuk a vándorbotot és útnak indulunk. Mintha csak ellenségeinket hallanám, akik bizony az utóbbi évtizedekben igen csak eredményes munkát végeztek. Ne is próbáljuk megváltoztatni a megváltoztathatatlant, eleve elrendeltetett, hogy mi, magyarok tűrni vagyunk kötelesek a ránk mért csapásokat. A világvége hangulat eluralkodása előtt azonban csak el kellene már gondolkodnunk, úgy közösen, hogy manapság, amikor ennyire fejlett a világcsendőrség fegyverarzenálja, vajon miért, hogy nem pusztítanak ki mindannyiunkat azokkal a csuda "humánus" fegyvereikkel, amelyek a teremtett környezetet nem, csak az emberiséget szelektálnák? A válasz nagyon egyszerű: szükség van a tudásunkra, az életet megőrző és továbbörökítő lényünkre, amelynek köszönhetően ennyi évezreden keresztül megmaradhattunk, s újra és újra hozzásegítettük a világ érdemtelenebb részét is ahhoz, hogy erőre kapjon, hogy túlélje önnön galádságai okozta pusztítását.

Mert hiába hordanak össze hetet-havat a történészek, számomra a régmúlt nem jégkorszakokból és ősemberekből áll, hanem az ismételt apokalipsziseket követő újjáéledésekből. Amikor már az "értelmes" ember olyannyira legyilkolta, kiirtotta önnön magát, atom- vagy a jó ég tudja, milyen fegyverekkel, akkor bizony mindent elölről kellett kezdenie. S ezért az ősember külső, hiszen, ha mindent felperzselt, elpusztított, akkor mit volt mit tenni, ősi tudása alapján hozzálátott, hogy a maradék ember-társaival túlélje a világégést, földindulást. A nagy "felfedezések" sem mások, minthogy a korábbi tudást felsejdítve megpróbálják saját kutatásaikként előadni mindazt, amit az emberiség teremtése óta magában hordoz, csak hát nem arra használja tudását, amire a Teremtő felhatalmazta. Az eredendő bűn pedig, bármennyire is igyekeznek újabb hetet-havat összehordani, semmi esetre sem lehet a tiltott gyümölcs, pontosabban nem olyan formában, mint ahogy azt nekünk a bibliahamisítók megpróbálják elmagyarázni. A tudás megszerzése soha nem lehet tiltott gyümölcs, hiszen az emberiséget ez az öröktől fogva lelkében hordozott őstudás óvta meg a teljes kipusztulástól. A bűnbe esés másik hamis képzelete pedig az első emberpár szerelme volna? De hiszen akkor az emberi élet reprodukálása is bűn volna, amely azért érthetetlen, mert ha nem nemzenénk utódokat, akkor Földünket ugyan ki népesítené be? Gondolkodjunk csak egy kicsit?

Mi is az az eredendő bűn, amely miatt Teremtő Atyánk megharagudhatott? Na nem ránk, mert annyira azért hadd legyek saját fajtámmal szemben elfogult, hogy nem tételezem fel eme eredendő bűn megtörténtét annál a népnél, amelynek eredetmondájában nem a Káin és Ábel testvérgyilkosságának példaképe, hanem a Hunor és Magor olthatatlan testvéri szeretete szerepel, tehát mi csak elszenvedői, s nem elkövetői valánk ennek az eredendő bűnnek. S ha alaposabban olvasgatjuk az ószövetségi irományokat, akkor arra is rájöhetünk, hogy két emberpár szerelmének ugyan mi lehet a gyümölcse? S innen már csak egy kis lépés, hogy rájöjjünk, hogy is alakult ki a kannibalizmus, az élet megszentségtelenítése, amely soha nem a tudás és a szerelem elleni isteni harag volt, hanem bizony a szerelem gyümölcsének elpusztítása - netán elfogyasztása - amely egyértelműen hozta az ember ember általi gyilkolását.

A magyarság történelme során soha nem fogott fegyvert más népek leigázáséért. Ezt még a sokszor átírt és agyonhamisított "dokumentumok" sem igazolták, s a barbár kalandozások elmélete is megdőlni látszik az utóbbi évtizedekben. Hiszen tudjuk, hogy a magyarokat Európa kialakulófélben lévő nagy dinasztiáinak uralkodói hívták előszeretettel igazságtételre, tanácsadásra, ahogy Attila is bejáratos volt minden uralkodói házba, s intelmeit, bölcs következtetéseit valóban Isten szavainak tolmácsolójaként fogadták. Vajon mért van az, hogy történelmünk elhazudói mind a mai napig csupán két dátumot: 933 és 955; ausburgi és merseburgi vereségünk időszakát taníttatják a felnövekvő generációkkal? Mintha több ezer győztes csatánk nem is létezett volna, melyeket a ránk rontó külső ellenséggel vívtunk meg, s amelynek eredményeként erősödött és gyarapodott Kárpát-Hazánk. E két "vereség" sem volt egyéb, mint a káini lelkületű uralkodók csapdája, ahol is segítségül, igazságtételre hívták Attila utódait, kiket kelepcébe csalva orvul legyilkoltak, utóbb ezt feltüntetve "kalandozásaink" végének. Milyen érdekes, ha 955-ben kalandozásaink miatt megleckéztetve leverettettünk, akkor miért, hogy évtizedeken át békén hagyták a magyarságot, mi több, igen csak respektálták Hunnia birodalmát.

Attila és örökösei azért járták Európa-szerte a birodalmakat, hogy a tőlünk elrabolt szkíta kincseket visszahozzák, s jogos örököseinek, a magyar uralkodó családnak visszaadják. Idén februárban aki kijuthatott Münchenbe, megcsodálhatta mindazt a pompát, felbecsülhetetlen értéket és párját ritkító kultúrát, amely a szkíta kincsek kiállításán a látogatók elé tárult. Talán mondani sem kell, a csodaszarvastól kezdve az ősi életfa motívumokig, a testvéri szereteten át az élet reménységét jelentő tulipános virágokig számtalan elhazudhatatlan magyar örökség volt látható ott egy helyen, amelyek mind-mind idegen országban, idegen kézben, tőlünk elorozva hirdethetik ősi múltunkat, melynek hiteles hírnökeit eme történelemhamisítók olyan előszeretettel szeretnének végérvényesen eltüntetni a föld felszínéről. Hiszen jól tudják, hogy ha egy népnek elveszik a múltját, jövője felett is uralkodhatnak.

Tudjuk, Irak és Afganisztán megtámadásakor is az egyik fő cél az ősi kultúra eltüntetése volt. Az Üveghegy lerombolása, a régi barlangrajzok szétbombázása vajon valóban a terrorizmus elleni küzdelmet jelentette? Ott, ahol pedig sok ezer éves szarvasrajzok és életfa motívumok fogadták az oda ellátogatókat, talán ismételni sem kell, hogy a Kárpát-Hazából kirajzó őseinknek ez a földrész is óhazája volt. A piros-fehér-zöld zászló színe őrzi még itt jártunkat, mint ahogy a számtalan magyar helységnév, közös mondavilág és szavaink is megőrizték e szoros kapcsolatot. Hiszen elég, ha csak azt említjük, hogy régi népmeséink mind az Üveghegyen túlról szólnak, de soha egyetlen földrajztanár sem említette, hogy ez az Üveghegy Szíria és Irak határában létező valóság!

Amikor azt tapasztalom, hogy sokan nekibúsulnak, hogy nincs értelme a küzdelemnek, szeretném erősíteni bennük a hitet, mert arra kell gondolnunk, hogy Jézus azért jött el közénk, hogy ősi hitünket újraélessze. A kereszténységet, amely nem a gyilkosságok és ármánykodások, a "bűnbeesés", csalás, egész népcsoportok kiirtása árán teljesedett ki, hanem azon a szereteten, amelyet a magyar nép mutatott fel évezredek során. 1456 a világnak példát adott az önzetlen áldozatvállalásból, mégis 1492 az a dátum, amely valamennyi liberális szellemű művészt alkotásra ihletett. 40 millió indián legyilkolása világraszóló legenda - ez Amerika "felfedezése", de néhány ezernyi magyar harcos önfeláldozása, amely a vallásháborút - tegyük hozzá, hogy az akkori cionisták tudatos ármánykodásának következményét - hosszú időre megállította.

