Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 7., csütörtök

6.661 - Jobbik Magyarországért Mozgalom, Budapest, 2010. október 6.

From: Jobbik Magyarországért Mozgalom
Date: 2010/10/6
Subject: Hírlevél 2010/40. hét
To: jozsef@kutasi.eu


Jobbik Hírlevél

2010/40. hét

 

Adjon az Isten!

Kedves magyar testvéreink!

Lezajlottak az önkormányzati választások, de nincs idő pihenni. A többi frakció álláshalmozó Supermanjei - most, hogy újraválaszttatták magukat - ráérnek foglalkozni az ország ügyeivel is, így a választások másnapján máris egy maratoni plenáris ülésre került sor. (Megjegyzem, eddig példa nélküli a helyzet, a kormánypárti frakció 30 %-a egyben polgármester és/vagy közgyűlési tag is.)

Hírlevelünk egy újabb rovattal bővül. Az áttekinthetőség kedvéért az őszi ülésszakra egy "Ház-táji" című rovatot indítunk, ebben a Tisztelt Házban történt fontosabb eseményekről, jobbikos kérdésekről, interpellációkról, vitákról számolunk be.

Természetesen értékeljük az önkormányzati választások eredményét is, de az első szó a köszöneté. Köszönjük a szavazóknak, szimpatizánsoknak a bizalmat, a megválasztot t polgármestereknek, önkormányzati és közgyűlési képviselőknek gratulálunk. Sok erőt, kitartást kívánunk nekik a szebb jövő felé vezető úton!

A választás eredményét sokan sokféleképp számolják, mivel vasárnap tulajdonképpen kb. háromezer-kétszáz helyi szavazás történt. A valósághoz a legközelebb a Republikon Intézet szavazatösszesítése esik, mely a fővárosi listára, a megyei listákra valamint a megyei jogú városok pártok által delegált jelöltjeire leadott szavazatait összesítik.

Ez alapján megállapíthatjuk: Vona Gábor, a Jobbik elnöke fején találta a szöget, amikor azt mondta, hogy sem átütő sikert, sem komoly visszaesést nem vár. A nemzeti tábor ereje ugyanis budapesti listáján 54.786, megyei listáin 399.661, a megyei jogú városokban állított jelöltjei által pedig 62.766 szavazatot szerzett. Ez az összesen több mint félmillió szavazat pedig az összes szavazat 14, 1 %-a. Tehát nincs igazuk azoknak (pl. Navracsics Tibor), akik az önkormányzati választások eredményét a Jobbik tragikus vereségnek állítják be!

Sőt! Az önkormányzati választásokon kiderült: jelöltjeinket minden szinten bizalommal tisztelték meg a magyar hazafiak. A fővárosi közgyűlésbe (az LMP-t behozva!) 3 főt küldhetünk, a megyei közgyűlésekben további 58 fő képviseli a nemzeti radikalizmust. Minden megyei közgyűlésben lesz jobbikos képviselő! Rajtuk kívül 313 jelöltünk került be az egyes helyi képviselő-testületekbe. Itt is sikerként kell értékelni, hogy a huszonhárom budapesti kerületből huszonkettőben, a huszonhárom megyei jogú városból pedig huszonegyben követi figyelemmel és alakítja a helyi ügyeket az új erő.

Három településen a polgármestert is mi adjuk! Hegyhát hodászon Dervalics Roland győzött (aki négy évvel ezelőtt a HVIM színeiben már megszerezte a polgármesteri tisztséget), Hencidán pedig Szémán Lászlót találták vezetésre méltónak a település lakói. És a legnagyobb áttörés: egy tízezer főnél népesebb településen, Tiszavasváriban totális győzelmet aratott a Jobbik. Itt Dr. Fülöp Erik szerezte meg a polgármesteri posztot és a város képviselő-testületében is többségben vannak a jobbikos politikusok! Vona Gáborral egyetértésben kijelenthetjük: Tiszavasvári lett a Jobbik fővárosa!


