Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. május 4., kedd

5.737 - Kerecsensólyom: Fel kell oszlatni az Országgyűlést, összehívni egy pártoktól független Alkotmányozó Nemzetgyűlést

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: kedd, 2010. május 04. 15:03
An: Kutasi József
Betreff: Feloszlik az MDF? Fel kell oszlatni az Országgyűlést

 

Feloszlik az MDF?
FN.hu, MTI 2010. május 4. 11:50

Országos gyűlés helyett országos választmányi ülést tart szombaton az MDF. Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja kezdeményezte a párt önfeloszlatását. Szerinte az MDF betöltötte történelmi hivatását.

A Magyar Demokrata Fórum országos választmánya április 24-én döntött úgy, hogy május 8-ára összehívja a párt országos gyűlését, amelyen a teljes tisztújításról dönthettek volna a tagok.

Karsai Péter, az MDF elnökségi tagja az MTI kérdésére azonban azt közölte: szombaton nem lehet országos gyűlést tartani, mivel lejárt a küldöttek mandátuma, ezért újakat kell választani. Hozzátette: új küldöttek választása egy hosszabb procedúra, ezért is kellett az országos gyűlés időpontját megváltoztatni. Herényi Károly még a múlt hét végén azt mondta, két országos gyűlése lesz az MDF-nek, az egyik várhatóan május 29-én.

Szombaton az országos választmány feladata az lehet, hogy elrendelje a helyi küldöttválasztást. Beszélt arról is: múlt hét szombaton határozati javaslatot kezdeményezett a pártban arról, hogy az MDF oszlassa fel magát, mert szerinte "az MDF betöltötte történelmi hivatását, nincs tovább". Ebben a kérdésben az országos gyűlés dönthet kétharmados többséggel - magyarázta.

Úgy fogalmazott: az országos gyűlés vagy arról dönt, hogy elfogadja az általa beterjesztett határozati javaslatot, vagy teljes tisztújítást rendel el, vagy pedig csupán elnököt és elnökségi tagokat választ. "Akárhogy is dönt majd a gyűlés ő maga úgy határozott, abbahagyja a politizálást" - mondta.

Dávid Ibolyáról, az MDF volt elnökéről Karsai Péter annyit tud, hogy sportol, elmondása szerint fut. Mint mondta, beszéltek a párt önfeloszlatására tett javaslatáról, de az MDF-es politikus arra nem kívánt válaszolni, hogy mi volt Dávid Ibolya véleménye erről. Dávid a 2010-es országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében, április 11-én jelentette be, hogy lemond az MDF elnöki posztjáról.

Karsai elmondta még: az MDF-nek május 14-ig, az Országgyűlés alakuló üléséig kell kiköltöznie a Képviselői Irodaház hatodik emeletéről, ahol négy irodában dolgoztak az MDF-es képviselők.

***


Fel kell oszlatni az Országgyűlést, összehívni egy pártoktól független Alkotmányozó Nemzetgyűlést, mely kimondja történelmi alkotmányunk jogfolytonosságát, kidolgozza a szükséges módosításokat, rendelkezik az íratlan alkotmány (Szent Korona értékrend) elveinek írásba foglalásáról, a kész tervezetről kiírja a népszavazást! Végül a régi-új Alkotmány téziseinek megfelelően kiírja az új választásokat.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************Kerecsensólyom