Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. április 10., csütörtök

640 - Gyurcsány felment Sólyomhoz - Semjén: kisebbségi kormányzás helyett előre hozott választások kellenek - Magyarként európai - Levél Bayer Zsoltnak

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: szerda, 2008. április 9. 23:24
An: Kutasi József
Betreff: A Nemzeti Hirhalo

 

Levél Bayer Zsoltnak

KEDVES ZSOLT!

Láttam mai írásod a MAGYAR HÍRLAPBAN. Úriemberként azért is elnézést kértél az érintettektől, amit nem követtél el. Őszintén gondolom, amit lapotokban melletted kiállva leírtam, nem szoktam kertelni. A medence és környéke című írásodban Te hajszálpontosan fogalmaztál. Írjon, avagy mondjon ezzel kapcsolatban bármit Kocsis L. Míhály főszerkesztő, vagy Balogh Zoltán Fideszes emberjogi tótúm-faktum.

A mai nemzetellenes mekelekekből álló kormány szekértolói, a jellemtelen, zsidó származású percemberek körül teljesen fölösleges és hiába való próbálkozás a fent említett két úriembernek tiszteletköröket futni. Bocsánatkéréssel nem Te, hanem a száz aláíró tartozik, a Téged ért alaptalan rágalmakért. Csakhogy ezen hölgyek és urak, tartok tőle- mivel a tévedhetetlenség jelmezében tetszelegnek, nem fognak arcátlanságukat és gátlástalanságukat ezzel is bizonyítva-bocsánatot kérni Tőled. De tudod, ABSZURDISZTÁNBAN minden lehetséges, na persze, ennek épp az ellenkezője is. Attól függ, a jelenleg regnáló nemzetvesztő kormány épp mit vár el szervilis megmondó percembereitől.

Sajnos, itt tartunk Zsolt. Immár tizennyolc éve. Mindezek ellenére, az istenadta nép-mert Nemzetről egyáltalán nem beszélhetünk- tétlenül és kábán szemléli saját kifosztását, teljes tönkretételét, és semmit sem ért az egészből. De azért soha nem adjuk fel. Nem is adhatjuk fel, mivel a TEREMTŐTŐL kapott talentumunkat kutya kötelességünk ennek a kifosztott, megszomoritott megtévesztett sokaságnak a szolgálatába állítani.

Levelem természetesen tekintsd nyílt levélnek, amit ma a NEMZETI HÍRHÁLÓNAK közlés céljából elküldök.

Küzdőtársi tisztelettel-rokonszenvvel: Bogád Antal

 

Magyarként európai
Tőkés László nyilatkozata



      Tőkés László EP-képviselő 2008. március 9-én Brüsszelben az alábbi nyilatkozatot tette közzé: - Európai parlamenti képviselővé választatásom óta tartó frakción kívüli helyzetemen változtatva, ezennel bejelentem, mostantól fogva az Európai Szabad Szövetség (EFA) európai parlamenti frakciójában folytatom képviselői tevékenységemet.
      Belépésemet megelőzően a Magyar Néppárti Küldöttséghez fűződő kapcsolataim arra késztettek, hogy az Európai Néppárt Parlamenti Csoportjába kérjem felvételemet. Tekintettel arra, hogy a Romániai Néppárti Delegáció obstrukciója miatt ügyem megoldása hónapok óta halasztást szenved, eredeti felvételi kérelmemet visszavontam, és az EFA-képviselőcsoportba való belépés mellett döntöttem.
      Ezennel köszönetet mondok mindazoknak, akik néppárti frakciótagságomat készségesen támogatták. Másfelől sajnálatomat fejezem ki amiatt, hogy a romániai Demokrata Liberális Párt egyes képviselői, a nacionalista és kommunista politikai hagyományok folytatásaképpen magyarellenes előítéleteiket az Európai Parlamentbe is "exportálták", és ellenséges, szubverzív magatartásukkal kisebbségellenes, diszkriminatív politikájukat velem szemben is érvényesíteni tudták. Traian Băsescu államelnökkel való - kezdeti - egyetértésünk értelmében én magam továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy Románia és ezen belül az erdélyi magyarság érdekeit országunk mind a harmincöt képviselőjének egymással összefogva, közösen kellene képviselnie az Európai Parlamentben.
      Az EFA képviselőcsoportjához való csatlakozásomat az az értékközösség indokolja, mely összekapcsol bennünket. Az Európai Szabad Szövetség frakciója ugyanis az "ország nélküli nemzetek, a régiók és a hátrányos helyzetben élő nemzeti kisebbségek pártfogójának" vallja magát, célkitűzései között pedig első helyen szerepelnek: az emberi jogok és a népek önrendelkezési jogainak védelme, a decentralizáció és a szubszidiaritás elveinek érvényesítése, a nyelvi és kulturális sokféleség támogatása a népek és régiók közös Európájában. A zöldekkel együtt alkotott parlamenti csoportjuk környezetvédelem iránti elkötelezettsége szintén szerves részét képezi közös értékrendünknek.
      Az Európai Szabad Szövetséghez és EP-képviselőcsoportjához egyébként is régi kapcsolat fűz bennünket. Erdélyi magyarságunk és autonómia-törekvéseink támogatóiként az előző években nem egyszer látták vendégül az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Székely Nemzeti Tanács és történelmi egyházaink nevében követségben járó küldötteinket.
      Végezetül köszönetet mondok a Zöldek-EFA Képviselőcsoportnak, Ian Hudghton frakcióelnöknek és képviselőtársainak azért, hogy soraikba befogadtak. Az általuk képviselt európai népek, régiók és autonóm közösségek iránti szolidaritással, megalkuvás nélkül szeretném azt a szabadságharcot folytatni, melyre 1989 és Temesvár szelleme kötelez.
      Együttműködésünk mottójaként hadd idézzem Nelly Maes elnök asszony legutóbbi leveléből az EFA alapítójának, Maurits Coppietersnak a mondását: "Légy flamand, hogy európai lehess". A romániai magyarokra alkalmazva, a mondás így hangozhat: "Magyarként lenni európainak".