Kiemelt hírünk

 Vona Gábor: Véget ért e gy hosszú harc

Adjon az Isten! Kedves Jobbikos Barátaim!

Véget ért egy hosszú harc. Lezárult egy szakasz, és egy új szakasz kezdődik. Bejutottunk az EP-be, a magyar Országgyűlésbe és tegnap a fővárosi közgyűlésbe, az összes megyei közgyűlésbe és több száz települési testületbe. Szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt két év embertelenül nehéz munkájában a helytállást, a hitet és a sok-sok bátorítást. Köszönöm mindenkinek, hogy szavazataival ismét támogatott bennünket, és ígérem, hogy megyünk tovább rendületlenül a nemzeti érdek szűk, de egyedül igaz ösvényén.

Tovább...



Kiemelt program

 A Nemzeti Érzelmű Motorosok emlékezése az aradi vértanúkra

A Nemzeti Érzelmű Motorosok koszorúzással egybekötött megemlékezést tartanak az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc leverésének, és vértanúinak emlékére.

Tovább...


 Ház-táji...

Samu Tamás Gergő: Mit tesz a kormány a csicskatartás ellen?

Az utóbbi években egyre többször jelenik meg a médiában az a sokáig eltitkolt jelenség, amelyet egyszerűen „csicskatartás” névvel illetnek az emberek, de a „modernkor rabszolgatartás” kifejezést is gyakran használják.

Tovább...

Csak kölcsönösség elve alapján vásárolhassanak külföldiek ingatlant Magyarországon!

Csak kölcsönösség, viszonosság elve alapján vásárolhassanak külföldiek ingatlant Magyarországon – indítványozta Volner János jobbikos képviselő. Az Országgyűlés Gazdasági- és Informatikai Bizottságának tagja bejelentette, hogy pártja a jövő héten törvényjavaslatot nyújt be a parlamentnek a kérdésben. A Jobbik jogszabály-módosító javaslata a külföldi állampolgárokat és külföldi bejegyzésű gazdasági társaságokat, illetve a hazai bejegyzésű, de legalább 50 százalékban külföldi tulajdonban lévő gazdasági társaságokat érinti.

Tovább...

Gyurcsányt védi a Fidesz?

Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője szeptember 13-án törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy az Országgyűlés által létrehozott bizottságok által meghallgatni kívánt személyek távolmaradásukkal ne gátolhassák büntetlenül a vizsgálatokat. Az képviselő kérte az Országgyűlés elnökét, hogy e javaslatát a Ház kivételes eljárásban, sürgősséggel tárgyalja.

Tovább...

Pintér Sándort kérdezte a Gárda sportnapján történt rendőrségi eljárás szabálytalanságairól Samu Tamás Gergő

A Magyar Nemzeti Gárda családi- és sportnapjára hatolt be július végén a rendőrség, mert – állításuk szerint – valaki telefonon jelentette, hogy robbanóanyag van a helyszínen. Az üggyel kapcsolatban több eljárási probléma adódik, amelyekről Samu Tamás Gergő Békés megyei jobbikos országgyűlési képviselő kérdezte Pintér Sándor belügyminisztert.

Tovább...

Sneider Tamás: Be kell vezetni a szociális kártyát

A Jobbik célja, hogy megvalósítsák Magyarországon a szociális kártya bevezetését annak érdekében, hogy csökkenjen az uzsorabűnözés, és fellendüljön a helyi gazdaság.

Tovább...

Csak a Jobbik akarja bevezetni a hittant az iskolai oktatásban

Nem támogatta az Országgyűlés Oktatási, tudományos és kutatási bizottsága hétfőn annak a jobbikos indítványnak a tárgysorozatba vételét, amely azt kezdeményezte: a kormány 2011. május 1-jéig terjesszen be a parlamentnek határozati javaslatot a hittan és az erkölcstan tantárgyak állami és önkormányzati iskolákban kötelező tanóraként történő bevezetéséről.

Tovább...

Gyöngyösi Márton: Kell nekünk Tom Lantos intézet?

