Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 4., kedd

5.735 - Orbán: Július elején jön az adócsökkenés

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: kedd, 2010. május 04. 11:24
An: Kutasi József
Betreff: Orbán: Július elején jön az adócsökkenés

 

Orbán: Július elején jön az adócsökkenés
2010-05-03 20:42 hírTV

Július 1-jétől csökkentik az adókat, és megmarad, sőt ki is bővül az eva és az ekho - mondta Orbán Viktor hétfőn egy kereskedelmi televízió esti híradójában. A leendő miniszterelnök hozzátette: jelenleg semmi értelme a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét (PSZÁF) összevonni a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB).

Orbán Viktor azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen adónemnél és milyen jellegű csökkentés várható, úgy nyilatkozott: az attól függ, hogy a Varga Mihály vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentésében mi szerepel majd. Az ekhóról és az eváról Orbán Viktor azt mondta: "inkább ki szeretnénk terjeszteni" ezt a két adónemet, hiszen az új kormánynak az a célja, hogy az egyéni vállalkozók egy adott értékhatár és elért forgalom alatt a lehető legegyszerűbb és legkönnyebb adózási rend szerint adózzanak, akár átalányadózással is.

Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy Sólyom László jelenlegi államfő legyen újra a köztársasági elnök, Orbán Viktor azt mondta, ez még teljesen nyitott a kérdés. A PSZÁF és a jegybank összevonásáról szóló találgatásokkal kapcsolatban a Fidesz elnöke kijelentette: "semmi értelme ebben a pillanatban a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét összevonni a jegybankkal. Most csak azért, hogy megoldjunk egy személyi kérdést? Most őszintén!". Orbán Viktor korábban azt nyilatkozta Simor András jegybankelnökre utalva, hogy olyan "üzleti történetek jöttek létre, amelyek egy-egy pozícióhoz méltatlanok, de erre a problémára megtalálják a megoldást" - idézte a pártelnököt a TV2. (FH)

Kapcsolódó cikkek:
   Simon János: Jelentős szakértelem Orbán kormányában