Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 5., hétfő

10.466 - Dr. Gyenesei István: Oravecz Mihály "Misi voks Tele-com mobil" elektronika gyártásának elindításához kéri támogatásunkat.

From: Péteri Attila Árpád

Date: 2011. szeptember 4.
Subject: Hasznos találmány!- Elektronikus választáshoz!
To: Kutasi József Antal


Tisztelt Honfitársak!

 

 A választások tisztaságának és megbízhatóságának érdekében továbbítom az alanti infót. Nem mellékes dolog -ezen témával kapcsolatosan- bármiféle csalás lehetőségének kizárása, továbbá a horribilis költségek redukálása!!!


A feltaláló neve: Oravecz Mihály

 Várjuk a számítástechnikában járatosak szakvéleményét és az elvileg egyetértők hozzászólását, támogatását.

 

Leveleiket erre a címre küldjék:  om1942@t-online.hu

 

 Kézfogással:

 -PAÁ-

  (Felszólalásra el nem fogadott ).......Napirendi felszólalásra tervezett interpelláció…..

                          Dr. Gyenesei István ex független képviselő

                         INTERPELLÁCIÓJA,  EGY  ÚJ,  ELEKTRONIKUS,

          A NÉPSZAVAZÁST  MEGKÖNNYÍTŐ ÉS TÖBBSZÖRÖSEN OLCSÓBB

          ALKALMAZÁSÚ RENDSZER GYÁRTÁSÁHOZ, BEVEZETÉSÉHEZ.

 

 Tisztelt Ház, Tisztelt Képviselőtársaim!

 

Nemrégiben, védett ötletével, megkeresett egy feltaláló mivel bízik bennem, mert független képviselő vagyok. Korábban már bizalommal fordult (Dr. Sólyom László), most ismételten Schmitt Pál  köztársaságunk elnökéhez, mivel meggyőződése szerint, az Ő hivatala párt független kell, hogy legyen. Egy teljesen új rendszerű, a népszavazást megkönnyítő s a jelenlegi költségek töredékéért (kb. 5%-ért) alkalmazható és minden csalást kiküszöbölő " Misi voks Tele-com mobil" elektronika gyártásának elindításához kéri támogatásunkat. Javasolva, hogy ennek alkalmazását elsőként hazánk indítsa el, minden más demokratikus rendszerű állam előtt.


A szabadalmi ötletet alaposan áttanulmányoztam és arra a következtetésre jutottam, hogy, ezt az elektronikai mobil rendszerű szavazási megoldási módot, elsőként mi vezessük be. Ez esetben, úgy erkölcsi, mint anyagi téren, Hazánk komoly sikerekkel büszkélkedhet majd, és a világon tovább öregbíthetjük jó hírnevünket.

Most részletesen vázolok minden olyan információt, ami valamennyiünket racionálisan meggyőzhet, ezen interpellációm megfontolásához, elfogadásához.

Mivel ez a nemzet-projekt teljesen politika és párt független alapú, ezért arra kérem az országgyűlés elnökét és a képviselő társaimat, hogy jelen esetünkben függesszék fel frakciós elkötelezettségüket és alaposan átgondolva, felelős honpolgárként adják meg személy szerinti nyílt szavazatukat, a projekt megvalósításának elindításához.

Ezt a kezdeményezést okkal teszem, mert előzőleg már néhány képviselőtársammal beszélgetést kezdeményeztem, de az ötlet elfogadásánál egyelőre megtorpanni látszottak.

A közreadott mellékletben részletezve van a szabadalmi ötlet, de ezen felül most elmondom azokat az előnyöket,  melyeket a média is a nyilvánosság irányába, közzé tehet majd. 


MISI-voks Tele-com
.

(Népszavazási, telekommunikációs mobil.)

 

Ezen mobilrendszerű elektronikai újdonság, a választói jogosultsággal rendelkező állampolgárok általános és titkos szavazására alkalmas voksát regisztrálja és továbbítja a Köztársasági Elnök felügyelete alá tartozó, kódfeltörés biztos adatbanknak.