Tisztelt Államtitkár Úr!

Az ENSZ szeptember 24-i közgyűlésén Schmitt Pál bejelentette: Magyarország úgy döntött, Tom Lantos nevével fémjelzett nemzetközi intézetet létesít, melynek célja az emberi és kisebbségi jogok, valamint a tolerancia értékrendjének előmozdítása.

Először is tisztázzuk: a döntést nem „Magyarország”, hanem az Orbán-kormány hozta. Amelynek úgy tűnik elnök úr szóvivőjévé szegődött – ha már szakácsává nem válhatott Kötcsén.

Tovább...

Gyenes Géza: Hogyan kívánja rendezni az állam a jogkövetelésből adódóan károsult családok ügyét?

Gyenes Géza interpellációjában a jogkövetésből adódóan károsult családok ügyének megoldását kérte számon egy, a barikad.hu által megjelentetett konkrét eset kapcsán (lásd itt).

Tovább...

Németh Zsolt javaslata: Csak egy évig tárolják a BAR-listások adatait!

Jövő év január elsejétől öt helyett csak egy évig kellene a hitelrendezés után tárolni a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) - korábbi, ismertebb nevén a BAR-listán - tárolni a természetes személyek adatait Németh Zsolt frissen benyújtott indítványa értelmében.

Tovább...

Ismét minden jobbikos javaslatot lesöpörtek a bizottságok

A jobbikon kívül a parlamenti pártok nem kívánják a cigánykérdést megoldani, a Regnum Marianum templomot újjáépíteni, a Magyar Hiszekegyet kifüggeszteni és a kommunista bűnösöket elszámoltatni.

Tovább...

Volner János: Mit kíván tenni a Miniszter Úr abban a kérdésben, hogy az új kábítószerek és prekurzor anyagok tiltásának hatósági elrendelése kevesebb, mint egy év alatt megvalósuljon?

Tisztelt Miniszter Úr!

Közismert tény, hogy a kábítószerek kereskedői és előállítói nemzetközi versenyt futnak a hatósági szabályozással. Minden évben újabb és újabb kábítószerek jelennek meg a piacon, amelyek a már elterjedt és a hatóságok által tiltott szerekhez képest eltérő hatóanyag-tartalommal rendelkeznek, emiatt nem vonatkozik rájuk a hatósági tiltás.

Tovább...

Csak a Jobbik tett hitet az egyetemes emberi jogok mellett, mindenki más elutasította azokat

Az Országgyűlés Külügyi és Határon Túli Magyarok Bizottságának október 5-i ülésén Hegedűsné Kovács Enikő beterjesztő jobbikos képviselő első napirendi pontként az izraeli apartheid elutasítása témájában szólalt fel.

Az ülésen részt vett a Külügyminisztérium részéről Németh Zsolt államtitkár is.

Tovább...

Méltó emlékezetet Wass Albertnek!

A szeptemberi egyetlen ülésünk alkalmával kérdést intéztem az illetékes miniszterhez, hogy milyen lépéseket is kíván tenni a kormány az elfeledett nemzeti íróink érdekében, hogy ezek az emberek végre méltó helyükre kerüljenek a magyar irodalomban és köztudatban. Emellett ígéretet tettem arra, hogy a választól függetlenül az őszi ülésszak folyamán hetenként 1-1 elfeledett írónkról szeretnék megemlékezni napirend utáni felszólalásban, mert úgy gondolom az is egy apró lépés lehet az igazságtétel szempontjából, ha az Ország Házában elhangzik ezen emberek méltatása.

Tovább...


 További hírek (2010. szeptember 29-október 5.)

Staudt Gábor: Köszönet és elismerés

A Jobbik történelmi sikert ért el az önkormányzati választásokon. A siker főként annak tükrében értékes, hogy a vetélytársaihoz képest a Jobbik csak töredékösszegből gazdálkodva tudott kampányolni Budapesten. Az állandó pénzhiányra hivatkozó, a tavaszi választásokon Budapesten kiemelkedő eredményt elérő LMP többszörösét tudta a kampányára fordítani, mint a Jobbik. Ez megmutatkozott az óriásplakátok és a média megjelenések számában. Kampányfilmünket törvénytelen eszközökkel és módszerekkel betiltották, ezzel fosztva meg minket az egyenlő esélyektől.

