Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 8., csütörtök

10.491 - Folyamatos a néphülyítés és parasztvakítás! > Addig nincs esélye a magyarnak, míg benyeli a maszlagot.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Folyamatos a néphülyítés és parasztvakítás!
Addig nincs esélye a magyarnak, míg benyeli a maszlagot.

Sajnos az ősz sem hozott változást. Továbbra is megy a magyarok megosztása, hülyítése. Mindaddig, amíg az emberek nagy része elhiszi a hivatalosan mondott álláspontot esélytelen az ország rendbetétele és a magyarok felemelkedése.
Mire gondolunk?

Immár mintegy 1,5 éve megszűnt a 8 évig tartó MSZP-SZDSZ-es kormányok vergődése és a magyar emberek joggal hihették, hogy jön végre egy tökös kormány, amely jobb irányba viszi majd a dolgokat. Nos, lassan ott vagyunk, hogy nemhogy jobb irányba mennénk, de lassan kitehetjük a táblát, hogy rosszabbul élünk, mint másfél éve.

2010 tavaszán a kormányalakításkor az Orbán-Matolcsy tandem a következőket ígérte.

1. Nem lesznek többé megszorítások.
2. Pelpörgetik a gazdaságot, és munkahelyeket teremtenek.
3. Magyarországon nem lesznek kilakoltatások, senki sem veszti el a tetőt a feje felül.

Azt hiszem, hogy joggal reménykedhetett a magyar ember, hogy végre megmozdul valami, történik valami más, mint eddig. Ehhez képest jött az arculcsapás. Az első bejelentett intézkedések között volt az egykulcsos adó bejelentése.
Mit is jelent ez a sokat emlegetett egykulcsos adó, a kormány szerint ugye arányos adórendszer. Miért kellett ezt meglépni? Orbán Viktor 2010 tavaszára csapdahelyzetbe került. 8 évig ugyanis, ellenzékben addig fúrta a kormányokat, amíg mire ő került kormányra bezárultak az épeszű lehetőségek. De miért hazudott folyamatosan Orbán ellenzékben? Az MSZP kormányok ugyanis olyan gyengén teljesítettek, hogy ha az ellenzék (FIDESZ) semmit sem csinál 2002-től 2006-ig, akkor is nyert volna. Mégis a szocik jöhettek újra. Aztán 2006-tól már még jobban érvényes volt, hogy simán nyer a Fidesz 2010-ben, semmit sem kell csinálnia olyan rossz volt az MSZP-SZDSZ.

Orbán sok mindent elnézett és csinált a pártbéli hatalma megtartása érdekében.

Mégis mi lehetett az oka, akkor a Fidesz folyamatos kampányának. Miért kellettek a polgári körök 2002-ben, miért kellett a nevetséges "rosszabbul élünk, mint 4 éve" kampány - aminek köszönhetően vesztettek mellesleg 2006-ban. Miért kellett a 14. 15. havi nyugdíj ígérete? Miért kellet 2006-ban az utcai hajcihő? Miért kellett az egy a tábor egy a zászló? Miért kellett elvenni még a szélsőjobbos szavazókat is? Miért kellett megfúrni minden akkori kormánykezdeményezést, ami például a mostani Fidesz célokat szolgálták volna, államadósság csökkentést. Miért? Miért? Miért? Mi áll a háttérben? Nos, kérem semmi más, mint Orbán Viktor személyes politikai ambíciói és hatalomvágya. Mikor esélyesként 2002-ben vesztett, féltette a helyét a Fideszen belül és elterelve a vereségéről a szót elkezdte a polgári körözést, meg a haza nem lehet ellenzékben. Pedig pártja a Fidesz biztos nyerő lett volna 2006-ban, ha Orbán befogja a száját. De Viktornak fontosabb volt saját maga, mint a pártja és az országa.
Ugyanez játszódott le 2006-ben. Biztos befutóként, kínos vereség. A most kiszivárogtatott Wikilaeks anyagokból egyértelmű, hogy a Fideszen belül komolyan felvetődött, hogy az immár 2. vereségét elszenvedő Orbánt leváltják és Brüsszelbe küldik. A lehetséges utódok között Kósa, Pokorni, Rogán neve is felvetődött. Orbán azonban érezte az ingatag helyzetét a saját pártján belül. Az ország számára a lehető legrosszabb utat választotta a saját céljai érdekében. Militarizálta a hazai politikát. Csatatérré változtatta a Magyar Köztársaságot. Háborús övezet lett a haza. Kapóra jött neki az öszödi beszéd (nagyon kíváncsi lennék kik játszottak össze Orbánnal a szocik közül). Magyarország a XXI. század elején "kommunistákra" és "fasisztákra" bomlott. Orbán és Gyurcsány személyes felelőssége, hogy a magyar hazát megosztották. Családok, régi barátok, munkatársak estek egymásnak és harapták el egymás torkát. Mindezt csak azért, hogy a Fideszt továbbra is Orbán Viktor vezethesse.

