Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 8., csütörtök

10.484 - Szeptemberben újraindul a Magyarok Szövetsége közösségépítő tevékenysége.

Életre kel a közösségépítő szándék...
2011, augusztus 31 - 07:51 MSZ

Szeptemberben újraindul a Magyarok Szövetsége közösségépítő tevékenysége. Első ütemben új közösségek alapítására, régebbi közösségek megerősítésére, szakmai munkacsoportok munkájának újraindítására, közösségi programok egyeztetésére, helyi rendezvények kezdeményezésére kerül sor. A közösségépítő munka Pátyon, Zalaegerszegen, Szentendrén, Taksonyban, Dunavarsányban, Makón, Mindszenten, Pécsen, Szigetváron és Párkányban veszi kezdetét.

Szeptember elsejével megalakul a Magyarok Országos Gyűlését szervező szűkebb, október elején a kibővített szervezőbizottság, amely 2011.11.26-ig kidolgozza a 2012-es MOGY részletes programját és szervezési segédletét.

Októberben kistelepülési konferencia kerül megrendezésre Budapesten, amelynek célja a szövetség és a települési közösségek szorosabb együttműködésének megteremtése.

Október végén egy szakemberekből álló oktatási munkacsoport kerül felállításra, amelynek elsődleges célja egy a szövetség céljaival és lelkiségével egyező pedagógiai program kialakítása, valamint két éven belül egy általános iskola /gimnázium/ és kollégium elindítása lesz.

Októberben megtartja első ülését a szövetség Nemzeti Kárpótlási Intézete, a szövetség Társadalmi Tájékoztató Irodája újabb szakértők bevonásával megkezdi kiadványai terjesztését.

Szeptember elején a tagozatok és a megyei közösségek szervezési értekezleteket tartanak, ahol pontosítják a legközelebbi munkaértekezletig tartó feladatokat.

A kunszentmiklósi közgyűlés többek között dönteni fog az új szervezeti felépítésről, a jogokról és kötelezettségekről, a működés általános rendjéről, a Szövetség Televízió további működéséről, a Szilaj Csikó újság újraindításáról, az új vezetők megbízásáról és az együttműködő szervezetek köréről.