Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 12., kedd

6.710 - Gaudi Nagy Tamás javaslatára az MSZP delegáltak nemmel szavaztak, a bizottság fideszes tagjai tartózkodtak.

Feladó: Dr. Somogyfoki György

Dátum: 2010. október 11. 20:14
Tárgy: Gyurcsány Ferenc
Címzett: jozsef@kutasi.eu

A Fidesz „udvarias nemmel” utasította el a „Lex Gyurcsány" tárgysorozatba vételét
2010, október 11 

Ma tárgyalta az Országgyűlés Alkotmányügyi  Bizottsága  Gaudi Nagy Tamásnak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének önálló indítványát, amelyet a politikus „Lex Gyurcsánynak” nevezett el.

A politikus a BTK 1978. évi IV. törvény módosításáról szóló javaslatát ismertette, amely büntetni rendeli azt, a bizottság előtti meg nem jelenést, illetve a hamis vallomástételt megvalósító magatartást, amely a népképviseleti vizsgálatot akadályozza, sikerét veszélyezteti, vagy befolyásolni törekszik.  Minősített estet valósít meg, aki e magatartásokat hivatalos személyként, közmegbízatás felhasználásával, vagy jogtalan vagyonszerzés végett követi el.

Gaudi Nagy Tamás szerint korábban kellett volna a kérdést rendezni. Az elmúlt nyolc évben ez nem történt meg.  A szabályozást teljessé kell tenni, a megjelenés garanciáját törvényben kell biztosítani.

A megoldás halogatása rossz üzenet a társadalom számára.

Gaudi Nagy Tamás javaslatára az MSZP delegáltak nemmel szavaztak, a  bizottság fideszes tagjai tartózkodtak.

http://www.barikad.hu/fidesz_%E2%80%9Eudvarias_nemmel%E2%80%9D_utas%C3%ADtotta_el_%E2%80%9Elex_gyurcs%C3%A1ny_t%C3%A1rgysorozatba_v%C3%A9tel%C3%A9t-20101011   (kiemelés tőlem, S. Gy.)