Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 1., péntek

6.614 - Egyszerű és arányos adórendszert szeretne Orbán Viktor miniszterelnök!

* www.nemzetihirhalo.hu *************
Mindenkinek szerepet kell vállalnia az ország versenyképessé tételében
2010. szeptember 30., 11:38 fidesz.hu
   
Egyszerű és arányos adórendszert szeretne Orbán Viktor miniszterelnök - erről írt csütörtöki számában a Vas Népe, amely egész oldalas interjút készített a Fidesz elnökével keddi, szombathelyi látogatása során.

Különböző variációk kerülnek majd a kormány elé, én a legalacsonyabb kulcsot fogom támogatni, az pedig 16 százalék - nyilatkozta a lapnak Orbán Viktor, hozzátéve: arányos rendszert szeretne, azt tartja ugyanis helyesnek, hogy ha valaki tízszer annyit keres, akkor tízszer annyi adót fizessen. Arányos és egyszerű rendszert fogunk létrehozni - mondta.

Az újságíró azon kérdésére, amely a jövő évi költségvetés október közepén kezdődő parlamenti vitája kapcsán az esetleges megszorítások lehetőségét firtatta, Orbán Viktor azt válaszolta, nem megszorításokra, hanem az együttműködés politikájára van szükség.

Ezért vezettük be a bankadót, és ha pénzre lesz szükség, akkor továbbra is onnan fogjuk elvenni, ahol van, nem pedig az emberektől, akikről az előző kormány ki tudja hányszor húzta le a bőrt. Tehát a jövőben nem megszorítások lesznek, hanem az együttműködés politikájának jegyében mindenkinek szerepet kell vállalnia Magyarország versenyképessé tételében - nyilatkozta a Vas Népe csütörtöki számában Orbán Viktor. (MTI-fidesz.hu)

kapcsolódó
   Lehetnek élhetőbbek a városok