Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. október 8., csütörtök

3.595 - A Pest megyei Veresegyházon csodálatos összefogás eredményeként 2009. október 6-án, Batthyány Lajos miniszterelnök mellszobrának leleplezésével megnyitották a Vértanúk ligetét.

Von: Honlevél Szerkesztőség
Gesendet: szerda, 2009. október 7. 19:59
An: 'Kutasi József'
Betreff: A Fordulat emlékérem a veresegyházi MVSZ-nek, Jobbiknak és a honvéd hagyományőrzőknek

A Pest megyei Veresegyházon csodálatos összefogás eredményeként 2009. október 6-án, Batthyány Lajos miniszterelnök mellszobrának leleplezésével megnyitották a Vértanúk ligetét. A vértanú miniszterelnök önerőből és helyi gyűjtésből előteremtett bronz-szobrát Patrubány Miklós a magyarok Világszövetségének elnöke és Hompoth Zoltán, az MVSZ Pest Megyei Szervezetének elnöke leplezte le.

A rendezvény díszvendégeként Patrubány Miklós a Magyarok VII. Világkongresszusa alkalmából kibocsátott, A Fordulat című emlékéremmel tüntette ki a szoborállító szervezeteket, a Magyarok Világszövetségének Veresegyházi Csoportját, a Jobbik Veresegyházi Szervezetét és a Veresegyházi Honvéd Hagyományőrző Egyesületet.

Az MVSZ elnöke átadta A magyar szabadság szentjei – Az aradi tizenhármak emlék-CD egy példányát a Fabríciusz  József Általános Iskola igazgatójának.

Minden egyes Aradi Vértanú nevének felolvasását ágyúlövéssel köszöntötték a helybeli hagyományőrzők. Huszárok, betyárok, csikósok lóháton tisztelegtek a vértanúk és a hősök emléke előtt. A teret magas árbocra felfuttatott ’48-as honvéd zászló díszítette. A Vitézi Rend tagjai, dr. Bucsy László törzskapitány vezetésével felvonultatták a hatvannégy vármegye címeres zászlait.

Őt felekezet papja – római katolikus, református, evangélikus, baptista és görög katolikus - szentelte fel illetve áldotta meg a Vértanúk ligetének első szobrát.

A veresegyházi iskolások csodálatos, magyar népi motívumokból és az emlék-CD-ből építkező emlékműsort mutattak be.

A rendezvényen mintegy háromszáz megemlékező vett részt. Hiányzott – mert nem tartotta fontosnak ottlétét –  Pásztor Béla, aki 35 éve, megszakítás nélkül polgármestere a településnek.

Sajtószolgálatunk a rendezvényre még visszatér.

Budapest, 2009. október 6.                MVSZ Sajtószolgálat

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------