S gondolkodjunk el azon is, hogy Mátyás király magyarságegyesítő birodalma hány éven át virágzó Kárpát-medencét és hatására virágzó Európát teremtett e földgolyón, ma mégis a "reneszánsz éveként" a gyilkosságai által hírhedtté vált Medicieket ünnepeltetik! Mátyás király elrabolt Corvinái, világraszóló építészeti csodái, melyeket a várépítési "programjával" teremtetett, a kultúra, a tudomány, az oktatás és egyáltalán a vármegyerendszer területén megalkotottak ma is példaértékűek, csak hát erről ma nem ildomos szólni. Mint ahogy arról sem, hogy a tatárjárás után szinte a semmiből teremtődött újjá a magyarság, s a "művelt" Európa hányszor és hányszor fenekedett mindarra, amit itt, ebben a Kárpátoktól ölelt szép országban megvalósítottunk. El kellett pusztítani a szépet, a jót, a példaadót, különben ez a bomlott elme, amely a testvérgyilkosságot, a romlottságot, a mindenen átgázoló önzést nem tudta volna világméretűvé tenni.

S elgondolkodtak-e már azon, hogy a nagy liberalista eszmék kiagyalói miért éppen a divatot "reformálták". Először elhitették azt, hogy fölösleges a nőnek tűrnie a férfiak "zsarnokságát", amit leginkább azzal győzhet le az emancipált teremtés, a fölszabadított nő, hogy vesse el asszony nevét és büszkén hirdesse, bár oldalbordája akadt ugyan, de megőrizte függetlenségét, megtartotta lány nevét. Mi is volt a nemzet megtartó ereje? Nem a család? S valamikor a lány, a jövő reménysége ugyan tiszteletet kapott, de igazi erényét csak akkor érte el, amikor társadalmi helyét elfoglalta és asszony lett. Család-összetartó, gyermeket, tehát a jövőt nevelni képes anya, aki ezáltal betöltötte élethivatását. A következő lépés a viselet megváltoztatása, ahol - nézzék csak meg - az anyaméh védelmét kell nevetségessé tenni, a csupasz has és kivillanó fenék már azt hirdeti, hogy a szabad szerelem nem tűri a családi szigort. A szingli - a vadházasság, az élettársi viszony, a feleség - vagy férjcsere már a család fogalmának a létezését is szeretné végképp eltörölni. A fogamzásgátlók törvényesítése egyenes következménye volt a családokok összetartó erejének meggyalázásával, a 6 millió magzat elpusztítása pedig olyan gyilkosság, aminőt egyetlen világháború sem lett volna képes produkálni egy-egy nemzeten belül! Hogy most még a meddővé tétel liberalizálásával fejelik meg mindezt! Ezen nincs mit csodálkozni.

Hogy mi a megoldás! Amikor egy egy nagy járvány, pestis, vagy spanyolnátha végigpusztított Földünkön, utána mindig új élet fakadt. Most sem lehet ez másképp. Csak elvett önbizalmunkat élesztgessük azzal, hogy a magyarság eredettörténete öröktől fogva létező, mert az elhazudott, meghamisított bibliában is a szeretetről papolnak ugyan, de nem teszik hozzá a Hunor-Magori testvéri szeretetet, mert akkor be kellene ismerniük mindazt az eredendő bűnt, amit évezredek során elkövettek. Ma nincs a világon egyetlen egy parányi érték sem, amelyben ne létezne magyar érték. Irinyi gyufájától az űrkutatásig. Ma már ismert az a kutatási eredmény is, amelyet Simon Endre Tamana-kutató hozott el közénk: gyökszavainkat számítógépre átültetve és azokat a használatos ragokkal, jelekkel, képzőkkel és összetett szavak alkalmazásával vegyítve 25 milliárd! nem elírás, 25 milliárd értelmes magyar szavunk létezik! A világ valamennyi nyelve egy tizedét sem alkotja! Hogy Franciaországban az ott hagyományos Bercsényi huszárezred tagjai eredeti nyelven kell, hogy énekeljék a Bercsényi indulót, ez a "magyar" honvédségünket cseppet sem zavarja. Hogy Hollandia "nemzeti kincse" az a fekete tulipán, amelynek eredeti neve Tulipa Hungaria!

Hogy Amerikában ma is a mazsorettek huszárcsákóval a fejükön és huszár mentében masíroznak! Hogy a 21 ágyú lövést, mint a diplomáciai életben a legnagyobb protokoll előírást is Kovács Mihály tüzér ezredesnek köszönhetik... Nem sorolom, mert fölösleges. Vegyük már észre, hogy itt bizony a magyarság múltját szeretnék eltörölni azért, hogy elhiggyük magunkról, hogy kis nép vagyunk, hogy csonka-országban élünk, ahol csak lehajtott fejjel szabad járnunk. Bár Európa, s a világ szégyene az a nemzetgyilkosság, amit ellenünk elkövettek, de nem igaz, hogy csonka-országban élnénk, bár léteznek gúnyhatárok. Menjenek el a világ bármely pontjára, mindenütt élnek magyarok, mindenütt ápolják a magyar kultúrát és őrzik nyelvüket. Talán egy kicsivel több önbizalom kellene idehaza is, hogy a távolra szakadt hazánkfiai érezzék ezt a kisugárzást, s ha máskor nem, legalább öreg korukra térjenek vissza őshazájukba, hogy tudásukkal, tapasztalatukkal a jövő generációit segítsék.

Most, éppen március 15-én Nemzeti Ünnepünkre emlékezve bizony kevés szó esett Kossuth Lajosnak arról a tettéről, amellyel végül is aláírta halálos ítéletét. 160 éve rádöbbent e cionista világhódítás lényegére, s azon mód bevezette a Kossuth bankót, - a világon mind a mai napig példaértékűen - megakadályozva ezáltal, hogy hamis papírjaikkal felvásárolják a Hazát. Ezért kellett lakolnia, s ezért kellett minden hazugságot elhíresztelni róla. Miért nem ölték meg? Egyszerű: nem akartak mártírt csinálni belőle, sokkal nagyobb a pusztítás, ha bemocskolják, ha elhíresztelik, hogy szabadkőművesként ellopta a kasszát, elfeledte a Hazát. Majd ha a magyar tudósok és történészek írhatják múltunk történéseit, csak akkor legyen szabad pálcát törnünk mindenki felett, mert ahogy régmúltunkat, ősi magyar ábécénket is elorozták, itt sem tudjuk, mi is a teljes igazság. Csak következtethetünk. Hiszen ahol néhány cionista bankár tarthatja kezében a világ pénzkibocsátásának zömét, ahol pénzügyi machinációival uralhatja a gazdaságokat, ott észre kell vennünk, hogy Kossuth Lajos mire akart figyelmeztetni bennünket 1848 forradalmas időszakában!

S azóta sincs ez másként. Ezért sem kell lehajtott fejjel szégyenkeznünk. Hiszen ahogy 1456-ban, vagy akár azt megelőzően Attila halálát követően is tudhatjuk, hogy e cselszövésre, ármánykodásra és testvérgyilkosságra "szakosodottak" milyen horderejű pusztítást vittek végbe a magyarság soraiban, ahogy a "Szent Szövetség" lovagiasnak egyáltalán nem mondható armadája ránk rontott, ahogy a bolsevizmus felfegyverzett és pénzelt pribékjei ordas eszméikkel tizedeltek bennünket, a két világégést követően ahogy 1956-ban is kivívtuk magunk ellen a Herzl Tivadar -féle cionista eszmeiség bosszúját, úgy ma is ennek a súlyát érezzük, ma is ettől szenved a világ jobb sorsra érdemes népessége. Nem vagyunk kicsik, ahogy ezt el akarják hitetni velünk, csak a magyarság is, mint sok-sok rokon népünk, nem gyilkosságra és nem másik leigázására született, s nehezen, és csak végső eszközként folyamodik a gyilkos fegyverekhez.