A " Misi-voks Tele-com " készülék olyan szoftvert tartalmaz, amely csakis egy személyre szóló használatot biztosít, amit a választási időszakban a használójára jellemző és nem kitörölhető, csak több titkos kód beigazolással tud működésbe hozni.( 1 gb.pen-draif- )

A fixált kódokat csakis az a választópolgár tudja produkálni, aki már regisztrált felhasználó, vagyis, akire a készülék beprogramozódott. 

A procedúra szerint a készüléket a választópolgár csakis a saját hangjával  az ujjlenyomatával tudja bekapcsolt állapotba hozni és egyidejűleg azonosítva magát, szemének írisz képével. A készülék e rejtjeles kódokat továbbítja a központi adatbankba, ahol az azonosítást visszaigazolva lesz aktivizálva a szavazó készüléke.

   " Misi-voks Tele-com mobil

Minden készülék központi vezérlésű, ami csakis az előre meghirdetett szavazási időpont között kapcsol be és ki. A választókat reklámokkal informálni szintén ezen a készüléken, a kampánycsend előtti tíz napon át lehet, de csakis a választással kapcsolatos hirdetési reklámokkal. A kopogtató cédulák is feleslegessé válnak, mert e rendszerrel szintén virtuálisan, sok minden levezényelhető.

 

A készülékkel "IGEN vagy NEM" szavazatot lehet elektronikusan továbbítani, oly formában, hogy a rejtjeles válaszkódot csakis a központi adatbank tudja megfejteni, egyeztetni és tárolni az  "anonim szavazó" kódjával.

A készülékbe be van építve a felismerő fotóoptika, ujjlenyomat ellenőrző elektronika, hangazonosító elektronika -mikrofon hangszóróval- a program gombok, kijelző ledek és a folyékony kristályos képernyő.

A készüléken a több színű ledek feladata a bekapcsolási procedúrák jelzése, míg a nyomógombok a piros NEM zöld IGEN gombok, illetve a kék a "KÜLDÉS" válaszadásra alkalmas.

A küldés előtt még egyszer visszakérdez és csakis utána továbbítja a rejtjelesen kódolt választ.

A" Misi-voks Tele-com mobil " programja akár 20 komplett kérdést tud tárolni, külön - külön jelkóddal ellátva és a választással kapcsolatos kódolt üzenetet tudja továbbítani a központi adatbanknak.

Az elektronikai eszköz minden olyan programmal el van ellátva, ami a biztonságos és titkos választás feltételeit, idegen manipulációktól védetten végzi.

" Misi-voks Tele-com mobilMinden vírus és más programroncsoló szennyeződéstől mentes tud lenni, mert a központi adatbankkal összefüggő zárt rendszert alkot, aminek a rejtjeles kódolása kizárja a külső hozzáférési lehetőséget. Ha véletlenül, valamelyik hacker feltörné a rejtjeles kódot, akkor is csak egy szavazónál tudna kárt tenni, mert a rendszerben minden szavazó más-más rejtjeles kóddal rendelkezik.

 

Az idegen beavatkozás esetén a készülék azonnal továbbít egy vészjelet a központnak, ahol a külön program által, az anonim szavazót a szavazásról letiltja, és csakis utána lesz majd a személyi kódja azonosítva, mert minden esetben a szavazó személynek csakis a rá jellemző regisztrált szavazókártyáját , (mint a telefonoknál használatos pikk kártyát, )  újra aktivizálva lehet csak szavazni.

A szavazáskor az anonim kódazonosító soha nem működik, mert el van különítve, hiszen titkos adat, ami csakis a külső beavatkozás észlelésekor kapcsolódik az azonosító szerverhez.

" Misi-voks Tele-com mobil" előnyei a hagyományos szavazási procedúrákkal szemben:

 

A szavazó elektronika nem helyfüggő, ezért az országon belül, vagy utazás közben is a választópolgár leadhatja a voksát, mert a regisztrációja elektronikusan történik.