Továbbította:
Frigyesy Ágnes

 

Semjén: kisebbségi kormányzás helyett előre hozott választások kellenek
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fidesz-k.gif2008. április 9., 18:57 fidesz.hu

A kisebbségi kormányzás helyett előre hozott választásokra lenne szükség, hogy az ország helyzete stabilizálódjon - nyilatkozta a KDNP elnöke szerdán miután hivatalában fogadta Sólyom László köztársasági elnök. Semjén Zsolt hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP szövetség készen áll az előrehozott választásokra, szerinte a két párt a kormányzás minden feltételének megfelel.

A pártelnök úgy véli: a jelenlegi kormány eddig a nép felhatalmazása nélkül, ezentúl pedig a parlament felhatalmazása nélkül kíván kormányozni. Semjén szerint ugyanis Gyurcsány Ferenc egy új program elkészítéséről beszél, ami tulajdonképpen új kormányprogramnak tekinthető. A kormányprogramot pedig a parlamentnek is meg kell tárgyalnia, "azonban úgy tűnik az MSZP nem akarja a parlament elé terjeszteni a programját" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus. Éppen ezért - a KDNP szerint - vissza kellene adni a döntés lehetőségét az embereknek, vagyis előre hozott választásokat kellene tartani.

Semjén úgy véli: a kormányzásnak három feltétele van. Ezek a stabil parlamenti többség, a stabil társadalmi támogatottság és egy gazdaságpolitikai fordulat, amit a Fidesz-KDNP a gazdaság növekedésével és munkahelyteremtéssel érne el.

Semjén Zsolt végül leszögezte: a Fidesz és a KDNP szövetsége mind a három feltételnek megfelel, ezért készen állnak az előre hozott választásokra.

A pártelnök többszöri kérdésre sem árult el részleteket arról, hogyan reagált Sólyom László köztársasági elnök az álláspontjukra.
(hirtv.hu)


*** www.nemzetihirhalo.hu *************


http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fn-k.gifGyurcsány felment Sólyomhoz
2008. április 9. 15:03 FigyelőNet, MTI

Sólyom László köztársasági elnök szerdán a Sándor-palotában megbeszélést folytatott Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel, a szocialista párt elnökével; a téma a kialakult koalíciós válság volt. A találkozó után sem az államfő, sem a kormányfő nem nyilatkozott.

Gyurcsány Ferenc 14 óra előtt egy perccel érkezett a Sándor-palotába, és fél óra elteltével távozott. A miniszterelnök, aki Daróczi Dávid kormányszóvivővel együtt érkezett a találkozóra, távozóban nem nyilatkozott az épület előtt várakozó újságíróknak.

Sólyom László köztársasági elnök hétfőn jelentette be, hogy a következő napokban találkozni fog a parlamenti pártok vezetőivel, mivel személyesen kíván tájékozódni a kialakult koalíciós válságról.

Az államfő elsőként Gyurcsány Ferenccel találkozott, őt Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke követi szerdán délután. Sólyom László a tervek szerint pénteken fogadja Orbán Viktort, a Fidesz elnökét, majd Dávid Ibolyát, az MDF vezetőjét. A sort Kóka János, az SZDSZ elnöke zárja hétfőn.

Március 9-e estéjén mindenkinek tudnia kellett, hogy alapvető politikai változás fog elkezdődni - fogalmazott hétfőn az államfő, a népszavazás eredményére célozva. Hozzátette: a változás folyamatban van. A köztársasági elnök szerint a mostani helyzetben az elnöknek alkotmányosan és a jogszabályok szerint nincsen tennivalója, viszont közelről figyeli a belpolitikai eseményeket.

Sólyom László kiemelte: az MSZP rászánta magát a kisebbségi kormányzásra. "A klasszikust idézve: a puding próbája az evés" - tette hozzá. A köztársasági elnök azt mondta, ebben a helyzetben kötelessége a miniszterek felmentése és kinevezése.

Ahhoz, hogy az Országgyűlést fel lehessen oszlatni, az kell, hogy a Ház négyszer megvonja a bizalmat a miniszterelnöktől - hangsúlyozta hétfőn a köztársasági elnök. Mint mondta, az államfőnek ekkor kell kiírnia új választásokat, és ugyanezt kell tennie, ha a parlament feloszlatja önmagát.

Kapcsolódó írások
   Sólyom fogadja Gyurcsányékat
   Gyurcsány most sajátjait menesztené
   Gyurcsány: marad a szigorú költségvetés
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------