Ha erről nyíltan beszélünk, akkor napjaink "csodafegyvere" az antiszemitizmus kerül azonnal előtérbe. Tegyük csak fel gyorsan a soha meg nem válaszolt kérdést: vajon mi akadályozta meg a szövetségeseiket, hogy lebombázzák azokat a haláltáborokat vagy legalábbis a hozzájuk vezető vasúti hálózatot? Vajon mi volt az akadálya az 1944-es partraszállást követően, hogy majd egy évig várjanak még, amikor is Berlinbe bemasíroznak, miközben hagyták elvérezni a népek millióit - na nem mástól, mint a bolsevik horda pusztítása által. S vajon az atombomba ledobása kinek a céljait szolgálta?!

S napjaink eseményeire rátérve, amikor legújabban az úgynevezett "cigány kártyát" igyekeznek kijátszani , kérdezzék már meg a putrisorsra kényszerített cigányságtól, hogy a kádár-kormány idején vajon mit tettek értük. S vajon a Pusoma Déneshez hasonló ártatlanokat ki ítélte el? S vajon kinek a hibájából vannak börtöneinkben csaknem 90 százalékban cigány elítéltek? S hány bankárt, milliárdost vagy csak parlamenti képviselőt ismernek, aki a szószátyárkodáson kívül egyebet is tett volna - mondjuk egymilliárdot felajánl az embertelen sorban élő cigányság felkarolásáért? Az ellopott 36 ezer milliárdból, amit csak az utóbbi tíz-egynéhány esztendő alatt oroztak el a nemzettől, futotta volna erre. Lássunk hát tovább az orrunknál, hogy itt bizony a mi puszta megmaradásunk a tét, amit manapság szeretnének úgy megoldani, hogy kórházbezárásokkal, iskolák és közintézmények megszüntetésével, a nemzetiségek egymásnak uszításával felszámolják életterünket. Ez az, ami nem fog sikerülni nekik. Csak fel a fejjel! Ébredjünk öntudatra! Mi nem akarunk senki ellen szólni, de elegünk van a hazugságokból, csalásokból, megtévesztésekből és szándékos összeugrasztásból. Nekünk nem kellenek a merjünk kicsik vagy nagyok lenni szlogenek. Mondjuk ki végre együttesen, hogy MERJÜNK MAGYAROK LENNI!

Mert ez a mi dolgunk, mely valóban nem kevés. De ennek felismerése a kezdete a Magyar Feltámadásnak. Merthogy nagypéntek után eljön a Magyar Feltámadás, ehhez semmi kétség sem férhet!

Rozgics Mária
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nyílt levél Orbán Viktorhoz

Tisztelt Orbán Viktor úr!

A kialakult társadalmi-, politikai-, gazdasági- és (ennek következtében bekövetkező) kormányválság valódi okát az a közérdekű adat teszi nyilvánvalóvá, amely megismerése a Magyar Köztársaság minden állampolgárának az Alkotmány 61 §-ában biztosított joga.

A valódi ok az, hogy Magyarország egy föderatív államszövetség (az EU) tagja. Az EU ugyanis gyakorlatilag Európai Egyesült Államok, amelyben ígért, de - az államszövetség jellegéből eredően - soha meg nem valósuló az a három alapelv (szubszidiaritás, demokrácia és szolidaritás), amely az államok és nemzetek önrendelkezési jogának gyakorlását biztosíthatná. Ennek bizonyítására szíves figyelmébe ajánlom "Az önigazgatás (szubszidiaritás) Pajzsa a Magyar Modell" c. tanulmányomat (http://eunyet.hu/hirlevel/azonigazgataspajzsa.doc), amelyet az EU Parlament Függetlenség/Demokrácia Képviselőcsoportja felkérésére írtam. Ennek a képviselőcsoportnak a bizonyítékai szerint az EU évi 6 000 milliárd eurót vesz el a tagállamoktól és csak 1 000 milliárd eurót ad vissza. Arányaiban ugyanerre a következtetésre jutottam a Külügyminisztérium, az MNB és a KSH adatainak elemzésével: 5 500 milliárd forint az évi, EU tagság következében bekövetkező veszteségünk, amiből csak 1 000 milliárdot kapunk vissza, vagyis évente 4 500 milliárd forinttal károsítja Magyarországot az a tény, hogy az EU tagjai vagyunk.

Sajnálattal tapasztalom, hogy az EU Alkotmány szerepét betöltő Lisszaboni szerződést és az EU tagságunk tényleges hatását az országgyűlési képviselők sem ismerik. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Lisszaboni Szerződést akkor (2007. december 17-én) erősítette meg a Magyar Köztársaság Országgyűlése, amikor még az egységesített szöveg nyilvánosságra sem került, vagyis a képviselők nem is ismerhették.

Tisztelt Elnök úr!

Jens-Peter Bonde úr, az EU Palament Függetlenség/Demokrácia Képviselőcsoportja elnökének megkeresésére rövidesen együttműködési kapcsolatot épít ki a Képviselőcsoport a Szent Korona Szolgálatot teljesítő személyek választási pártjával, annak érdekében, hogy fokozzuk annak az európai összefogásnak az erejét, amely az Európai Unió, mint föderatív államszövetség konföderatív államszövetséggé átalakítását tűzi ki céljául.

Ennek megfelelő programmal indulunk a 2009. évi EU Parlamenti képviselőválasztáson

A március 9-i népszavazás azt bizonyította, hogy a magyar választók 83 %-a elutasítja a liberalizmust, a föderatív államszövetségben testet öltő diktatúrát, amelynek következménye a költségvetési hiány, ami a konvergencia-programot kiváltotta.

Ezért jogos és szükséges a választókat megismertetni az EU tagságunk tényleges következményeivel, vagyis lehetővé kell tenni a közérdekű adatok megismerésére vonatkozó alkotmányos joguk gyakorlását.

Ezért - úgy is, mint az EU Parlament egyik Képviselőcsoportja által támogatott tevékenység magyarországi képviselője - felszólítom arra, hogy védje meg pártja EU tagságunk fenntartását indokló álláspontját egy velem folytatott, nyilvános, érvütköztető vitán!

Abban az esetben, ha elutasítja vitakihívásomat, azt bizonyítja, hogy pártja választóit továbbra is megfosztja alkotmányos joguk gyakorlásától, és nem meri összemérni az EU Parlamentben is támogatott, államszövetség-típus átalakításra vonatkozó vélemény érveivel az Ön és pártja által képviselt érveket.

Kelt Szegeden, 2008. április 2-án.
Tisztelettel:
Dr. Halász József
6701 Szeged, Pf. 2443.
30/6163894, info@szksz.hu
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.hu *************

Sarkosan fogalmazva
2008-04-02 Magyar Hírlap

Most egy hónapig izgulhatunk, kibékül-e a két szélsőséges kormánypárt, és a végén ismét összecsókolózik a két sértődött kiskirály. Azt sem tartom kizártnak, hogy az SZDSZ az eddigiek mellé még kap három tárcát, és az MSZP megint úgy érzi, győzött. A "kisebbségi kormányzás" kifejezés különösen sokatmondó, most nyerné el igazi jelentését: egy icike-picike kormány, amely az ország többségével szemben kormányoz. Számomra felfoghatatlan, hogy a válság miatt miért zuhan a forint, a BUX, miért menekülnek a befektetők - szerintem éppen fordítva lenne logikus, a bankárok és üzletemberek a határon kellene hogy gyülekezzenek tömött pénztárcával, mert komoly reménység támadt, hogy egy hiteltelen, korrupt, tehetségtelen kormány még a ciklus vége előtt távozik, vagyis tényleg dübörögni fog a gazdaság és nagy lesz a jólét. A valószínűbb magyarázat a külföld reakciójára az, hogy ott tudják, ez az egész csak színjáték, Gy. F. és Kóka esténként találkozik egy csőszkunyhóban, és többször is elpróbálják, milyen komoly képpel követelik egymás távozását. Egy hónapig megint van téma, kivirulnak apolitológusok és a szóvivők, az átépítés alatt az üzemszerű tolvajlás zavartalanul folyik. A zászlóshajón a kapitány bolond, a kormányos vak, a legénység részeg.

