Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 5., kedd

6.653 - Vadász: A több évtizedes uralmukhoz foggal körömmel ragaszkodnak.

From: Lajos Jager

Date: 2010. október 2.
Subject: vélemény
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Kedves Jóska!

Szorgalmas e-mail küldő vagy. Mindig minden leveledet elolvasom, annak ellenére, hogy nincs válaszom.

Az önkormányzati választási kampány érdekes fejleményeket produkál a különböző pártok részéről.
Itt helyben is érdekesen alakulnak a dolgok.
 
Általában figyelemmel kísérem az eseményeket. Gondolom a FIDESZ-KDNP pártszövetség nagy fölénnyel nyeri ezt a választási fordulót is, mert nagy népszerűségnek örvendhetnek és nagy a támogatottságuk is.
A megbukott hatalom még harcban lévő képviselői, pártkatonák és támogatóik, nehezen válnak meg a hatalomtól, annak ellenére, hogy végleges bukásuk elkerülhetetlen. Ocsmány eszköztáruk szinte minden részlete előkerül ebben az utolsó harcban. Önként nem adják fel pozícióikat. Nevetséges és szánalmas társaság.A több évtizedes uralmukhoz foggal körömmel ragaszkodnak.

Bízom benne, hogy a Nép, az Istenadta Nép rádöbben, hogy komoly ráhatása van a "politikusokra". Ez nyugat Európában már határozottan érezhető. Nem lehet az embereket tovább etetni, mert elegük volt az utólagos magyarázkodásból, amikor már a bőrükön érzik a nyomor szelét. Nálunk, az általános életszínvonal különbségből adódóan ez a megélhetési minimum nagyobb megpróbáltatás.

Úgy gondolom nagy Nemzeti összefogásra, együttgondolkodásra és lendületre van szükség, hogy Magyarország felzárkózzon a nyugat Európai gazdasági szinthez. Félre kellene tenni a pártok közötti hatalmi rivalizálást és meg kellene próbálni az együttgondolkodás alapján segíteni a Nemzetet a felzárkózásban.

Nos, néhány gondolatom a jelenről, és holnap estére már látszani fognak az erőviszonyok.

Baráti Üdvözlettel, JL a Vadász, tízmilliomodik nyugdíjas Magyarországról!