Tovább...

Vona: Tiszavasvári a Jobbik fővárosa

Hatalmas siker, hogy Tiszavasvári révén egy jelentős, tizennégyezer lakosú városnak jobbikos vezetése lett október 3-tól. Fülöp Erik polgármesternek és a városi képviselő-testület jobbikos többségű tagjainak most lehetőségük lesz ország-világ előtt bebizonyítani: a nemzeti radikalizmus programja megvalósítható és a Jobbik képes az irányításra.

Tovább...

Ferenczi Gábor közleménye az ökokatasztrófáról

Hírlevelünk szerkesztése közben kaptuk a tragikus hírt: Ajka közelében ipari katasztrófa történt, mely azon túl, hogy rendkívül súlyos ökológiai és anyagi károkat okoz a környéken (különösen Kolontáron és Devecseren), sajnos több emberéletet is követelt. A térség jobbikos képviselője, Ferenczi Gábor azonnal a helyszínre utazott, hogy személyesen is a bajba jutott emberek segítségére legyen.

Tovább...

Vona Gábor: Vagyonelkobzást a politikusbűnözőknek!

A nemzeten való élősködés egyik legsúlyosabb problémája a politikusbűnözés. Korrupció, mutyizás, közvagyon elherdálása. Mindezekért a legsúlyosabb büntetés pedig pár százezer forint bírság egy milliárdosnak?! Ebből elég! A Jobbik javaslata szerint a politikusok teljes vagyonukkal felelnének tevékenységük körében elkövetett bűneikért, a büntetési tétel pedig súlyos, akár életfogytig terjedő börtön is lehetne!

Tovább...

Nagykoalíciós obstrukció a Jobbik ellen

Sajtóosztályunk rendszeresen szemlézi médiamegjelenéseinket. Az ORTT nyilvántartása szerint azonban a Jobbik a legnézettebb/leghallgatottabb hírműsorokban mélyen parlamenti mandátumaránya alatt kap szót. Miközben a Parlamentben a mandátumok 12%-ával rendelkezünk, megjelenési lehetőségünk 5-7 % között alakul. Ezzel nagyjából olyan "széles" nyilvánosságot kapunk, mint a harmadekkora frakcióval rendelkező LMP... Ezt az anolmáliát kívánta volna kivizsgáltatni az Országgyűlés médiát ellenőrző albizottságának elnöke, Novák Előd október 1-jén. Az ülés azonban nagykoalíciós obstrukció miatt elmaradt: sem a kormánypártok, sem az MSZP delegáltja nem jelent meg az ülésen.

Tovább...

Az elszámoltatást sem támogatják a kormánypártok

Számtalan Fidesz-szavazó abban bízott, hogy majd a kétharmados kormánytöbbség égre kimondja: a kommunista rendszer vezető tisztségviselői ne lehessenek egy demokratikus rendszerben közszereplők. Lehullt az álarc, ezt az előterjesztést sem támogatták a kormánypárti képviselők. Így Gyurcsány, Lendvai és a többi 1990 előtti "nagyágyú" továbbra is kioktathat minket demokráciából, hazafiasságból...

Tovább...

Megindult a vizsgálat az Álomsziget-beruházás ügyében

A Jobbik - ígéretéhez híven - elszámoltat! Nem engedjük, hogy a haza fillérekért elkótyavetyélt vagyona az "új honfoglalók" kezében maradjon. A kótyavetyéért felelős személyeknek pedig felelniük kell!

Tovább...