Szentmihályi Szabó Péter

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyar valóság show - "Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel"
MTI nyomán 2008. április 2. 09:21 gondola

Navracsics Tibor szerint "rizikós vállalkozás" a kisebbségi kormányzás, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere, mint eddig - a Fidesz frakcióvezetője erről az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában beszélt szerdán. A politikus szerint látszatkormányzás sem folyik már, csupán egy koalíciós veszekedés zajlik.

Mint mondta, eddig sem volt egyszerű a koalíciós együttműködés, kisebbségi kormányzás esetén pedig nyilvánvalóan még nehezebb lesz, mert még szűkebb lesz a kormány mozgástere. A Fidesz frakcióvezetője elmondta: pártja azt tervezi, hogy az Erős Magyarország című programjának konkrét részeit törvényjavaslattá vagy törvénymódosító javaslattá formálva nyújtja be az Országgyűlésnek. Mint mondta, ez nem szokásos ellenzéki ügymenet, a szokásos az lenne, hogy a kormány adjon be törvényjavaslatokat, azonban a kormány hónapok óta nem működik.

"Nem folyik kormányzás, már látszatkormányzás sem. Veszekszenek, olyan, mint egy valóságshow, nem? Szadi Jani veszekszik Szoci Ferivel" - fogalmazott. Arra a kérdésre, hogy látja-e realitását az előre hozott választásoknak, a fideszes politikus azt mondta: ez alapvetően a kormányoldalon vagy az "egykori kormányoldalon" múlik, vagyis bármikor lehet realitás. Ehhez azonban hozzátette, április 30-ig nyitva van minden kérdés, így előfordulhat az is, hogy ismét egymásra talál az MSZP és az SZDSZ.

Szerinte ugyanakkor a legfontosabb kérdés nem az, hogy a szocialisták és a szabad demokraták összeborulnak vagy sem, hanem az, hogy a magyar gazdaság bajban van. Olyan vita folyik, amelyet ma Magyarország nem engedhet meg magának. Kiszámíthatóságra és stabilitásra van szüksége nem csak a jobboldalnak, hanem a baloldalnak is - jelentette ki a TV2 reggeli műsorában.

Navracsics Tibor úgy vélte: ha 2010-ben lesznek a választások, akkor is mindenképpen valódi verseny lesz. Valójában nem áll olyan jól a Fidesz, ahogyan a közvélemény-kutatási adatok tükrözik - jegyezte meg. Mint mondta, az a 3,3 millió ember, aki igennel voksolt a népszavazáson, nem automatikusan Fidesz-szavazó, sőt a plusz egy millió egy része nem is biztos, hogy szimpatizál a Fidesszel, ezért most a párt felelőssége, hogy bebizonyítsa, méltó a hosszabb távú támogatásra is. Navracsics Tibor kérdésre azt mondta, egy, a Fidesz által benyújtott konstruktív bizalmatlansági indítvány elég nagy valószínűséggel sikertelen lenne, azt biztos, hogy az MSZP-ben és az SZDSZ-ben is elutasítanák.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"



VIZITDÍJ
élt 1 évet


Temetése: 2008. április 1.

Gyászolják:
Dr. Horváth Ágnes, Dr. Molnár Lajos, Dr. Kincses Gyula
a Szépreményű Diktatúra Szolgálói
és a Hívők Gyülekezete

(Koszorú megváltására 300 Ft befizethető a Minisztérium házipénztárába)

Minden külön értesítés helyett: Dr. Nagy Attila, Debrecen

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Előre megírt forgatókönyv szerint zajló események
2008-03-31 Magyar Hírlap

Az ország érdeke, hogy végrehajtsuk a kormány programját, és ezt koalícióban tegyük - mondta tegnap Gyurcsány Ferenc kormányfő. Előtte bársonyos reformokról beszélt az MSZP frakciójának.
   
"Ne gyorsasági versenyt csináljunk, hanem eredményversenyt. Jobb a megvalósult, mérsékelt, mint az elbukott radikális reform" - mondta tegnap Gyurcsány Ferenc az MTI-nek az SZDSZ kormányból való kivonulása kapcsán. Hozzátette azt is, hogy reform abból lesz, amit meg tudnak valósítani, amit elfogadnak az emberek. A koalíciós konfliktus lényegét a kormányfő délután abban látta, hogy az SZDSZ újabb drasztikus megszorítást szorgalmazott, amelyre viszont szerinte nincs szükség és lehetőség. Az MSZP-t - és saját magát - az ellenzék "ne csináljunk semmit" politikája és az SZDSZ sokkterápiája közé helyezte.

Gyurcsány szerint az SZDSZ felül akarja írni, a saját politikájához akarja kényszeríteni a koalíciós szerződést, hiszen abban a konvergenciaprogramon túli megszorítás nem szerepel. Mint mondta, az a múlt hétre lett világos, hogy bár lépni kell, a koalíciós pártok nem tudnak egyetérteni a pénztári törvény ügyében sem. A parlamentben és az MSZP-frakció tegnap délelőtti ülésén a miniszterelnök a reformok bársonyosabbá tételéről beszélt. Ami többek között azt jelenti, hogy "úgy kell tovább vinni a pénztári törvényt, hogy a biztosítottak jobban érezzék magukat". A kormányfő, aki tegnap reggel négyszemközt tárgyalt Horváth Ágnessel, bejelentette: április 30-tól menti fel az egészségügyi minisztert.

Gyurcsány visszautasította a vádat, hogy felrúgta volna a koalíciós szerződést. Emlékeztetett rá, hogy a megállapodás szerint a két pártnak van jelölési, a kormányfőnek pedig felmentési joga a miniszterek esetében. A miniszterelnöknek - mondta - ez a joga alkotmányosan nem korlátozható. Megerősítette, hogy a szombati bejelentés óta folyamatosan egyeztet a két párt. Információink szerint a parlamentben tegnap este is találkoztak a pártvezetők.

Több szocialista képviselő tegnap úgy nyilatkozott, hogy a szabad demokraták már a múlt hét közepén tudták - sőt megbeszélték velük - Horváth Ágnes leváltását. Az események szerintük előre megírt forgatókönyv szerint zajlanak, s ennek lényege, hogy az SZDSZ-nek legyen ideje lezárni belső harcát, vezetési válságát. Ilyen módon pedig presztízsveszteség nélkül újra tudják írni a koalíciós szerződést, újraoszthatják a miniszteri tárcákat. Az MSZP-ben - információink szerint - nem számolnak végleges koalíciós szakítással, kisebbségi kormányzással. "Nem tudom elképzelni, hogy a szabad demokraták önként és dalolva leadják az Audi-kulcsokat, otthagyják a zsíros pozíciókat" - fogalmazott az egyik vezető szocialista.

Nem zárták ki Karsait

Százezer forintos büntetést és utolsó figyelmeztetést kapott tegnap Karsai József az MSZP-frakciótól. Úgy tudjuk, a képviselőcsoport 80:47 arányban utasította el, hogy kormányt bíráló politikust nyilatkozatai és a pénztári törvény elutasítása miatt kizárják a frakcióból. A battonyai képviselő lapunknak azt mondta, ezentúl sem tesz lakatot a szájára, legfeljebb jobban ügyel az árnyaltabb fogalmazásra. Képviselőtársaitól pedig bocsánatot kért. Karsai kizárása ellen a fővárosi Képviselői Irodaház melletti parkban néhány szá7z, a körzetéből busszal érkezett ember tüntetett. A tüntetők petíciót írtak alá, amely szerint Karsai egyetértésükkel mondott nemet az egészségügyi törvényre. "A mi szegény, hátrányos helyzetű térségünk az országos átlagnál is nagyobb aggódással figyelte és figyeli az egészségügyi reform körül kialakult bizonytalan helyzetet, az SZDSZ-es ködösítést" - áll a petícióban. A törvény szavazásakor nem voksoló, a folyosón tartózkodó képviselő, Farkas Imre nyolcvanezer forintos büntetést kapott.
Németh Era

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------etihirhalo.hu *************

Simor: Nem bírja el a gazdaság a magyar jóléti rendszert
2008. április 1., kedd 18:54 InfoRádió / MTI

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint Magyarországon a fejlődést gátolja, hogy a gazdaságban kicsi a verseny, még mindig magas az állami tulajdon aránya és a szomszéd országokhoz képest magas az állami újraelosztás aránya.

Simor András a Pécsi Pénzügyi Napokon azt mondta: Magyarország olyan jóléti rendszert működtet, amelynek költségei nincsenek összhangban a gazdaság nyújtotta lehetőségekkel. Ráadásul a rendszer számos olyan ösztönzőt tartalmaz, ami az emberek egy részét hosszú időre távol tartja a munkaerőpiactól.

A jegybank elnöke emlékeztetett: az ország többször tűzött ki dátumot az eurózónához való csatlakozáshoz, de egyet sem teljesített annak négy jogi kritériuma közül.

A kormány a jegybankkal egyetértésben úgy döntött, hogy addig nem határoz meg új dátumot, amíg közelebb nem kerülünk a feltételek teljesítéséhez. Simor András szerint az euró kérdését 2009 elején lesz érdemes újra elővenni.

Kapcsolódó cikkek:
    * Megfelel az elemzői várakozásoknak a kamatdöntés
    * A Monetáris Tanács emelte az alapkamatot
    * "Virágzó korrupció torzítja a gazdasági döntéseket"

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fricz: Gyurcsány elszámította magát, és olajat öntött a tűzre
2008-03-31 Magyar Hírlap

Saját bőrét akarta menteni Gyurcsány Ferenc az egészségügyi miniszter menesztésével, de elszámította magát - jelentették ki az általunk megkérdezett politológusok, és egyre közelebbinek érzik az előre hozott választásokat. A mostani konfliktus egyértelműen a kormányoldalra nézve súlyos vereséggel zárult népszavazás következménye - mondta lapunknak Fricz Tamás.

Hozzátette: a kormány először úgy gondolta, hogy nem történt semmi, de kiderült, hogy ez nyilvánvalóan nem igaz. Ahhoz tudnám hasonlítani a helyzetet, amikor valakit elüt az autó, de feláll, és elsőre azt gondolja, nem esett semmi baja. Azután viszont kiderül, hogy súlyosak a sérülései és kórházba kerül - jellemezte a szituációt a szakértő. A politológus úgy látja: sokan a 2004-es kormányfőváltáshoz hasonlítják a helyzetet, ám most egészen más a tét. "Jelen pillanatban már nem a két pártról van szó, hanem az ország jövőjéről." Ez pedig már nem koalíciós belügy, nem lehet egy miniszter vagy a miniszterelnök cseréjével megoldani - hangsúlyozta Fricz Tamás.

A politológus szerint a megoldás az előre hozott választás lehetne, és eljött az idő, hogy valamelyik párt a parlament önfeloszlatását kezdeményezze. A minisztercseréről Fricz Tamás elmondta: Horváth Ágnes menesztésével Gyurcsány Ferenc a saját pártján belüli pozícióit akarja erősíteni, ám elszámította magát, és inkább olajat öntött a tűzre. Ha az SZDSZ belenyugszik a döntésbe, akkor politikai és erkölcsi hullává válik, ha nem fogadja el a lépést, akkor viszont még van esélye arra, hogy két év alatt újra felépítse magát - mondta a politológus.

Simon János szerint az egészségügyi miniszter menesztése válaszlépés a kormányt bíráló kijelentésekre, amelyekkel a szabad demokrata politikuso teljes mértékben az MSZP nyakába akarták varrni a népszavazási vereséget. A szocialisták abban bíznak, hogy ezzel a lépéssel visszaszerezhetnek valamennyi támogatót - mondta a szakértő, és egyetértett Fricz Tamással abban, hogy Gyurcsány a saját bőrét akarta menteni ezzel a lépéssel. Simon János szerint a jövő szempontjából meghatározó kérdés, hogy az SZDSZ-en belül ki kaparintja meg a hatalmat. A Kóka-vonalhoz tartozóknak - gazdasági érdekből - még mindig a koalícióban maradás az elsődleges érdekük, a másik oldalnak viszont nem. Simon biztosra veszi, hogy az elkövetkezendő hónapban jelentős közéleti változások lesznek. A politológus nem zárta ki az előre hozott választás esélyét, és szerinte Orbán Viktornak is vállalnia kell ezzel kapcsolatos kijelentéseit, jelét adva, hogy az ellenzék készen áll a kormányzásra.
Baranya Róbert

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában!"



A Szövetség a Nemzetért Alapítvány Civil Akadémiája

*****************
2008. április 10. csütörtök, 18 óra
Felsofokú oktatás, a "bolognai folyamat"
Eloadó: Fóthi Ákos, egyetemi docens
Versenyképesség, gazdasági növekedés, életminoség és a gumigyárak

Eloadó: Csath Magdolna, közgazdász, egyetemi tanár
Cím: 1089 Budapest, Visi Imre u. 6.
Polgárok Háza
A Civil Akadémia nyitott, a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gyurcsány kitálal: túl sokat akart az SZDSZ!
2008. március 31. 21:01 | Forrás: STOP/ATV-Friderikusz most

Gyurcsány továbbra sem gondolkodik kisebbségi kormányzásban, és mindent elkövet, hogy megállapodjanak az SZDSZ-el. Ugyanakkor nem érzi úgy, hogy megalázta volna a koalíciós partnert szombati bejelentésével.

Gyurcsány Ferenc a ma előállt koalíciós mélypont hátterét az ATV Friderikusz most című műsorának felvételén úgy magyarázta: meggyőződése, hogy elsősorban nem személyi kérdésről van szó.

Mint mondta, az utóbbi időben az SZDSZ-el folytatott tárgyalásokon a koalíciós partner egyre határozottabban azt a politikát igényelte, hogy a megszorításokat folytatni kell még a szociális kiadások tekintetében is. A szocialisták és maga a miniszterelnök is úgy értékelte, hogy az elmúlt két év után az ország nem lesz partner egy tervezett 2000 milliárd forintos megszorításban, ami éves szinten 600 ezer forintot venne ki minden magyar háztartásból.

Gyurcsány szerint ennek a társadalompolitikai következményei elviselhetetlenek lennének. Magyarország nem egy laboratórium - érvelt a miniszterelnök, így arra jutott, hogy egy megvalósuló mérsékelt reform az jobb, mint egy meg nem valósuló radikális változtatás. Kóka János ellenben ezt úgy éli meg, hogy az MSZP nem bátor. A miniszterelnök úgy vélte, politikailag egyszerűen nem racionális és elfogadható az, amit az SZDSZ akar. A kormányfő úgy látja: két nagyon fontos visszajelzés van, ami az új egészségügyi miniszter által korrekcióra szorul. A pénztárok kérdése és a vizitdíj.

Itt korrekciós politikát kell csinálni - mondta Gyurcsány, - mert amikor nagyon jelentős averziója van egy kérdésben a társadalomnak, akkor meg kell gondolni a teendőket, ugyanakkor sem dogmatikusként, sem bátortalanként nem szabad viselkedni.

Elsősorban nem személyi kérdés

Az interjúban a miniszterelnök kitért arra, hogy Horváth Ágnes leváltásával nem akarta megalázni az SZDSZ-t. Mint mondta, jogában áll leváltani kormánya egyik miniszterét, és tettével nem az SZDSZ sorsáról döntött, hanem egy minisztere sorsáról. Ugyanakkor biztos volt abban, hogy nem lesz egyetértés az ügyben, ám szerinte az igazi vita a reformpolitika tartalmáról szól, nem pedig a személyi kérdésekről. Megjegyezte, Horváth Ágnes nagyon elegánsan vette, amikor ezt közölte vele.

A miniszterelnök elmondta: az MSZP is elviselte az eddigi bírálatokat az SZDSZ-től, többek közt akkor is, amikor egy kormánytag a népszavazás estéjén fogalmazott meg véleményt róla. Gyurcsány szerint meg fognak egyezni az SZDSZ-el április harmincadikáig, mert ez mindkettőjük érdeke. Friderikusz Sándor kérdésére válszlova Gyurcsány leszögezte, neki gondolni sem szabad a kisebbségi kormányra addig, amíg be nem csukják az ajtót valakik, és akkor is egy másik ajtót kell kinyitni.

