Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. október 13., szerda

6.758 - Magyarok Szövetsége > Magyarország > 2010. október 13. 21:34

Meghívó a Magyarok Szövetsége Országos Választási Munkaértekezletére

A Magyarok Szövetsége 2010 október 16-án 10 órakor tartja rendes évi ORSZÁGOS MUNKAÉRTEKEZLETÉT, melyre tisztelettel meghívja a Szövetség tagságát.

Magyarok Szövetsége országos választások - jelöltek névsora

A Magyarok Szövetsége országos Ügyvivő Testületébe bármelyik tag jelölhetett általa alkalmasnak tartott személyeket. A tegnap estig beérkezett jelölések a követezők:

A Magyarok Szövetsége Civil Vizsgálóbizottságának jelentése

A Magyarok Szövetsége a kolontári katasztrófa okainak feltárása, a vélhetően hibás tervezés, kivitelezés, esetleg felületes hatósági döntések és más mulasztások kivizsgálása végett „Civil Vizsgálóbizottság”-ot hozott létre. A vizsgáló bizottság tevékenysége kiterjed a felelősség megállapítására, továbbá a kártérítési kötelezettségre is!

A kolontári katasztrófa mentesítésére önkénteseket keresünk

A Magyarok Szövetsége Mozgalom a kolontári katasztrófa kapcsán munkacsapatokat szervez a terület mentesítő munkálataira. Magukra hagyott, elkeseredett emberek küzdenek egy feladattal, ami egy ország dolga volna. A szennyezőanyag mielőbbi eltakarítása mindannyiunk érdeke. Minél tovább marad a területen, annál több gondot fog okozni később. Arra kérem a tagokat és szimpatizánsokat, hogy az önkéntesek jelentkezzenek az adott település MSZ vezetőinél.

Szilaj Csikó előfizetés különleges akció

Minden Szilaj Csikó-előfizető szerezzen magának egy előfizető társat!

A munkatársai által puszta köszönömre (azaz ingyen) készített újság költségein fogni bajosan lehet. Lehet viszont jócskán a postaköltségen, de úgy, hogy minden előttünk lebegő cél teljesülhet! Olvasóinknak nemhogy drágább lenne a lap, hanem még olcsóbb is.

A vörösiszap-katasztrófa áldozatainak szánt országos segélyszállítmányokkal kapcsolatos információk

Felajánlást kaptunk a segélyek szállítmányozásra egy országos logisztikai szervezettől.
Kérjük az ország különböző pontjain lévő gyűjtőpontokat, vegyék fel ez ügyben a kapcsolatot Szabó Andreával, 06-30 / 232-2795 , info@szaboandrea.hu .

Illetve a Bács-Kiskun megyei gyűjtőpontok listája:

Magyarok Vására Kecskeméten

S.O.S. Ajka

A Heves megyei szervezet segítőakciót szervez Ajkára és környékére!
A szerda hajnali indulástól másfél napos időtartammal, szállás, étkezés, munkaruha, szerszám biztosított!

Gondolatok a KORONA Vagyonkezelő Szövetkezet közgyűléséről

2010. október 08. napján Kunszentmiklóson a Varga Domokos Általános Művelődési Központban került sor a KORONA-HITEL Szövetkezet rendkívüli közgyűlésére.

Felhívás!

A Szövetség Televízió keresi azokat a szakembereket, akik a tv működtetésében és az alkotómühely munkájában szakmai tudásukkal és elkötelezett hozzáállásukkal részt kivának venni televíziós közösségünk fejlesztésében.

Fejér megyeiek beszámolója Devecserből

Az elmúlt hét óta országunk történetének egyik legsúlyosabb civilizációs katasztrófáját éljük át. A "fejlett", iparalapú társadalmunk mérhetetlen veszélyeket rejtő tevékenysége és az emberi felelőtlenség hatalmas pusztítást eredményezett. Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely lakosai közül rengetegen vesztették el egyik pillanatról a másikra mindenüket a tél kapujában.

Miskolci elöljáró választás 2010.

Városi elöljáró választás: Miskolc
2010. október 7.

Összefogás Devecserért

Példátlan összefogásról és szervezettségről tett tanúbizonyságot a Magyarok Szövetsége, az iszapkatasztrófa kárelhárítási munkálataiban. A Szövetség több mint negyven önkéntese egyik devecseri tagtársuk, Kozma György portáját választva gyülekezőhelyül, október 9-én a kora délelőtti óráktól segített a környezeti kár elhárításában és a beérkezett adományok elhelyezésében.

Reménykeltő jelentés Devecserből!

A katasztrófával sújtott térségben élő, gazdálkodó és volt kistérségi tájgondnok koordinátor vagyok. Kérem, az alábbi írást ne tekintsék sem reklámnak vagy ügynöki tevékenységnek, a tanácstalan, elkeseredett, reményvesztett lakosság megnyugtatására és a katasztrófa sújtott területek regenerálására készülő embereknek szól elsősorban. Célom e levéllel, hogy minél többen tudjanak arról, hogy a jelenleg alkalmazott vegyi anyagok mellett létezik egy teljes körű, természetes, gyors és egyszerű megoldás a problémára. Sokszor a legegyszerűbb megoldást nem látjuk az orrunk előtt!

A Társadalmi Jólléti Tagozat adománygyűjtést szervez

A Magyarok Szövetsége Társadalmi Jólléti Tagozata és a Két Hollós könyvesbolt jótékonysági céllal adománygyűjtést szervez a vörös iszap tragédia érintettjei számára.

Önkéntesek Kolontáron

Tisztelt önkéntesek!
Megérkeztek a mérési eredmények. Megyünk. Várunk mindenkit a megbeszélt helyen. A szervezet hivatalosan bejelentkezett és ha minden igaz, akkor tudni fognak az érkezésünkről. A korábbi felhívásban lévő eszközöket hozzátok magatokkal.

Megindult a vagyonmentés

A Magyarok Szövetsége felszólítja a kormányt, hogy azonnal zárolják a MAL Zrt. Tulajdonosainak és vezetőinek vagyonát a vizsgálatok befejezéséig. A szövetség értesülései szerint az érintett személyek megkezdték egyes vagyonelemeik kimentését. A tulajdonosok közel 40 milliárdos vagyonából gond nélkül lehetne kártalanítani az érintett vidéket. Ezek az emberek a privatizáció idején fillérekért vették meg a MAL-t, mára pegig az ország leggazdagabb emberei közé tartoznak . A katasztrófa következményeinek felszámolása nem csak az állam /minden adófizető/ feladata, hanem a korábbi termelési eredményekből származó profitot kezelő vezetőké is.