A Jobbik feljelentése alapján nyomoznak a szentkirályszabadjai repülőtér eladásával kapcsolatban

Kepli Lajos képviselőnk feljelentést tett egy újabb kótyavetye, a szentkirályszabadjai repülőtér áron alul történt eladása kapcsán. Papcsák Ferenc (a Fidesz keller Lacija) itt eddig nem talált semmit, a mieink feljelentése kapcsán a Nemzeti Nyomozó Iroda Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt megindította a nyomozást.

Tovább...

Világos választ követel a Jobbik a 2011-es adórendszerről

Egymásnak ellentmondó nyilatkozatok a kormányfőtől és a nemzetgazdasági minisztertől. Lesz egykulcsos adó vagy nem lesz egykulcsos adó? Lesz, de több lépésben vagy lesz, méghozzá egy lépésben? Mindenki szeretné biztonságosan tervezni jövőjét, ezért a Jobbik arra kérte a kormány, hogy még a választások előtt tisztázza a jövő évi szabályokat. Azóta kiderült: hogy lesz-e "feketeleves", az csak  október 3. után derül ki.

Tovább...

Családellenes az egykulcsos adórendszer

Kiszivárgott: egykulcsos adó lesz jövő év január 1-jétől. Ebben azonban szerintünk elengedhetetlen, hogy a család lélekszámához igazodjon a megfizetésre kerülő közteher, hiszen nem mindegy, hogy egy háromszázezres keresetből kell eltartani öt főt, vagy kétszázezerből egyet!

Tovább...

Győzött az igazság! A Jobbik javára döntött a Legfelsőbb Bíróság

Az OVB után a Legfelsőb b Bíróság is megerősítette: sem a köztévé, sem a közrádió nem jogosult minősíteni a (politikai) hirdetéseket. A bíróság ezzel a döntésével egyelőre gátat szabott a cenzúrának...

Tovább...

Dúró Dóra: Kártérítést követel a Jobbik a közmédiumoktól

A mi adóforintjainkból fenntartott köztévé és közrádió a Jobbik kampányfilmjének törvénysértő cenzúrájával nagy károkat okozott mozgalmunknak. Két hetes, folyamatos hirdetés helyett csak a bírósági döntést követően, két napig lehetett látni az új erő valóságot kendőzetlenül kimondó reklámját. Az okozott hátrány miatt kártérítés illeti meg a Jobbikot.

Tovább...

Gaudi-Nagy Tamás: A bíróság igazságot szolgáltatott a Gárdának

Fűre ülni szabad! Jogszerűtlenül kaptuk a könnygázt, tonfát 2009. július 4-én, amely nap a Bajtársiasság napja néven vonult be a köztudatba. Mivel a Fővárosi Bíróság ítélete jogerős, így minden olyan elmarasztaló ítélet semmis, amely erre az eseményre vonatkozóan született. Ezért mind a Nemzeti Jogvédő Szolgálat, mind a Jobbik Jogsegélyszolgálata várja az ezen a napon előállított bajtársak jelentkezését, mert részükre kártérítés jár!

Tovább...

Szegedi Csanád: Kérjen bocsánatot a miskolci MSZP-s polgármester!

Káli Sándor, Miskolc azóta elkergetett szocialista polgármestere szerint Szegedi Csanádnak bocsánatot kellene kérnie tőle. Pusztán azért, mert kimondta az igazságot: a helyi rendőrséget Káli kézileg vezérli. A jobbikos EP-képviselő frappáns válasza szerint Kálinak kell bocsánatot kérnie - a miskolciaktól az elmúlt nyolc évért!

Tovább...

Pénzügyőrségi dolgozók nyugdíjpénztári befizetéseit keresi a Jobbik

Senki nem szeretné, ha öregkorára félretett megtakarításának egyszer csak nyoma veszne. Pedig a Jobbik baranyai alelnöke szerint a VPOP több ezer munkatársánál ez történhetett:  munkáltatójuk által levont magánnyugdíjpénztári tagdíjuknak nyoma veszett...

Tovább...