Még nem tervezi bukását

Az MSZP-hez való viszonyáról Gyurcsány kifejtette: egy párt egy embert általában addig támogat, ameddig sikeres. Ha nem ért egyet vele, akkor eltávolodik tőle, és üzeneteket küld. Ugyanakkor Gyurcsány nem gondolja, hogy szándékait valaha a párt miatt fel kellett volna adnia. Az MSZP bizonyos esetekben figyelmeztetett, hogy mi a jó tempó, de sokszor ez is túl gyors volt. A kormányfő szerint tény ugyan, hogy előbb-utóbb a miniszterelnök mindig megbukik, de elhamarkodott gondolat, hogy ez a közeljövőben lesz. Gyurcsány szerint mind a koalíciónak, mind neki van jövője.

A miniszterelnök nem tervezi, hogy az MSZP-től megválna és új pártot alapítana, mint kifejtette: ez érzelmileg és politikai racionalitását tekintve is elképzelhetetlen számára, ugyanis az MSZP az a párt, amelyik az egyetlen adekvát választ adja a jobboldalról érkező nemzeti radikalizmusra és populizmusra.

Gyurcsány Ferenc arról a friss felmérésről, amely szerint a budapestiek többsége is inkább Orbán Viktor támogatja vele szemben, azt mondta: ez azért lehet, mert nem tudják, milyen az igazi Orbán Viktor, és csak az illúziót akarják látni. Ez egy veszélyes szirénhang és szerinte nekik feladatuk az is, hogy megmutassák mit takar ez az illúzió, még akkor is, ha ez egy hosszú folyamat lesz - mondta Gyurcsány Ferenc az ATV Friderikusz most című műsorában.

Kapcsolódó cikkek
   Gyurcsány 30 napot ad a koalíciónak
   Gyurcsány és Kóka összecsaptak a Parlamentben
   Kivonul a kormányból az SZDSZ - kik állnak a döntés mögött?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szőnyi Bartalos Mária
NEM ELÉG! A NÉP MÁST AKAR!

Nagy játszma, tele trükkel!
A NÉP már nem akarja nézni és tudni az önök számára szórakoztató emberi játszmáikat!
A NÉP már nem veszi be a politikai trükköket, amivel meg akarja etetni az eszdéesz és az emeszpé.

Önök valóban mindenre képesek a hatalomért. Önök aztán le nem lépnek maguktól. Képesek eljátszani a megalázó, a megalázott, a tisztességes, a tisztességtelen, az írányító, az irányított "humbuk-szerepet". Oltári nagy színházat csináltak az országgyűlésből! Mégis, mit gondolnak arról, hogy meddig szórakozhatnak az előre, papírra vetett és onnan olvasott szerepeiket olvasva?

Nem elég! A NÉP mást akar! A NÉP azt akarja, hogy menjenek el mind egy szálig az országgyűlésből, mert tönkrevágták az országot.
A NÉP nem hülye! Akkor sem, ha önök hülyét akarnak csinálni belőle, és úgy gondolják bekötik a Nép szemét egy kis országgyűlési hacacáréval.
Nem hisz már önöknek senki! Hiteltelenek mindannyian.
A MAGYAR NÉP nem tűri el, hogy tovább szórakozzanak, mert egyáltalán nem szórakoztatók. Sőt! Szánalomra sem méltók!
A NÉP tudja, hogy csak az időt húzzák azért, hogy minden maradjon a régiben.
Önök! Akik fiatalok még a politikai életben, fogalmuk sincs arról, hogy mire képes a Magyar Nép! Fogalmuk sincs arról, hogy ezért a nyilvános, handabandázó trükksorozatukért mekkora árat fognak fizetni!
Kivétel nélkül mindannyian.
Mert vigyázat! Nem marad a Magyar Nép adósa senkinek!

Önök, mára, a Magyar Nép adósaivá váltak.
Egyáltalán tudnak róla?

Komárom-Szőny, 2008. március 31.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nyakó megint

"A Magyar Köztársaság miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc, és a Magyar Szocialista Párt támogatja őt."

Ennyire telt a drága Nyakótól a mai sajtótájékoztatón, de ezt háromszor is elmondta egymás után. Mosolyognom kellett. Elképzeltem a szocikat ott benn a teremben, ahogy szalmaszálakkal sorsolták ki, hogy melyikőjük menjen ki a friss információkra kiéhezett újságírók elé. Persze ők már előre tudták, hogy Nyakó lesz az, mert a blamázst mindig bevállalja, csak szerepelhessen kicsikét, ezért feltűnően kijjebb húzták a legrövidebb szálat. És ő kihúzta. Azt is láttam lelki szemeim előtt, ahogy bemagoltatják vele a bevezetőben leírt mondatot, és neki húszszor el kellett mondania a markukba vihogó párttársai előtt. Persze rangidős kollégái figyelmeztethették, hogy ennél bővebbet véletlenül se mondjon, bármit kérdezzenek azok a fenevad riporterek, mert többet nem engedik mikrofon közelébe. Az ukázt a mi Nyakónk fegyelmezetten be is tartotta, ha a cipője méretét kérdezték volna, ő arra is csak a következőt válaszolná:

"A Magyar Köztársaság miniszterelnöke Gyurcsány Ferenc, és a Magyar Szocialista Párt támogatja őt."

Azért ez is már valami! Gratulálunk!

Törőcsik Attila Polgár Info

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kilépnek az SZDSZ-es miniszterek
2008. március 31. 19:57 FigyelőNet

Az SZDSZ ügyvivői testületi ülése megerősítette a frakció határozatát: április 30-tól kilépnek a kormányból. Kedden tárgyalnak a kormánypártok. Gyurcsány marad és nem akar kisebbségi kormányt. Az MSZP mögötte áll.

Az SZDSZ ügyvivői testülete egyhangúlag úgy döntött, hogy miután Gyurcsány Ferenc szombati beszédével felmondta a közös koalíciós reformprogramot, ezzel pedig a szocialisták és liberálisok koalíciós megállapodását, a Szabad Demokraták Szövetsége a továbbiakban nem kíván koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban - jelentette be hétfőn Kóka János pártelnök a testület ülését követően.

Az SZDSZ-es kormánytagok április 30-i hatállyal lemondanak posztjukról, addig ellátják kormányzati és parlamenti feladataikat - tette hozzá Kóka János. A pártelnök elmondta, hogy kedd délután kettőkor a szabad demokraták és a szocialisták egyeztetést tartanak, ahol az SZDSZ ismerteti a liberálisok ügyvivői testületének állásfoglalását és egyeztetnek arról, technikailag hogyan bonyolítható le zökkenőmentesen a miniszterek lemondása.

Nem személyes ügy

A pártelnök hangsúlyozta, hogy ez a döntés nem személyi kérdésekről szól, hanem arról, hogy "a miniszterelnök szombaton hátat fordított a közösen elfogadott kompromisszumos reformprogramnak".

Mint mondta, sajnálják, hogy ebben a koalícióban a kormány nem volt képes végigcsinálni azt a programot, amely az egészségügyben, az oktatásban és a közteherviselésben megoldotta volna azokat a problémákat, amelyekre a politikai elit a rendszerváltás óta nem képes.

Tovább dolgoznak a reformokért

A liberálisok frakcióvezetője közölte, hogy pártja a parlamentben - függetlenül attól, hogy milyen pozícióban - továbbra is annak érdekében dolgozik majd, hogy azokon a területeken, ahol változás szükséges, ezek a változások megtörténhessenek.

Mint mondta, elő fognak állni egy közteherviselési programmal, szeretnék elérni a lehető legjobb egészségügyi programot és szeretnék, ha folytatódna a felsőoktatási reform.

Kóka János szerint ahhoz, hogy elkerülhetőek legyenek a további megszorítások és újrakezdődjön a gazdasági növekedés, arra van szükség, hogy a kormány vegye komolyan a közgazdászok, az egészség- és oktatáspolitikusok egybehangzó javaslatait ezeknek a változásoknak a folytatására.

Hozzátette, hogy a szabad demokraták felelőssége és célja az, hogy csak olyan lépéseket tegyenek, amelyek segítik a kormány működését és a miniszterek és államtitkárok lemondásával nem szeretnének zavart kelteni.

