Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 13., kedd

12.250 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium > Lezárult a kormány korrupció megelőzési programjának társadalmi egyeztetése

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Dátum: 2012. március 13. 16:05
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2012-03-13
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján ismét színes programokon vehetnek részt az érdeklődők március 15-én, a fővárosban. A zenei és kulturális programok részleteiről Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tájékoztatta a sajtó képviselőit, és heti hírlevelünkben két cikk is foglalkozik az ünnep programjaival.

Eddig több mint 2300-an mondták el véleményüket a Jó Állam Fórumon

Az első hónapban több mint 2300-an mondták el véleményüket az állam működésével kapcsolatban a Jó Állam Fórumon. A hozzászólások megtételére 2012. március 31-ig van lehetőség. A Jó Állam Fórum (www.joallam.kormany.hu) egy olyan konzultációnak tekinthető, melynek során a közigazgatás működését érintően, az állampolgárok javaslatait és felvetéseit várják.

Köszönet a lengyel és litván civileknek és politikusoknak

Magyarország köszönetet mond a Litván Köztársaság és a Lengyel Köztársaság civil polgárainak és politikusainak – köztük természetesen személyesen Donald Tusk lengyel miniszterelnöknek – akik kiálltak azért, hogy a magyarok saját sorsukról maguk dönthessenek, és hitet tettek Magyarország szuverenitása és önrendelkezése mellett.

Tisztelet a bátraknak

Budapesti programok március 15-én, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján.

A Nemzeti Emlékezet Bizottság felállításáról tárgyalt litván kollégáival Rétvári Bence

A litván és lengyel mintára felállítandó Nemzeti Emlékezet Bizottság alapításáról, nemzeti kisebbségi kérdésekről és a hétfő este a Parlamentben elfogadott litván civileknek, valamit politikusoknak címzett országgyűlési határozatról esett szó Rétvári Bence államtitkár és litván kollégái: Paulius Saudargassal és Adoménas Mantas országgyűlési képviselők találkozóján.

Lezárult a kormány korrupció megelőzési programjának társadalmi egyeztetése

Lezárult a Kormány korrupció megelőzési programjának társadalmi egyeztetése. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium február 14-én nyilvánosságra hozott programjához számos érdemi javaslat érkezett magánemberekről és szervezetektől egyaránt. A javaslatok részletes feldolgozását és a közigazgatási egyeztetést követően, az antikorrupciós program heteken belül a kormány elé kerül.

Szabó Erika: fő cél az egyablakos ügyintézés

Óriási fejlődés lesz az ügyfelek számára az egyablakos ügyintézési rendszer kiépülése – mondta Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár szerdán Szekszárdon, ahol a polgármesterek és jegyzők Tolna megyei fórumán vett részt.

Szélesedett a nemzetiségi önkormányzatok feladat- és hatásköre

Zala megyei nemzetiségi önkormányzati vezetőknek szervezett értekezletet március 7-én a Zala Megyei Kormányhivatal a Zala Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzattal közösen. A rendezvényen Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az új nemzetiségi törvény értelmezéséről és gyakorlati alkalmazásáról adott tájékoztatást.

A félmegoldások nem elégségesek

A magyar kormány tevékenységéről, a rendszerváltás óta eltelt időszak belpolitikai-gazdasági fejleményeiről tartottak politikai vitát a tekintélyes londoni közgazdasági egyetem, a London School of Economics rendezésében. A beszélgetésen Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár és Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője is részt vett.

Kormányablakok: a látogatók 98 százaléka elégedett

Cegléden köszöntötte a kormányablakok 300 ezredik ügyfelét a területi közigazgatásért felelős államtitkár. Szabó Erika hangsúlyozta, hogy méréseik szerint csaknem 100 százalékos a kormányablakokat látogatók elégedettsége.

Balog Zoltán: összefogásra van szükség a romák felzárkóztatásához

Az egyház, az önkormányzatok, a kormányzat összefogására és az emberek aktív részvételére közösen van szükség a romák felzárkóztatásához – mondta Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Nyíregyházán.

Navracsics Tibor: a demokrácia a középosztály uralma

Erős középosztály nélkül nem létezhet stabil demokrácia, mondta a miniszterelnök-helyettes a Kossuth Rádióban.

Egész napos családi programok március 15-én

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján ismét színes programokon vehetnek részt az érdeklődők március 15-én, a fővárosban. A zenei és kulturális programok részleteiről Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tájékoztatta a sajtó képviselőit pénteken, Budapesten.