Orbánt már a Fideszen belül is többen Brüsszelbe száműzték volna a két vereség után, már a lehetséges utódokról ment a vita. Viktor azonban a saját céljait a pártja és az ország érdeke elé sorolta.

És megtörtént! 2010-ben vesztettek a szocik, akiknek már 2006-ban menniük kellett volna, de Orbán a nagy pártbéli hatalomféltésében kormányon tartotta még 4 évig Gyurcsányt (Bajnait).
De eljött 2010 tavasza, és a nép elzavarta az MSZP kormányt. Alig vártuk, hogy beteljesüljenek az orbáni ígéretek. Nincs megszorítás, jönnek munkahelyek. Orbán viszont csapdában vergődött. Megtartotta ugyan a vezető helyét a pártban és ráadásul újra miniszterelnök lett, de igazából meg volt kötve a keze. Semmit sem tudott csinálni, mert 8 évet ellenzékből azzal töltötte, hogy bármit csinált volna kormány azt azonnal lefikázta. 8 év hosszú idő, annyi mindent szidott már, hogy nem maradt semmilyen eszköz a kezében. Nem tudott mit csinálni, mert bármit tesz, Gyurcsány sorsára jut. Hazudtunk éjjel-nappal, ugye.
Kiszaladt hát Orbán Barossohoz, hogy az engedje meg neki, hogy költekezzen egy kicsit, mert nagyon sok mindent megígért, ahhoz pedig pénz kell. Barosso nemet mondott. Orbán lógó orral jött haza Brüsszelből. Forrót benne a düh Barosso és az EU iránt.


A csalódott Orbán. Barosso nem engedte költekezni.

Elhatározta, hogy akkor is bosszút áll. Bevezette tehát Brüsszel háta mögött a bankadót és válságadót. Brüsszel prüszkölt persze, de aztán hallgatólagosan megegyeztek, hogy legyenek különadók és aztán majd annak terheit majd fokozatosan a lakosságra hárítják át. Orbán persze - szóban - ezt szigorúan megtiltotta, mármint az áthárítást, de hát, aki egy kicsit is tud számolni az látja, hogy bizony mi fizetjük a banki különadót és a válságadókat is.
Aztán Orbánnak adót kellett csökkentenie, mert 8 éven keresztül mondta. Nem kell más csak egy egyszeri nagyarányú adócsökkentés. ÁFÁ-t nem lehetett csökkenteni, mert nincs hatása, mert úgy járt volna, mint Gyurcsány 2006 elején. 25-ről 20%-ra csökkentette az ÁFÁ-t, az állam bevétele jelentősen csökkent, az 5%-ot meg lenyelték a kereskedők.
Járulékot sem lehetett csökkenteni, mert azonnal összeomlott volna az egészségügy és nyugdíjkassza. Maradt tehát a személyi jövedelemadó. Mivel eredeti ötlete nem volt utánozta a sokszor szidott Szlovákiát. Egykulcsos adó. A szlovákoknak különben is jól megy. Lemásolta egy az egyben a szlovák adót. Csak azt felejtette el, hogy a szlovákoknál megcsináltak mindent, amit ő nálunk Gyurcsánynak nem engedett. Magán egészségbiztosítói rendszer, fizetős egészségügy, bezárt vasúti szárnyvonalak, tandíj, segélyek eltörlése (emlékszünk még a szlovákiai éhséglázadásokra). Tehát a szlovákoknak azért megy, mert drasztikusan lecsökkentették a kiadásokat, azaz megszorításokat megcsinálták, és ezek UTÁN lett egykulcsos adó, mert így már be lehetett vezetni, mert megvolt a fedezete.

