Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 1., péntek

6.613 - Magyarország > Önkormányzati választás: 2010. október 3. - egyházi szemmel

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Önkormányzati választás: 2010. október 3. - egyházi szemmel

Minden keresztény embernek nemcsak állampolgári joga,
hanem egyben lelkiismereti kötelessége is,
hogy éljen választó jogával, és elmenjen szavazni.

Aki azt mondja: "Én nem fogok szavazni!", aki nem megy el szavazni, az is szavaz, mert elvesz egy szavazatot azoktól a jelöltektől, akiket lelkiismerete szerint támogatnia kellene. Ha többen is így tesznek, akkor Isten előtt ők is felelősek lesznek mulasztásuk következményeiért, a hatalomhoz jutottak rossz döntéseiért.

Miért van szükség pártokra?
Az önkormányzati demokrácia pártokra épül, az ő szavazataik döntenek a rendeletek megalkotásában, életünk fontos kérdéseiben. A mai világban különböző világnézetű emberek élnek együtt, akiknek nemcsak a világnézetük, hanem az érdekei is eltérnek egymástól. Azok tartoznak egy pártba, akik az élet fontos kérdéseiben azonos elveket vallanak és képviselnek.

"Független politikus"?

lyen nincs, mert minden embernek van világnézete, mindenki tartozik valahová, akkor is, ha nem vallja be. Aki nem vállalja meggyőződését, az ne akarjon engem képviselni. A mai világban pedig nincs is olyan ember, aki egymaga mindenhez értene. Ahhoz, hogy a politikusok fontos kérdésekben jól tudjanak dönteni és szavazni, szükségük van tanácsadókra, olyan szakértőkre, akikkel azonos nézetet vallanak, és segíteni tudják egymást. Ezek azok, akik egy párthoz tartoznak.

A politikamentes közélet,
fából vaskarika, mert a politika a közéletet jelenti... A civil szféra képviselőit is csak addig nevezhetjük civileknek, amíg nem szólnak bele közéleti kérdésekbe.

Melyik polgármester-, képviselőjelöltre szavazzak?
Mint hívő keresztény magyar állampolgárok, csak azokat tudjuk támogatni, akik elfogadják az alapvető erkölcsi és szellemi, keresztény és magyar nemzeti értékeket, és akik hajlandóak ténylegesen együttműködni egymással. Ha lenne tökéletes párt, akkor arra szavaznék, de amíg gyarló emberek vagyunk, addig ilyen nem is lesz. Ezért annak a pártnak a jelöltjeit kell szavazatunkkal támogatnunk, aki a legközelebb áll a mi gondolkodásmódunkhoz.

Az önkormányzati képviselő-jelöltek és a polgármester-jelöltek közül azokra kell szavaznunk, akiket erre lelkiismereti meggyőződésünk szerint a legalkalmasabbnak tartunk. Senkit ne tévesszenek meg a közvélemény-kutatások előre jelzései, mert nem a közvélemény-kutatáson dől el, hogy kik fognak minket képviselni, hanem szavazatunkkal kötelességünk azokat támogatni, akik valóban a mi javunkat szolgálják.

Forrás: Barotai Imre atya (Kalocsa-Kecskeméti Érsekség)