Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 1., péntek

6.608 - Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő: Világos választ követel a Jobbik a 2011-es adórendszerről

www.nemzetihirhalo.hu *************
Gyurcsányt védi a Fidesz?

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szeptember 13-án törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az Országgyűlés által létrehozott bizottságok által meghallgatni kívánt személyek távolmaradásukkal ne gátolhassák büntetlenül a vizsgálatokat. Az képviselő kérte az Országgyűlés elnökét, hogy e javaslatát a Ház kivételes eljárásban, sürgősséggel tárgyalja. Ezzel az eljárással, melyet egyébiránt a kormánytöbbség a nyári rendkívüli ülésszak alkalmával többször is alkalmazott, a törvényjavaslat már október elején hatályba léphetne.

Az Országgyűlés Házbizottsága szeptember 30-án vette tárgysorozatba Gaudi-Nagy Tamás indítványát. A Házbizottság azonban úgy döntött, hogy nem ad helyt a Házszabálytól való eltérésnek. Ezzel azonban a 2002-2010 közötti jogsértések (különösen a 2006. őszi rendőrterror) érintettjei továbbra is szankció, azaz letöltendő börtönbüntetés nélkül akadályo zhatják annak a túlkapásokat vizsgáló albizottságnak a tényfeltáró munkáját, melyben Gaudi-Nagy Tamás alelnökként, Morvai Krisztina pedig külsős bizottsági tagként dolgozik.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a kormánytöbbség eme újabb indokolatlan lépését kénytelen úgy értékelni, hogy ezzel menlevelet adtak Gyurcsány Ferencnek és a rendőri vérengzések többi irányítójának. A "szavazófülkékben lezajlott forradalom" így ismét csak üres szólammá silányult.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Világos választ követel a Jobbik a 2011-es adórendszerről


A Jobbik Magyarországért Mozgalom értetlenül figyeli a kormányzati kommunikáció egymással teljesen ellentmondó megnyilatkozásait. Múlt héten Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára arról beszélt, hogy az egykulcsos személyi jövedelemadózás új rendszerének bevezetése 2013-ban lesz aktuális. Most pedig főnökei, Orbán Viktor miniszterelnök, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter és Szijjártó Péter kormányszóvivő cáfolják őt, bejelentve, hogy már jövő év január 1-én bevezetik a 16%-os egykulcsos szja-t Magyarországon. Az olyan fontos részletek, amelyek honfitársaink millióinak egzisztenciáját érintik alapvetően, mint a korábban megígért adójóváírás és a szuperbruttósítás eltörlésének határideje, azonban továbbra is homályban maradnak, hasonlóan a kormány gazdaságpolitikájának főbb elemeihez.

A magyar választópolgár megérdemli, hogy ne vezessék továbbra is félre, tudjon pontosan kalkulálni, hogy például jövőre miből fizeti a továbbra is extrém mértékben magas törlesztőrészleteket devizahitele után. A kormány azonban jól láthatóan időhúzásra játszik, hogy csak október 3-át követően kíván előállni a konkrétumokkal, beleértve az adórendszer teljes átalakítását. A Jobbik ismételten figyelmezteti a kormányt, hogy a katasztrofális demográfiai helyzet érezhető javítása érdekében az egykulcsos adó helyett a családokat közös jövedelemegységként kezelő családi adózást vezesse be. A magyar családok ugyanis olyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek az elmúlt nyolc év rablógazdálkodásának következtében, hogy további terheket nem tudnak elviselni.

Lenhardt Balázs országgyűlési képviselő, a Jobbik gazdasági kabinetjének vezetője