Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 27., kedd

12.324 - Honvédelmi Minisztérium > A honvédelem nemzeti létünk egyik alapja

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. március 27. 11:58
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM hírlevél 2012-03-27
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.
„A legcsekélyebb ember is teljes lehet, ha képességei és készségei határán belül megmarad; de még a legszebb adottságok is elhalványulnak, megromlanak, ha ez iménti elengedhetetlen mérték eltűnik.
/Johann Wolfgang von Goethe/

Szép hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Magyarország fenntartja jelenlétét a boszniai EU-műveletben

Magyarország addig tartja fenn jelenlétét az Althea elnevezésű bosznia-hercegovinai katonai EU-műveletben, ameddig az szükséges - erősítette meg Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Brüsszelben, az uniós országok védelmi minisztereinek tanácskozása után újságíróknak adott tájékoztatásában

A katonai hivatás csúcsa a missziós munka

Missziós területen a katonák olyan tapasztalatokat szerezhetnek, amelyeket azután az országvédelem, a haza fegyveres védelme érdekében is jól lehet kamatoztatni – hangsúlyozta Hende Csaba március 20-án, kedden. A honvédelmi miniszter az Afganisztánból hazatért MH Tartományi Újjáépítési Csoport 11. váltásának visszafogadó ünnepségén, valamint az ENSZ ciprusi békefenntartó missziójába induló katonák búcsúztatóján vett részt Szolnokon.

Ejtőernyősöket és különleges műveleti katonákat köszöntöttek Szolnokon

Ma egy közösséget ünnepelünk, amely nagyon kemény munkával, áldozatok árán is védte a hazát, azóta, hogy 1918. március 23-án Boksay Antal végrehajtotta az első magyar ejtőernyős ugrást – nyitotta meg Hende Csaba honvédelmi miniszter az Ejtőernyős és különleges műveleti napot március 23-án a szolnoki Ittebei Kiss József hadnagy Helikopter Bázison.

Még egy forduló szükséges a megállapodáshoz

Lényegi kérdésekre kell érdemi válaszokat adnunk úgy, hogy szűkös körülményeink között is kölcsönös elégedettséget szolgáló megoldásokat találjunk, ezért tartjuk fontosnak a Honvédszakszervezet kezdeményezését, az érdekegyeztető fórum mai összehívását – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum március 20-i, keddi ülésén.

Hosszú távú, elkötelezett építkezéssel juthatunk túl a nehézségeken

Takarékos, felelősségteljes munkát vár el a Honvédelmi Minisztérium Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatalának állományától az idei esztendőben a honvédelmi tárca vezetése – minderről Fodor Lajos közigazgatási államtitkár és Márki Gábor védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkár beszélt a szervezet feladatszabó állománygyűlésén március 20-án, Budapesten.

C

Minden országnak saját magának kell gondoskodnia a biztonságáról! – mondta Tihanyban tartott előadásában, március 24-én, szombaton dr. Simicskó István. A Honvédelmi Minisztérium államtitkára a biztonságpolitikáról és a Magyar Honvédségről beszélt a Fidelitas Közéleti Akadémiáján.

A honvédelem nemzeti létünk egyik alapja

A tárca azért dolgozik, hogy tudatosítsa: a honvédelem nemzeti ügy, a haderő nemzeti intézmény, a szervezet pedig visszaköltözzön az emberek szívébe- fogalmazott Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke, miniszteri biztos a Félidőben elnevezésű konferencián március 24-én. Az itt elhangzó előadásokon a kormányzat eddigi munkájáról volt szó.

Hazaérkezett két Gripen
Ludovika Zászlóalj: már láthatóak az eredmények

Szépen kezd beérni az a termés, amiért a honvédelmi vezetés létrehozta a Ludovika Zászlóaljat – mondta Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnök-helyettes a zászlóalj évértékelő és feladatszabó állománygyűlésén március 21-én, Budapesten.