Szlovákia megcsinált mindent, amit mi nem és UTÁNA csökkentett adót!

A mi kis vezérünk Matolcsyval karöltve ezt nem látta, aztán csak csökkentettek. Egy hónap múlva szóltak Matolcsynak, hogy baj van, így hiányzik 500 milliárd a költségvetésből. Előjöttek a szokásos csontvázazással, és a válságadókkal. Mikor ez a pénz sem volt elég bejelentették, hogy nem utalnak 14 hónapig a magánnyugdíj pénztárakba. És mivel a magyarok birka módjára hallgattak, egy hét múlva lefoglalták a nyugdíjpénztárakat.
Így eltelt egy év, és semmi sem történt. Augusztusban jött a pofon, hogy a gazdaság nemhogy nem pörög, hanem egyenesen stagnál. De mitől is pörögne, az embereknek kilóg a seggük a gatyájukból, hónapról hónapra élnek. Örülnek ha a hiteleiket fizetik, nemhogy még fogyasszanak is.
Jött tehát az újabb kifogás. A világgazdaság, bla, bla. A legjobban az új jelszó az adósságcsökkentés tetszik. A magyart lehet vakítani, mint vásárban a parasztot. Orbán 81-ről 77%-ra csökkentette az államadósságot tavasszal, most újabb 4%-kal csökkentjük. Miből? Hát a nyugdíjpénztári vagyonból és a valutatartalékból. Ezek mind rendelkezésre álltak, már Gyurcsánynál és Bajnainál is. Ők is megtehették volna, de hát nem sok értelme van. Játék a számokkal. Csökkent az adósság, de kevesebb a tartalék is. Orbán meg úgy járkál közöttünk, mintha ő személyesen benyúlt volna a bukszájában és a sajátjából csökkentette volna az ország adósságát. Nos nem. A mi pénzünkből elvett egy kicsit és abból tette. Mit tett volna, ha mindezt mondjuk a Gyurcsány vagy a Bajnai akarta volna megtenni? Na ugye.
Sajnos egyre jobban látszik, hogy Orbán nem csinál semmit sem, vagyis egy szinten van Gyurcsánnyal, csak egy dolog fontos neki, a hatalom.
Most meg jönnek a megszorítások, amit persze tilos annak hívni, mert még elvisznek.

És mi végre csináljuk mindezt? Hogy megnyugtassuk a hitelezőinket és a befektetőket! Azért nyomorgunk, hogy a hitelezőink jól alhassanak.

Befejezésül álljon itt egy vicc.
Kovácsnak nagy adóssága van Kohn felé. Nem tud aludni miatta. Forog az ágyában. A feleségét már idegesíti.
- Mi van veled, úgy fújtatsz, mint egy víziló?
- Hát tudod asszony egy hét múlva meg kell adnom Kohnnak a tartozást?
- Várj felhívom? - mondja a felsége.
- Most éjjel?
A felség elmegy telefonálni. Öt perc múlva visszajön.
- Na, mi van?
- Felhívtam és megmondtam neki, hogy nem fogsz tudni fizetni!
- Micsoda, jaj, és mi történt?
- Semmi, most ő nem tud aludni.

http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa