Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. április 9., szombat

9.168 - Ha esetleg nem mondták Önnek, a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra" - írja az egyenruhás a miniszterelnöknek. > 2011.04. 5. 19:46 hír24

Kirohant Orbánnak egy rendőr a Facebookon
2011.04. 5. 19:46 hír24

"Ha esetleg nem mondták Önnek, a Rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra" - írja az egyenruhás a miniszterelnöknek.

A felháborodott rendőr őrnagy azt üzeni Orbán Viktornak, jó lenne, ha felébredne és kicsit körbenézne. Bajusz Ferenc szerint mindenkitől csak elvonják a pénzeket, csak a miniszterelnök terrorelhárítási legényeinek jut minden, ami szemnek szájnak ingere. A felháborodott egyenruhás hangsúlyozza: a rendőrség éppen a bányászbéka segge alól tekint fel a valóságra. Mint írja, semmire sincs pénz, de még papírra, WC-papírral, tolmácsra, szakértőre se, ezzel szemben a TEK (Terrorelhárítási Központ) nevű "semmirekellő társaság" Q7-esek Audikkal furikázik. Az őrnagy szerint vérlázító, amit művelnek.

Bajusz Ferenc levelében említést tesz arról is, hogy a helyi szerveknél az őrmesterek 80-100 ezer forintot keresnek, amiért elvárják, hogy frissek, fittek, műveltek, pihentek és mindig hadrafoghatóak legyenek. Kitér arra is, hogy A TEK-nél ugyanez az őrmester annyit keres, mint a helyi szervnél egy alezredes alosztályvezető, közben pedig semmit sem csinálnak. Ezzel együtt felhívja a miniszterelnök figyelmét arra, ne feledje, ezek az emberek közülük mentek oda és elmesélik, hogy egész nap sportolnak, uszodába járnak és lézengenek. Mint írja: hiába akarják befogni a szájukat, hogy mennyire titkos a tevékenységük.

Orbán Viktor: A cigányság lehetőség, nem teher

A kormányfő szerint a mélyszegénységben élő romák és gyermekeik fontos munkaerő bázist jelentenének az európai gazdaságoknak.

A jövő héten várhatóan a magyar kormány nevében megállapodást ír alá Farkas Flóriánnal, az Országos Roma önkormányzat elnökével - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az 5. Európai Roma Platform megnyitóján. A kormányfő közölte: átfogó megállapodásról van szó, amelyben szerepel az, hogy több mint százezer embernek szereznek közmunkát, több tízezer roma fiatalnak piacképes szakképzettséget fognak nyújtani, és szerepel benne a kulturális önkormányzat elismerése és támogatásának kérdése.

Orbán Viktor arra is felhívta a tanácskozás résztvevőinek figyelmét, hogy a mélyszegénységben élő romák és gyermekeik fontos munkaerő bázist jelentenének az európai gazdaságoknak, úgy tekintsenek az európai cigányságra, mint lehetőségre, ne úgy, mint teherre. A Független Hírügynökség helyszíni tudósítójának jelentése szerint a miniszterelnök beszéde alatt egy fiatal férfit kivezettek, mert papírlapokat szórt szét a teremben. Arról nincs információ, hogy ezeken mi volt.

Forrás: Független Hírügynökség