Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 30., péntek

12.347 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium > Negyvenéves a táncházmozgalom


Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Dátum: 2012. március 30. 14:58
Tárgy: A NEFMI 13. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A NEFMI heti hírlevele 2012-03-30
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. március 24-30.
Munkácsy Bécsben

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nyitja meg ma este Bécsben a Magic and Mystery című Munkácsy-kiállítást, amely 2012. március 31-től látogatható a bécsi Künstlerhaus-ban.

Tízéves az új Nemzeti Színház

A színház nem a politika gyakorlóterepe - jelentette ki Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter vasárnap, az új Nemzeti Színház megnyitásának 10. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Épületátadás és kiállítás megnyitó a megújult szentendrei MűvészetMalomban

Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter megnyitotta „A képpé formált város – a szentendrei festők őstémái”című kiállítást a 2012-ben Új Széchenyi Terv forrásaiból megújult szentendrei MűvészetMalomban.

Negyvenéves a táncházmozgalom

A tánc közösségre nevel, emellett fontos a népi kultúra megőrzése szempontjából – hangsúlyozta Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a 40 éves táncházmozgalom alkalmából rendezett konferencia megnyitó ünnepségén.

Megtartotta első ülését az Országos Gyógyszerterápiás Tanács

Az Országos Gyógyszerterápiás Tanács ma délelőtt megtartotta első ülését, amelyen a megjelentek határoztak a testület működési- és ügyrendjének, továbbá 2012-re vonatkozó főbb feladatainak irányairól.

Megsemmisítették az orvosok letétbe helyezett felmondó nyilatkozatait

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és Papp Magor, a Magyar Rezidensszövetség elnöke közösen kezdte meg a rezidensek korábban letétbe helyezett felmondó nyilatkozatainak megsemmisítését a Semmelweis Egyetemen.

Egyszerűsödik a táborozási igazolás rendszere

Egyszerűbbé válik a gyermekek szervezett táboroztatása előtti egészségügyi igazolás kiállítása. Március 30-a után már nem kell elmenni a háziorvoshoz igazolást kérni, elegendő lesz a szülő, illetve gondviselő által kitöltött nyilatkozat.

Egységes, költséghatékony közbeszerzés a kórházakban

A Kormány legutóbbi ülésén elfogadta a fekvőbeteg szakellátást nyújtó intézmények részére történő gyógyszer-, orvostechnikai eszköz- és fertőtlenítőszer beszerzések országos központosított rendszeréről szóló kormányrendeletet, amely a Magyar Közlöny mai számában jelent meg.

Április 1-jétől újabb elem segíti a gyógyszerkassza hatékonyságának javítását – a koleszterinszint-csökkentők esetében elindul a hatóanyag alapú felírás

2012. április 1-jével további költséghatékonyságot javító elemmel bővül a gyógyszertámogatási rendszer. Áprilistól az orvos a koleszterinszint-csökkentő gyógyszereket (közülük az ún. sztatin készítményeket) hatóanyagnév megjelölésével rendeli a vényen, a konkrét készítmény kiválasztásában pedig a gyógyszerész segít.

Balatonfüreden meghirdették a 9. Bertha Bulcsu emlékdíjat

Balatonfüreden március 28-án ünnepélyes keretek között hirdették meg a 9. Bertha Bulcsu emlékdíjat, amelynek díjátadása szeptember 8-án, a XX. Salvatore Quasimodo költőverseny díjátadásával egy időben, ünnepi gálán történik majd meg.

Díjátadás a színházi világnap alkalmából Kecskeméten

Hammerstein Judit kultúrpolitikáért felelős helyettes államtitkár március 27-én Kecskeméten a színházi világnap alkalmából színházi díjakat adott át a Katona József színházban rendezett ünnepségen.

75 éves a Mojszejev táncegyüttes

A tánc olyan ősnyelv, amelyet az emberi kultúra legkorábbi időszakából sikerült megőrizni, és továbbadni mindenki számára - fogalmazott Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár szombaton, az idén 75 éves Mojszejev együttes köszöntő ünnepségén.

A Magyar Köztársaság Jó tanulója – Jó sportolója 2011 pályázat győzteseinek listája

A Magyar Köztársaság Jó tanulója –Jó sportolója pályázat keretében a Nemzeti Erőforrás Miniszter a kiemelkedő tanulmányi és sport teljesítményt nyújtó diákokat elismerésben részesíti. A sikeresen lezajlott pályázat során elismerésben részesülő diákok listája az alábbi tájékoztatóban tekinthetik meg.

Kutatói ösztöndíj magyar állampolgárságú doktorandusz hallgatók részére

A  kanadai Alberta Egyetem Osztrák és Közép-Európai Tanulmányok Wirth Intézete kutatói ösztöndíjat hirdet magyar állampolgárságú doktorandusz hallgatók részére doktori disszertáció megírásához a 2012/2013-as tanévre.

Hoffmann Rózsa: időarányosan teljesültek a vállalások az oktatásban

Az oktatási területen időarányosan teljesültek a kormányzati vállalások, az idei év feladata, hogy az elfogadott új kerettörvényeket tartalommal töltsék meg - mondta Hoffmann Rózsa a Félidőben címmel szombaton a fővárosban rendezett konferencián. Az oktatási államtitkár beszélt arról is, hogy megváltozik a közoktatás irányításának egész rendszere.

40. Medikus Kupa a „napfény városában”

Ezen a hétvégén - 2012. március 30. és április 1. között - rendezik Szegeden, immáron 40. alkalommal a Medikus Kupát. A háromnapos esemény fővédnöke Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkára.

Módosulhat a sportot támogató társasági adókedvezmények igénybevételéhez nélkülözhetetlen sportfejlesztési programok beadásának határideje

Várhatóan módosul a látvány-csapatsportok támogatását is érintő törvény (1996. évi LXXXI.). A főként technikai jellegű változtatásokkal a 2012. január 1-je óta érvényben lévő új sporttörvényhez igazodhat a társasági adókedvezmények rendszerét szabályozó törvény.

Fejleszteni kell a sportéletet a felsőoktatásban - a felsőoktatás sportszövetségei is részesedhetnek a sportot támogató társasági adókedvezményekből

Szekeres Pál, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős helyettes államtitkára hivatalában fogadta a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) képviselőit.

Minden életkornak megvan a maga szerepe

2012 az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Ebből az alkalomból rendeztek konferenciát a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH), ahol felszólalt Soltész Miklós szociális államtitkár és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Pályázatok

A nemzeti erőforrás miniszter pályázatot hirdet a 2012. évi Felsőoktatási Minőségi Díj elnyerésére

Álláspályázatok

Pályázati felhívás a pécsi Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft. ügyvezetői munkakörének betöltésére