Nem kell nekik ez a kormány

Arra a kérdésre, hogy ha Gyurcsány Ferenc lemond, akkor az SZDSZ a koalícióban marad-e, azt felelte: az ügyvivői testület döntése arról szól, hogy az SZDSZ nem kíván koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban. "A jelenlegi kormányt pedig Gyurcsány Ferenc vezeti" - tette hozzá.

Magyarázatként elmondta, hogy "ha a szocialisták más döntést hoznak, az már nem ennek a kormánynak erről a programjáról szól, hanem egy másik keretről, akkor nyilván a szabad demokraták eldöntik, hogy mit csinálnak".

Nem akarják a Fideszt kormányra segíteni

A kisebbségi kormány életképességéről úgy vélekedett, hogy ez is alkalmassá teszi a jelenlegi kormányt, hogy kitöltse a ciklusát. Hozzátette: semmiféleképpen nem céljuk az, hogy "Orbán Viktor átvegye a kormányrudat". Véleménye szerint ugyanis a Fidesz elnökének politikája a "biztos összeomlásról szól". Közölte, hogy az SZDSZ-nek nem érdeke és nem célja az előrehozott választások kikényszerítése.

Hozzátette: minden reformértékű javaslatot támogatnak majd a jövőben is, mert az SZDSZ képviselői mindannyian abban érdekeltek, hogy Magyarországon a kedvező változásokat támogassák.

Április végén lesz végleges döntés

A döntést még a küldötteknek is jóvá kell hagyniuk. Az SZDSZ országos tanácsa április 5-én tart ülést, ezen hívhatják össze a küldöttgyűlést, legkorábban április 26-ára. Azaz szűk egy hónapjuk van a kormánypártoknak, hogy valamilyen megoldást találjanak a válságra. Ennek tervét Kóka János is megerősítette.

Az egyeztetést már kedden elkezdik. Gyurcsány Ferenc azonban bejelentette: nem is akar a kisebbségi kormányzásra gondolni, és új párt alapítása sem jöhet szóba. A pártot pedig nem hagyja magára.

Az MSZP kiáll Gyurcsány mellett

Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és a nyugodt, mérsékelt reformok pártján áll - közölte Nyakó István, az MSZP szóvivője.

A politikus hozzátette: az SZDSZ eldönti, hogy kívülről vagy belülről támogatja a kormány programját, erről kedden tárgyalnak a liberális párttal. Arra a felvetésre, hogy a liberálisok nem támogatják Gyurcsány Ferencet, azt válaszolta: tudják, de arról, amiről az elnökségi ülésen szó volt, először az SZDSZ-t tájékoztatják.

Kapcsolódó írások
   Gyurcsányt váratlanul érte az SZDSZ bejelentése
   Navracsics: Gyurcsány lecserélése a megoldás
   Felrúgná a koalíciót az SZDSZ-frakció
   Kóka nekirontott Gyurcsánynak
   Kirúgták Horváth Ágnest
   Gyurcsány kitart a koalíció mellett
   Gyurcsány: felül lehet vizsgálni a koalíciós szerződést

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Horváth csak parasztáldozat
A német nyelvterület sajtószemléje
2008. március 31. 11:02 Keresztes Lajos - MNO

A Der Standard hosszú cikkben elemzi a Gyurcsány-kormány vergődését. A Die Welt arról számol be, hogy a berlini gazdasági miniszter szerint Németországban megvalósítható a teljes foglalkoztatottság.

Der Standard (derstandard.at)

A baloldali-liberális osztrák napilapban Gregor Mayer A magyarországi koalíció inog az egészségügyi reform miatt című cikkében a budapesti belpolitikai válság történéseit ismerteti. Gyurcsány Ferenc a hét végén feladta az állami egészségbiztosító részprivatizációját, a szociálliberális koalíció egészségügyi reformja középpontjának számító lépést. Az MSZP pártkonferenciáján Gyurcsány szó szerint a parlament által elfogadott reformtörvény "korrekciójáról" beszélt. De majdnem mind a 3000 küldött számára világos volt, mire gondolt: a törvényt annyira át kell alakítani, hogy a monopolhelyzetben lévő OEP-et ugyan regionalizálják, de ezeket a pénztárakat - a törvény ellenére - nem fogják 49 százalékban magánbefektetőknek eladni.

A visszavonulással Gyurcsány a párton belül megmentette a bőrét. Az MSZP-ben az Orbán Viktor, a jobboldali populista ellenzéki vezető által kezdeményezett referendum óta a puszta pánik uralkodik. A népszavazással Orbán megbuktatta a Gyurcsány-kormány által bevezetett egészségügyi költségtérítéseket és a tandíjat bevezető törvényeket. Ami a vészharangokat megkongatta, az nem elsősorban a vereség ténye, hanem annak mértéke volt. Több százezer szocialista törzsválasztó saját kormányának megszorító lépései ellen szavazott. Gyurcsány, aki reformprogramját eddig saját, valójában még mindig posztkommunista pártja akarata ellenére erőltette, most meghajolt a külső és belső nyomás előtt. A kormányzati idejéből fennmaradó két évben reformokkal nem szabad már számolni. Ha egyáltalán még két évig marad: hiszen a felvizezett pénztárreform miatt könnyen felborulhat az SZDSZ-szel kötött koalíció. Az, hogy Gyurcsány parasztáldozatként ezenfelül még a liberális egészségügyi miniszter fejét is követelte, könnyen a koalíción belüli konfliktusok vízválasztója lehet.

Az, hogy a koalíciós partner kitart a minisztere mellett, elképzelhető. A liberálisokat ugyanakkor visszatarthatja az a körülmény, hogy a közvélemény-kutatásokban jelenleg egy-két százalékon állnak, és az előre hozott választásokon elbuknának az ötszázalékos bejutási küszöbön. Ráadásul az SZDSZ maga is súlyos válságban vergődik. Hetek óta újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő, hogy az egy évvel ezelőtti elnökválasztási küzdelmekben súlyosan csaltak. Olyan küldöttek is szavaztak, akik ott sem voltak, s az urnákban olyan szavazócédulákat is találtak, melyeket senki sem vett fel. A két egymással ellentétes tábor, az akkor megválasztott elnök, Kóka János és ellenfele, Fodor Gábor visszautasították, hogy felelősek lennének a jelenlegi helyzetért.

Die Welt (welt.de)

A konzervatív német napilap Glos a teljes foglalkoztatottságról álmodik címmel ismerteti a berlini gazdasági miniszter nagyra törő terveit. Nagyot gondolt Michael Glos (CSU) szövetségi gazdasági miniszter, amikor egy interjúban kijelentette, hogy Németország jó úton halad a teljes foglalkoztatottság felé. Szerinte minden nap 1400 új munkahely keletkezik Németországban, és nincs messze az az idő, amikor már alig lesznek munkanélküliek. A teljes foglalkoztatottság alatt azt értik, hogy a szabad állások száma egy gazdaságban nagyrészt lefedi a munkakeresők számát. A teljes foglalkoztatottságról beszélnek a mai megfogalmazás szerint akkor is, ha a munkanélküliek aránya 3 százalék alatt található.

A szakszervezetek szintén hisznek a teljes foglalkoztatottságban, de azt más módon kívánják elérni. Több mint hárommillió új munkahely csak egy új politikával érhető el - nyilatkozta Michael Sommer, a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) vezetője. Bert Rürup, a közgazdászokból álló, úgynevezett bölcsek tanácsának elnöke is optimista: "Németországban lehetséges a teljes foglalkoztatottság. Középtávon a munkanélküliség aránya három-négy százalékra csökkenthető". A Szövetségi Munkaügyi Ügynökség kedden közli a legfrissebb statisztikai adatokat. Szakértői becslések szerint márciusban további 100 000-rel 3,5 millióra csökkent a munkanélküliek száma. Ez 600 000-rel kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában. Ezzel a munkanélküliség 8,5 százalékra csökkent.

FT: összeomlás szélén áll az MSZP-SZDSZ -kormánykoalíció

"Az összeomlás szélére került" a magyarországi kormánykoalíció annak nyomán, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a hét végén az egészségügyi miniszter leváltásáról döntött - áll a Financial Times hétfői értékelésében.

