Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 13., szerda

6.734 - Az új ország: felfüggesztett börtönre ítélte Budaházyt a "forradalmi bíróság" a régi rend ellen írt publicisztikái miatt


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Az új ország: felfüggesztett börtönre ítélte Budaházyt a "forradalmi bíróság" a régi rend ellen írt publicisztikái miatt
2010-10-13. 15:00 Kuruc.info

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Budaházy Györgyöt másodfokon, jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla szerdán.


Ezzel a tábla helybenhagyta a megismételt eljárásban a Fővárosi Bíróságon született elsőfokú döntést, amelyben egy év - három évre felfüggesztett - börtönnel sújtották Budaházyt "az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete" vádjával.


Kép: FN

Budaházy hívei a tárgyalóteremben kiabálva minősítették a döntést. Ezért felfüggesztették az ítélethirdetést, rendőrök ürítették ki a termet - adja hírül az MTI.

A "Független" Hírügynökség beszámolója:
Az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészületével vádolt Budaházy Györgyöt jogerősen egy év felfüggesztett börtönre ítélte szerdán a Fővárosi Ítélőtábla. Az ítélet indoklása félbeszakadt, mert a tárgyalóteremben ordítozás tört ki.


Kép: Hírszerző

Váratlanul félbeszakadt Budaházy György ítéletének bírói indoklása. Ugyanis amikor Budaházy György közbekiabált, hogy: "16 hónapja vagyok letartóztatva, amikor a legnagyobb gazemberek szabadon vannak", a hallgatóság hangos ordítozásban tört ki.

Amikor a bíróság elrendelte, hogy a hallgatóságot a rendészet a rendőrség segítségével távolítsa el, a méltatlankodás tovább erősödött, és trágár szavak mellett olyanokat kiabáltak a bíróságra, hogy "kommunista kutya".

A Budaházy nevét skandáló tömeget a rendőrség végül kiszorította a tárgyalóteremből, az ítélet indoklását ezután tovább folytatja Máziné Szepesi Erzsébet bíró, immár kizárólag a sajtó munkatársainak jelenlétében.

Justismord

Budaházyt az ügyészség ebben az ügyben 2006 ősze és 2007 tavasza között a Kuruc.infón nyilvánosságra hozott írásai miatt vádolta állam elleni bűncselekménnyel.

Budaházy az eljárás során mindvégig cáfolta, hogy bűnös lenne, a védelem is a vádlott ártatlansága mellett érvelt, ugyanis álláspontjuk szerint Budaházy írásai egy demokráciában beleférnek a szólásszabadság gyakorlásának határaiba.

A bíróság folyosóján Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, Budaházy védője, a Jobbik országgyűlési képviselője arra kérte a vádlott híveit, hogy ne tegyenek olyat, ami eljárást vonhat maga után, ugyanakkor a tábla döntését justismordnak - azaz súlyos jogsértésnek, a jog halálának - minősítette, és megjegyezte azt is, hogy jó érzésű hazafi egy ilyen döntés ellen csak tiltakozni tud.

(Hírszerző nyomán)
Kapcsolódó: Budaházyért tüntetnek az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium előtt

Gaudi: Menlevelet adott Gyurcsánynak a Fidesz

http://www.youtube.com/watch?v=9m0o59oLMu4

A legfőbb ügyésznek még 2010-ben is van képe azt hazudni, hogy törvényesen jártak el gyurcsányista kollégái négy éve

Kormánypárti és jobbikos képviselők bírálták a legfőbb ügyészt a parlament jogsértéseket vizsgáló albizottságának szerdai ülésén, mert Kovács Tamás szerint összességében törvényes volt az ügyészek eljárása a 2006. őszi események során. (...)