Novák Előd meghackelte Kósa sajtótájékoztatóját - A Superman nem vette át jutalmát

Kósa Lajos nyerte a barikad.hu hírportálon indított Superman-szavazást. Az olvasók szerint ő az a személy, aki amellett, hogy országgyűlési képviselő, az egyik legnagyobb magyar város irányítását is teljes odaadással(?) képes ellátni. A megérdemelt Superman-jelmezt Novák Előd egy Kósa-sajtótájékoztató keretében kívánta átadni.

Tovább...

Szegedi Cs anád Orbán Viktornak: Fogadjon be egy cigány családot a budai villájába!

A Jobbik EP-képviselője már-már szokásosnak nevezhető cinikus stílusa most a "nincs cigánybűnözés" mantráját szajkózó rózsadombi jogvédőket találja meg.

Tovább...

Oroszlányban járt a Jobbik VÉRT-mentő akciócsoportja

Felújítás miatt sz étbombázott szocreál kultúrház, izzó tekintetű szénbányászok, jövőjükért aggódó helyi családok és fiatalok. Ezek jellemezték a Jobbik Magyarországért Mozgalom oroszlányi polgármester jelöltjének, Szabó Mihálynak a meghívására a városba érkezett, a Vértesi Erőmű megmentésére alakult szakértői csapat szerda esti előadását.

Tovább...

Kirúgták a Jobbik jelöltjét a miskolci cigány iskolából!

Az indok: Jakab Péter jobbikos képviselőjelölt politikai nézetei nem egyeznek az iskola fenntartójának és igazgatóságának nézeteivel. Méghogy senkit nem ér hátrány világnézete miatt...

Tovább...


Eseménynaptár

A Jobbik helyi és országos vezetői lakossági fórumokat, családi napokat, találkozókat tartanak a következő településeken: Veszprém, Budapest, Gönc.

Részletekért látogassátok meg honlapunkat. Helyi és országos vezetők fogadóóráiról pedig ide kattintva tájékozódhattok. (Az eseménynaptárban a kedd éjfélig meghirdetett es eményeket tüntettük fel.)


Jobbik a médiában

Novák Előd: A Fidesz sutba dobja a Jobbik javaslatát? - interjú a HírExtrán.

Staudt Gábor: Bárki kerülhet közrendvédelmi telepre - a Policity interjúja

Tiszavasvárit bevette a Jo bbik - a barikad.hu interjúja Fülöp Erik polgármesterrel

Interjú Tiszavasvári polgármesterével, Fülöp Erikkel - HírExtra

Staudt Gábor: Abszolút elégedett vagyok -  a Hírextra interjúja

Staudt Gábor az MTV Ma reggel c. műsorában - videó (szeptember 29.)

Jobbik TV: Vona Gábor - Vagyonelkobzást a politikusbűnözőknek! - videó (szeptember 30.)

Jobbik TV: I. kerületi panama - A Jobbik feljelentést tesz - videó (október 1.)

Jobbik TV: A Jobbik törvénnyel szabna gátat az országhódításnak - videó (október 1.)

Jobbik TV: Félpályás útlezárás Litéren - videó (október 1.)

Jobbik TV: Morvai és Gaudi az EU lopakodó diktatúrája ellen - videó (október 4.)

Vona Gábor napirend előtti felszólalása - videó (október 4.)

Volner János az MTV Parlamenti Napló c. műsorában - videó (október 4.)

Fülöp Erik az MTV Ma Reggel c. műsorában - videó (október 5.)

Jobbik TV: Európa magyar hangja - szemben az "európai egyesült államokkal" - videó (október 5.)

További videóinkat itt találjátok.


Egyéb

Kedves magyar testvéreink!

Kérjük, támogassátok a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak a magyar nemzet érdekében végzett munkáját. Adományaitokat a honlapunkon feltüntetett módon juttathatjátok el hozzánk.

Látogassátok velünk szövetséges közösségek honlapjait is:

Magyar Nemzeti Gárda
Nemzeti Egyletek
Atilla Király Népfőiskola
Narancsköztársaság
Barikád
Gárda Baba blogja