A londoni gazdasági napilap internetes felületén hétfőn megjelent írás szerint Horváth Ágnes egészségügyi miniszter reformprogramját a választók "határozottan visszautasították" a kormány számára "katasztrofális vereséggel végződött" népszavazáson. A lap szerint a reformokat "Horváth Ágnes dolgozta ki", akit az SZDSZ azzal a feladattal jelölt erre a posztra, hogy "hozza be a magánszektort a közegészségügybe".

Kóka János, az SZDSZ elnöke a Financial Times idézete szerint azt mondta: Gyurcsány Ferenc azon döntése, hogy "szembefordul a reformokkal", a két párt koalíciós megállapodásainak megsértése. "Nem mi teszünk olyan nyilatkozatokat, amelyek nyomás alá helyezik a koalíciót, hanem Gyurcsány úr" - fogalmazott az FT szerint a szabad demokraták vezetője.

Az írás idézi Szabados Krisztiánt, a Political Capital közéleti elemző kutatóintézet igazgatóját is, aki azt mondta: a szocialista párt megmaradhat a hatalomban a következő, 2010-ben esedékes választásokig akár kisebbségi kormány élén, akár úgy, hogy átcsábít egyes szabad demokrata képviselőket a szocialista padsorokba, ha az SZDSZ kivonul (a koalícióból). Szabados Krisztián szerint azonban Gyurcsány Ferenc távozása most már valós lehetőség. "Ha nem tudja megfordítani a szocialista párt támogatottságának hanyatlását, hat hónapon belül megy" - idézte az elemzőt a Financial Times internetes változata.
(MTI)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bomlik a koalíció
Hírklub

http://hirklub.hu/kepek/cikk_kep/1473_t.jpgKóka János az SZDSZ pártelnöke jelentette be a hétfői frakcióülés után és később a parlamentben is, hogy a frakció arra kéri az ügyvivői testületet, hogy hétfő esti ülésén döntsön a szabad demokrata miniszterek és államtitkárok visszahívásáról április 30-i hatállyal. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter megerősítette a Kóka János által elmondottakat. Hozzátette: az SZDSZ arra törekszik, hogy egységes álláspontot képviseljen az ügyben. Lapértesülések szerint az MSZP-n belül nagy megdöbbenést keltett az SZDSZ bejelentése, így még igazán a kulcspolitikusok sincsenek tisztában azzal, mi lesz.

Jelenleg három tárcája van az SZDSZ-nek: az egészségügyi mellett övék a környezetvédelmi és a gazdasági tárca is Fodor Gábor, illetve Kákosy Csaba vezetésével. Ezenkívül összesen hét államtitkárt adnak a kormányba a liberálisok. Ma este összeül az SZDSZ ügyvivői testülete (üt). Valószínűleg megszületik a döntés a koalícióból való kilépésről, hiszen a 13 fős testület nyolc tagja - Béki Gabriella, Eörsi Mátyás, Fodor Gábor, Gusztos Péter, Horn Gábor, Kóka János, Magyar Bálint és Világosi Gábor - frakciótagok is és ők már döntöttek, tehát a többség már most megvan a kilépés megszavazásához!

Az SZDSZ-es miniszterek a hétfői ülésen már nem ültek be a parlamenti patkóba. Kóka János a napirend előtti felszólalását a következő mondatokkal kezdte: Gyurcsány Ferenc hétvégi beszédében 55.000 leütést mondott el, amely egy órás beszédnek számít, és csupán egy gondolat erejéig foglalkozott olyan kérdéssel, ami érinti a kormányzást, ami nem más, mint Horváth Ágnes leváltása. Elmondta még, hogy Horváth közös tervezetet dolgozott ki, a koalíciós programot hajtotta végre. A politikus úgy vélte, a miniszterelnök a kormányprogram és saját reformjai mögül hátrált ki, amikor egyeztetés nélkül mondta fel a közös megállapodást. Szerinte ennek következtében megbicsaklott a kormányzati akarat. Kóka úgy véli, Gyurcsány Ferenc a Gyurcsány kormányprogramjára mondott nemet, ezért arra kéri az SZDSZ-t, ma este döntsenek a miniszterek kormányból való visszahívásáról. Az elnök Gyurcsány Ferenc sokat emlegetett bársonyos reformjáról így szólt: nem a bársonyosakért fogunk harcolni, mert ilyen nincs, bársonyosak ezek a székek - mutatott az előtte levő miniszteri ülésekre.

A pártelnök szerint a kormányfő szombati beszédével gyakorlatilag felmondta az együttműködést: "A miniszterelnök a szombati beszédével világossá tette, hogy nem kívánja a koalíciós szerződésünkhöz tartani magát. Sokféleképpen lehet fogalmazni, de a lényeg egyszerű: Gyurcsány Ferenc azt üzente, hogy nem tartja érvényesnek a koalíciós szerződést".

A szabad demokraták szerint Horváth Ágnes támadásával, akiből "a miniszterelnök politikai bűnbakot akar csinálni", Gyurcsány Ferenc saját kormányának egészségügyi programjára mondott nemet.

Gyurcsány Ferenc az MSZP országos pártértekezletén szombaton arról beszélt, hogy az egészségügyi reformpolitika mögül elfogyott a támogatás, új megoldásokra és nyugalomra van szükség, amelyeket egy új miniszter hitelesíthet, ezért azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére. A miniszterelnök akkor elmondta, hogy ezt közölte már Kóka János SZDSZ-elnökkel és Horváth Ágnessel is, és természetes, hogy egyikük sem örült a dolognak.

A kiszivárogtatott információk szerint a SZDSZ-en belül három megoldás körvonalazódik: Fodor Gábor és Gulyás József javaslata az, hogy kezdeményezzék Gyurcsány Ferenc menesztését. Kóka Jánosék kiszállnának a koalícióból és kívülről támogatnának egy tisztán MSZP-s kormányt. Az SZDSZ régi tagjai a koalíció megmaradását és tárcacseréket javasolnak.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Szeretve Tisztelt Magyar Barátaink!

A Forrai Sándor Rovásíró Kör 2007 októberében lefoglalt és 2008. március 29-re tervezett Rovásíró Napjának elmaradásával kapcsolatban az alábbi közleményt teszem:

Többen felhívtak, hogy nem értesülvén a rendezvény elmaradásáról, nevezett napon a Magyarok Háza portáján hol azt a tájékoztatást kapták, hogy a rendezvényt a szervező mondta le, hol azt, hogy a Széchenyi terem helyett felajánlott másik lehetőséget nem fogadta el. Ezzel lényegében a Forrai Sándor Rovásíró Körre hárították a felelősséget.

A valóság ezzel szemben az, hogy február utolsó napjaiban Medvigy Endre Patrubány Miklós megbízásából azzal az ultimátummal hívott fel, hogy a lefoglalt és kifizetett Széchenyi teremre világszövetségi rendezvény miatt a háznak van szüksége és mivel minden helyiség foglalt, tartsuk a rendezvényünket a földszinti kerengő mögötti, két oldalról is nyitott "teremben". Ez az ajánlat elfogadhatatlan - aki ismeri a helyszínt, tudja, hogy miért-, ezzel együtt az egyoldalú szerződésbontás ellenére per helyett csupán a befizetett terembérleti díjat kértem vissza, amit meg is kaptam.

A történethez tartozik, hogy feleségem, Friedrich Klára azonnal levélben kérte egy esetleges másik terem biztosítását, írásos válaszra azonban mind a másik napig nem került sor. Március 29-én személyesen járt az épületben és azt tapasztalta, hogy a ház a Széchenyi terem kivételével üres, tehát kaphatunk volna a rendezvényhez illő termet. Nem ez történt, sőt a felelősséget is ránk hárították. Ha ezt a jellemtelen hozzáállást előre tudom, akkor az egyoldalú szerződésszegésért kártérítést is követelhettem volna.

Mivel Medvigy Endrétől azt a tájékoztatást kaptam, hogy bármely előre lekötött rendezvénnyel szemben a Ház saját rendezvényeinek elsőbbsége van, a jövőre nézve nem árt tudni, hogy hasonló szerződésszegésre bárki bármikor számíthat.

        Szakács Gábor
     a Forrai Sándor Rovásíró Kör elnöke

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------