Ha szükséges, akkor a készülék műholdas kapcsolaton keresztül is alkalmazható.

Ezáltal nincs szükség külön szavazóhelyiségekre, és szavazatellenőrző bizottságokra.

 

A népszavazáskor a feltett kérdéseket a " Misi-voks Tele-com mobil" készülék, hanggal és képen is megjelenítődnek, majd az „újra" gombbal” azok ismételhetők.

Beprogramozott információkkal érthetővé teszi a szavazónak a készülék kezelését, hogy a vak vagy süket szavazópolgárok is biztonságosan tudják a voksukat leadni.

 

Hihetetlen pénzt költenek a pártok az önmaguk és programjaik reklámozására. Ezt a pazarlást nagymértékben lehet csökkenteni, hiszen a készülék .1 gb-os memóriatára a reklámcsend időpontjáig képes fogadni a szavazással kapcsolatos reklámokat is, (a reklámcsend kezdetekor azok törlődnek), ami által feleslegessé válik a rengeteg reklámplakát és a vele járó munkálatok.

 

Előnye az is, hogy a készülék erre alkalmas programjával lecsökkennek az  információszerzésre szakosodott vállalkozások tevékenységei, a költséges és sok zaklatással járó kérdőív rendszerű prognosztizálások.

Mivel ez a termék világújdonság, ezért más demokratikus rendszerű kormányok is igényelni fogják, mert a jelenlegi népszavazás, nehézkes, manipulációk is sokszor zavarják a választás tisztaságát és nem tudja mérni az elmaradó nem szavazók akaratát. 

Mai gyakorlat szerint a választópolgárok 30-40 % nem megy el szavazni, viszont az új rendszer bevezetésével, akár 90 % fölötti népszavazást is el lehet érni.

A szavazatok számlálását e rendszer hiba és manipulációmentesen, azonnal közli.

 

Előnye az is, hogy kiváltja a nagyon költséges adminisztrációt, a szavazólapokat, de a kopogtató cédulákra sincs szükség, mert a készülék erre is programozható.

A szavazók lakhely szerinti régiós jelkóddal külön szétválaszthatók. Ez a területükön induló képviselőválasztáskor fontos, mert minden jelölt külön kódszámon indul. 

Az " Misi-voks Tele-com mobil"  készülék rendszer előállítási költsége a több milliós példány sorozatgyártásakor nagyon lecsökken, ( pl. 5 mill. db. esetén cirka 5 USD. dollár,  de százmilliónál a 3 eurót sem éri el ).

 

Az új rendszer költsége hazánkban már egy népszavazás alkalmával megtérül, holott a készülékben tárolt programok minimum 3 ciklus (12 év) használatáig biztosan alkalmazhatók. A készülék processzora programváltoztatásra is alkalmas, tehát képes megújulni. A jelenlegi ciklusos választások mellett bármilyen népakarat szondázására, szintén alkalmazható.

 

A BIZTONSÁGOS SZAVAZÁSI FELTÉTELEK MŰKÖDÉSÉNEK FELTÉTELEI !

Ezen új szavazási projektprogram bevezetéséhez csakis a parlament adhat zöld utat, mert nem privatizálható, ezért e beruházás a költségvetés terhére valósítható meg.

A népszavazás levezénylése a mindenkori pártoktól semleges Köztársasági Elnöki Hivatalához kell tartoznia, meg a hozzátartozó mikrohullámú információt továbbító eszközök és használatuk, plusz a védelmi programokkal ellátott szoftverek, adatbankok.

A szavazó rendszer csupán egy központi irányítású kijelzőkkel ellátott vezérlő termet igényel, ahol a pártok és a médiák képviseltetik magukat és ellenőrizni tudják a választások tisztaságát.

Ez esetben is szükséges a kampánycsend, valamint korlátozni kell az alkoholfogyasztást is azon időre, hogy manipulációktól mentesen záruljon a népakaratú demokratikus választás.